+5 oy
575 göst.
Diğer kategorisinde (4,185 puan) tarafından

Kızlar erkek ve kız bebek hamileliğinde daha cinsiyet öğrenmeden önce neler yaşadınız aradaki farklar nelerdi 🤗 1 kızım var şuan 2 aylık hamileyim ister istemez merak ediyorum 🤗 bunda benim bazı farklılıklar da var çünkü.

Birde chatgbt ye sordum tatlı kız ekşi ve tuzlu erkek diyor. Notmalde tam tersi değil mi? Ben şuan ekşi ve özellikle tuzlu aşırı tüketiyorum

25 Cevaplar

+3 oy
(5,668 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

İlk çocuğum kız gece uykum daha güzeldi tatlı şeyler yerdim ikinci çocuğum erkek kornişon turşu ayva ve elma vaz geçilmez oldu benim için çok tükettim hamileliğin 5 . Ayından sonra çok az uyudum bide oğluma hamile olduğumu öğrendiğim gün erkek olacağını hissettim 

(5,668 puan) tarafından

Bide akşam saat 10 dan sonra kızatmış ekmek yeşil zeytin yumuşak peynir yiyordum oğlanda çok iştahlıydım neyseki 4 kilo aldım sadece 😊

(4,185 puan) tarafından

Ay bunda bende de bir iştah var doymuyorum geceleri 13een sonra bana bi peynir ekmek yeme güncellemesi geliyor 🤣

(5,668 puan) tarafından

Rabbim gönlüne göre versin inşallah kızı oğlanıda bir sevgisi farklı olmuyor bende hep bir kız bir oğlan olsun diye duâ etmiştim kız bana oğlan babaya arkadaş olur diye 

(4,185 puan) tarafından

Bakalım sağlıklı olsun da nasibimizde ne varsa o olsun ♡

(5,668 puan) tarafından

Aynen canım sağlikli gelsin dünya ya

-Reklam-
+4 oy
(1,599 puan) tarafından

Hamilelik dönemindeki farklılıkları soruyorsun değil mi yanlış anlamadım 

Eğer öyleyse cinsiyete bağlı değil de gebeliğe bağlı bi durum bu cinsiyetle alakası olduğunu düşünmüyorum 

Ben iki erkek annesiyim ilk oğlumda bulantı kusma mide yanması bel bacak ağrısı ödem aklına hangi hamilelik semptomu gelirse hepsini yaşadım hemde en yüksek derecede 😂mesela yemek yer yemez kendimi lavaboda bulurdum aşırı bulantım vardı bulantı kusma 3 ay sonunda 4 ay başında bitti sonra mide yanması başladı çok iyi hatırlıyorum 22 haftalık hamileyken eşimle İstanbul’a gidecektik giderken yerim diye lahana sarması yaptım gece yedim uyudum yolda uyandığımda mideme lav topu atılmış gibiydi her şeyi denedim ama mide yanmamı geçirmedi gebelik sonuna kadar mide yanmasıyla mücadele ettim 😂bişey aşersem yemek için kırk kere düşünürdüm yani o derecede canım hep tuzlu baharatlı ekşi şeyler çekerdi

İkinci gebeliğimde yine erkekti ama hamile olduğumu bile 7 haftalık hamileyken öğrendim bulantı kusma mide yanması ağrı ödem hiç biri olmadı gebelik boyunca hamile değil gibiydim arada bi halsizlik olurdu o kadar canım hep tatlı çikolata pasta çekerdi 

(4,185 puan) tarafından

Ay kızımda hep istifra ederdim bunda daha 8mhaftalığım ama mide yanma ve hazımsızlığım o kadar çok ki. Çok afedersiniz kussam rahatlıcam ama kusamıyorum 🤣 ne yesem mide yanması yapıyor daha şimdiden. Canım bişey çekiyor alıyorum sonra yemekten o anda vazgeçiyorum.

