+1 oy
280 göst.
Diğer kategorisinde (3,726 puan) tarafından

Bazen kızım beni okadar sinirlendiriyor ki bağırıp çağıran birine dönüyorum, bu şekilde olsun istemiyorum ama kendimi tutamıyorum artık başka çare kalmıyor hoş o da bir çözüm olmuyor da neyse.

Mesela az önce ki olaylar, duşa girdi yarım saat suda oynamasına izin verdim suyu da soğudu , yıkayıp cıkartmak istedim, tutturdu saçımı yıkama diye normalde böyle yapmaz, iyilikle konuştum olmaz yıkamak lazım pis saçın diye hayır diyor başka bir şey demiyor çileden cıkıyorum. Sonra tehdit etmek ve bağırmak zorunda kaldım artık su ile oynamaya izin vermiyorum diye, sonra giydirirken yüzüne krem sürdüm diye çığlık çığlığa ağlıyor susmuyor da sildim yine ağlıyor, dün pijama giymem diye ağlar, dışarı cıkmak istemez cıkınca gelmek istemez, yemek zorla yer, hadi uykusu çook şükür düzeldi  yani her şey zorla yapıyoruz coğunlukla, sizinkiler de böyle mi Allah aşkına 3 yaşında bu arada 

2 yada 3 cocuk bakanlara saygım sonsuz ben bir taneyle pert😆

9 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Yazdığın ilk cümle O kadar ben ki benimki de tam olarak 3 yaşına girecek ve bazen gerçekten sadece bağıran çağıran başka bir insana dönüştüğünü düşünüyorum güzelce konuşmak saatlerce anlatmak her türlü yolu deniyorsun ama en sonunda gerçekten seni bağırmaya mecbur bırakmış bir duruma düşürüyor bu konuda yalnız değilsin şu an bizim yaş grubumuzda olan birçok anne bizimle aynı durumda kendini suçlama ben de bununla ilgili çözümler arıyorum yani evde telefon tablet  asla yok 0 aralıklarla televizyonda benim belirlediğim şeyleri iznin demesine izin veriyorum ama kardeşi de var 1 yaşında ve gerçekten bazen o kadar yorulmuş hissediyorum ki kendimi yine de çok şükür bir şekilde büyüyorlar ama şöyle düşünmek lazım bunu kendimde test ettim ve buradan bir arkadaşla özellikle bunu test ettik biz ne kadar sakin kalıp daha ılımlı yaklaşıp göz yummaya çalıştıkça çocuktaki agresiflik veya ters tepki boyutu aynı oranda azalıyor biz bağırdıkça daha çok tekrarlıyorlar bu yaş döneminin geçeceğini umut ediyorum ve Allah hepimize kolaylık versin diliyorum

-Reklam-
+1 oy
(28,451 puan) tarafından

😃😃😃😃 bendede onun erkek versiyonu var ama ben biraz sakinim o yüzden hadi son bitane oyna bitsin diyorum dediği oldu sanıyor öyle kandırıyorum bebeyi 

+1 oy
(348 puan) tarafından

Vallahi benim kızım da. Küçük yaşında her şey ağlar her şeye mızmızlanır her şey eline almak ister yani hiç söz dinlemez su isterken bile ağlıyor uyku düzeni yok yemek yemek yok özellikle konuşuyorum dinlemiyor daha çok hırçınlaşıyor en sonunda vallahi ben de çileden çıkıyorum bağırıyorum tehdit ediyorum çağırıyorum gene olmuyor yani ne yaparsak yapalım düzelmiyorlar benim bir de 4 aylık da bebeğim var

+1 oy
(5,761 puan) tarafından

Ah ahhhh bugun gorseydin halimizi bi de aglarken ogurmeye cok fena alisti kusmayacaksa da kusturuyo kendini 

(2,264 puan) tarafından

Gördün mu sen deli değilsin dostum hepimiz deliyiz 😂

(5,761 puan) tarafından

Ay cok sukur huniyi kafama gecirecektim az daha 🤭

0 oy
(964 puan) tarafından

Bilmiyorum oralara gelmedik henüz yavrum daha küçük 1.5 yaşında. Ama seçenek sunma işi mantığıma yatıyor. Bizde de kıyafet konusu sorun oluyor bazen o esnada seçenek sunmak gerçekten işime yarıyor. Bezini değiştirmek istemeyince iki oyuncak seçiyorum hangisi bizimle gelsin diyorum birini alıp yatıyor alt açma bezine. Yaşı küçük diye mi kolay oluyor bilemiyorum tabi. İlla ki her yolu demişsinizdir Allah yardımcımız olsun anne olmak çok zor ama en güzel nimet 💕

0 oy
(4,013 puan) tarafından

İki çocuğum var. Kızım 3 yaşında. Sizin yaşadığınız şeyleri biz de yaşıyoruz. Hele banyoda.. Daha suyu saçına dökmeden gözüm, yüzüm diye ağlamaya başlıyor... 

0 oy
(4,918 puan) tarafından

Benimde kızım 3.5 yaşında kardeşi 10 aylık tam. Bugün  büyük kızım o kadar yordu ki anlatamam. Kardeşini ilk uykusuna yatırdım gelip yanımda duruyor çocuğu uyandırmaya çalışıyor. Odası bomba patlamış gibiydi topla diyorum sonra toplarım diyor. Tuvaleti geldi son dk söylüyor gidene kadar altına işedi. Babasıyla konuşuyorum bağırıp duruyor sesler çıkarıyor dikkat çekmeye çalışıyor. Bütün gün kardesini sıkıp durdu laf anlatmaktan yoruldum beynim yoruldu

0 oy
(1,355 puan) tarafından

Kızım 4 gün sonra üç yaşına girecek sadece beni değil tüm çekirdek aileyi mahfetti yemin ederim yaşlandık büyük oğlum 6 yaşına girecek ortanca oğlum 5 e girecek ama hep gördük çöktük resmen  tek sorun ne biliyor musun kız dışarıya öyle iyiki bana polisi arayıp kızı sizde. Aldirtacam diyen oldu komşulardan annem bile kurban olun verin bana diyip duruyor bu saate ne zorlukla şimdi yatırdım ben gerçekten çok yoruldum Rabbim bize sabır versin

0 oy
(1,889 puan) tarafından

Oku canım. Bir sürü kitap var oku. Mesela pozitif disiplin kitabını oku. Bu olaydan yola çıkarak da banyoya girmeden pazarlığını yap. Gireceksin ama işte şu kadar saat oynayacaksın sonra seni yıkayıp çıkartacağım.  Bu şartlar altında okeysen gir de. Zamanı azaldıkça bilgilendir bak annecim kısa bir süre kaldı birazdan yıkamaya geleceğim diye. 

İlgili sorular

Kategoriler

1,477,398 soru

24,182,830 cevap

336,412 kullanıcı

...