Bu arada sarma yiyip uyumak büyük bi cesaretmiş. Bende dün evde ekmek arası döner yaptım 1 tam ekmek yedim ve internetten araştırma yapıyorum acaba neden hazımsızlık var diye, eşim de Allah'tan kork 1 tane ekmeği ben yesem bende hazmedemem diyor 🤣 yiyip yiyip nedenini araştırmamız da çok komik 🤣🤣

(1,599 puan) tarafından

Kız o an düşünemedim işte çok severim yolda yerim diye pişirdim hamileyim ya ağzım durmuyor sürekli yemek yeme halindeydim 😂İstanbul’u gezmeye gittim sözde ne gezdiğimi anladım ne geldiğimi 😂

(4,185 puan) tarafından

Of çok kötü bişeymiş bu mide yanması. Akşam yediklerim daha midemde hazmedemiyorum ama acıkıyorum ona anlam veremedim 🤣

(1,599 puan) tarafından

Yanma şeklimde mi şişkinlik şeklinde mi canım 

(4,185 puan) tarafından

Şişkinlik yanma hazımsızlık hepsi bir arada

+3 oy
(3,914 puan) tarafından

Üç çocuğumda da aynı şeyleri aşerdim,tantuni, acı biber turşusu ve bolca tatlı,iki oğlan bir kız anasıyım😁

(4,185 puan) tarafından

Ay bende bol kimyonlu şeyler böyle kimyonlu döner yada kokoreç gibi 🤣🤣

+3 oy
(22,017 puan) tarafından

Ben hoc oyle bı fark görmedim.  Ama birinde sabah birinde gece midem bulanıyor su. 

(4,185 puan) tarafından

Gece bulantım olan hangisiydi benim kızda sabah bulantıyla uyanıyordum bunda gece  

(22,017 puan) tarafından

Sabah erkek gece kız 

+2 oy
(4,076 puan) tarafından

İlk hamileliğim rahat geçti sadece çikolata yedim ( erkek)

İkincide 5 ay sürekli yattım herşey kokuyordu hiç bişey yiyemedim son zamanlar siyah erik yedim ( erkek )

Üçüncüde mide bulantısi çok yaşadım genel olarak zor geçti , limon çağla yeşil erik yedim kasa kasa hepsinden ( erkek)

(4,185 puan) tarafından

Ben şuan senin ikinciyi yaşıyorum 🤣

+2 oy
(1,384 puan) tarafından

İlki kızdı ikincisi erkek bebeğin cinsiyet farkından ikinci gebelik zor geçer dediler dedikleri gibi de oldu bel kalça özel bölge ağrısından ölüyorum. 3-4 ay kustum neyseki o bitti.  

(4,185 puan) tarafından

Ben ilki zor sanıyordum bu ondan da zor daha şimdiden zor başladık. Kızımda da benim pelvis kemiklerim kırılmış gibi ağrıyordu kalçam hele hiç hatırlamak istemiyorum 

(1,384 puan) tarafından

Ay ben öyleyim bunda.  Kızımda hiç bı yerim agirmadi rahattım.  

+2 oy
(391 puan) tarafından

Kızımda deli gibi herseye limon sıkıp yemek istiyordumm

(4,185 puan) tarafından

Bende kızımda aşırıı turşu yerdim ve kola içerdim hep içim yanardı

+1 oy
(396 puan) tarafından

Benimde ilk kız ikinci erkek şimdi bşy derdim ama ters cvp alırım dalga geçersiniz die söylemicem . Ama doğru tahmin çıkıyor

(396 puan) tarafından

İlk gebeliğimde bi kadın bana hamileyken idrar rengimi sordu bende koyu turuncu dedim senin kızın olcak dedi kızım oldu. 2ci gebeliğimde idrar rengi açık yeşilimsi renkti erkek dedi erkek oldu. Kızda koyu turuncu, erkekte yeşilimsi açık renk

(4,185 puan) tarafından

Kız ne güzel bir bilgi bunu chat GBT de bana söyledi benim bulanık sarı ama progestan kullanıyorum ya o bulanık yapıyor galiba 

(868 puan) tarafından

Sabah yapılan idrar her zaman koyu sarıdır 

(396 puan) tarafından

Ben kızımda aşırı su içmemw rağmen yinw koyuydu ama oğlumda su içmeme rağmen yeşilimsi

(396 puan) tarafından

Öğlen akşam koyumu oluyor yoksa yeşilimsimi

+1 oy
(2,057 puan) tarafından

Yemek olayı aynıydı ikisinde de istahliydim. Tatlı eksi acı ikisinde de aynıydı. Oğlumda tek fark hamile kaldigimda ilk aylar feci şekilde ağzımda acı tat vardı. Ne yersem yiyin geçmiyordu 

(4,185 puan) tarafından

Demek ki herkesin kız erkek fark etmeksizin farklı hamilelik hikayesi var

+1 oy
(9,609 puan) tarafından

Oglumda tatlı kızımda eksi tatlı cok yedim

😅

+1 oy
(1,939 puan) tarafından

Oğlumda hamileliği hiç hissetmedim cok rahattım ama kızımda dibine kadar yasadım 7 ay boyunca bulantı cektim düşük tehlikesi yasadım 1,5 ay yerimden kalkamadım ve en son erken doğum yaptım 

+1 oy
(3,303 puan) tarafından

Kız çocukta kabızlık sorunum vardı, erkeklerde metabolizma doğuma kadar süper çalıştı. 

Erkeklerde sivilcem arttı, kızda güzelleştim parladım.

Erkeklerde başım çok ağrıdı, kızda dişim. 

Kızda canım tuzlu şeyler çekti, ekşi normalde yiyemem ama eksilere doyamadım kızıma hamileyken. 

Oğlanlarda ise tatlı şeyler. 

Kızımda basenlerim genişledi. 

Oğullarımda göbeğim çok büyüktü.

Kızımda daha duygusaldım. 

Oğullarımda daha cesur. 

(4,185 puan) tarafından

Ay ben kızım da her şeyi ağlardım bi video izleyeyim salya sümük giderdim. bu hamileliğimde burnumun direği sızlıyor bir şey izlerken ama ağlayamıyorum 🤣

Bir de benim kızımda saçlarım çok canlanmıştı cildim İlk başlarda sivilcelenmişti ama parlaktı bunda yüzüm çok mat çok soluk dudakların bile kupkuru

(3,303 puan) tarafından

Allah gönlüne göre versin canım benim sağlıkla huzurla da büyütmeyi nasip etsin🤲😻 

(4,185 puan) tarafından
+1

Amin canım benim Allah razı olsun ❤️

+1 oy
(1,601 puan) tarafından

2 oğlum. Var ikiside çok farklıydı ilkde tatlı çok yemem mide bulantısı yüzünden bundan o derece etkilenmedim 3 hamileyim bende merak ediyorum çiş rengi denizler bnmkide koyi inşallah kz olur sglikla hayrlisiyla :)

(4,185 puan) tarafından

Valla benim de bimaçık bi koyu. Sabah koyu günün diğer saatleri açık 🤣

+1 oy
(3,372 puan) tarafından

İlk hamileliğimde aşırı mide bulantısı sürekli kusma sürekli uyuma isteği ve bol ekşi aşermiştim kızıma hamileydim kızım oldu o benim herşeyim hayalimdi gerçek oldu Allah’a binlerce kez şükürler olsun hep ilk çocuğumun kız olsun istemiştim 

Şimdi ikinciye hamileyim bu hamileliğim sıfır mide bulantısı sıfır kusma koku hassasiyetim yok 3 ay boyunca baş dönmesi baş ağrısı oldu ve aşırı halsizdim sürekli tatlı birşeyler aşeriyordum ara ara ekşi şeylerde aşermedim değil doktor bebeğimin erkek olduğunu söyledi  haftaya Salı detaylı ultrason orda ne diyecekler acaba 

(4,185 puan) tarafından
+1

Biz de ilk kızımız olsun istedik çok şükür kızımız oldu ilk başta. Sağlıklı kucağına al inşallah ❤️

+1 oy
(2,386 puan) tarafından

Kızımda ilk zmn tatlı aserdim sonra hep turşu limon yedim bolca çok enerjiktik sürekli iş yapma isteği vardı asla yatmazdim gece bile uyanirsam iş varsa yapıp yatardimide bulantım asla olmadı herşeyi yerdim

Oğlumda tersi ayy yerimden kalkamiyordum o kadr yorgundum hasta gibi sürekli uzanıp yatmak istiyordum koku hasasiyetim vardı sürekli her kokuya midem bulanirdi birşey yiyemiyordum bile canm başta limon turşu çekerdi sonradan tatlı çekmişti ama geçici süreyle bir ay kadr sonrasi tekrar turşu falan çekti 

(4,185 puan) tarafından

Kızım da turşu yedim bunda da baştan beri sürekli ekşimsi şeyler canımı çekiyor ya da böyle mayalı poğaça tarzı ama tatlı kesinlikle tiksiniyorum

(2,386 puan) tarafından

Her gebelik farklı tabi eşimin amca hanimida kız bebekti hep eksi yedi bende oğlumda hep eksi yedim sağlıklı olsunlar da inşallah gonlundeki geçen olur

+1 oy
(361 puan) tarafından

Herkesde farkli oluyor.Ya ben neden hic asermedim.Yani cikolata sevdiyim icin hep cikolata aldirirdim esime oglumdada kizimdada.Amma oyle bunu mutlaka yemem gerek yemesem olmaz gibi bir asermem olmadi.Hamileliklerim mide yanmasi disinda guzel gecti.Oglumda sabahlari kalkinca hafif bulanti oluyordu.Esimin bana yaklasmasini istemezdim midem bulanirdi esimden temiz biri onla alakali bir durum deyildi yani hamielikle alakali.Kizimda mide bulantim hic yoktu,esime karside yoktu🤣.Amma mide yanmam cok fazlaydi 3ayindan sona kadar.Yemekde yiyemezdim

+1 oy
(4,590 puan) tarafından

Hem kızım var hem oğlum farklı hiç bişey hissetmedim iki hamilelikte zordu 

(4,185 puan) tarafından

Vallahi ben kızımda zor geçirdim sandım ta ki bunu hamile kalana kadar

+1 oy
(464 puan) tarafından

Sana şunu söyleyim bacım çok uyku ağırlık hali varsa kız, kendini hafif hissediyorsan erkektir yani 😁😅 Ben kızda çok uyudum tabi değişir herkese göre genelde böyle yani. Birde çok turşu yedim.

(4,185 puan) tarafından

Kızım da ben de çok uyudum bunda da çok uyuyorum kulağım ilaçlardan mıdır bilmiyorum ama uyku çok tatlı geliyor 🤣 ha normalde uykuyu seven bir insanım zaten o ayrı

0 oy
(1,428 puan) tarafından

Benim kızımda hiç mide bulantısı yoktu ama oğlumda kusmaktan beter oldum . Kızımda canım et türü yiyecekler çok çekerdi oğlumda erik limon ne varsa yiyordum ekşi tuzlu 😂

(4,185 puan) tarafından

Ben de şu an tavuk et tarzı şeylerden çok soğudum pişirdiğim Zaman ki o koku çok tiksindiriyor beni. Mangalı çok seven ben mangal ismi duyunca öğk diyorum

(1,428 puan) tarafından

Bende zaten evde pişeni yiyemiyordum ki dışardan yiyordum :) çiğ et kokusu mahvediyordu beni bide taze soğandan midem bulanıyordu 

0 oy
(35 puan) tarafından

Oğlumda resmen ekşi ekşi soslar yemişim öyle diyeyim size😄

(4,185 puan) tarafından

Demek ki ye ekşiyi çıkar Ayşe'yi de bir batıl inançmış 🤣

(35 puan) tarafından

Aynen bacım o söze hiç inanmayın 😄

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 526 göst.
23 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Arya455 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy