Arkadaşlar 3 aylık bebeğim var. Erken doğum yaptım riskli hamilelik geçirdim son 1 ayını tuvalet dışında yerimden kalkmadan geçirdim. Eşim yardımcı oldu sağolsun. Ama doğumdan sonra yatağını ayırdı. O oturma odasında ben bebekle yatak odasında yatıyorum. Güzel dille söyledim uyardım ciddi mesaj yazdım olmadı. Bebek ağlıyormuş ses olunca da uyuyamıyor diye ayrı yatmaya başladı. Haaa yine bana bebeğe ilgili. Gerçi bebeğe daha çok ilgili. Sizin eşleriniz de yatağını ayırdı mı bu normla mi sizce ne yapmalıyım?
Bu yatak ayırma kim ne derse desin soğukluğu beraberinde getiren bı olay fiziksel temas azaldikca duygusal bağda azalıyor sorunlar çıkmaya başlıyor gerekirse çok büyük olay çıkarmak lazım yine de yatak ayırmaya izin vermeyin derim
Sen yine de o rahatlığı kırmaya çalış derim tıpatıp senin gibi düşünen biriydim şu an asla öyle düşünmüyorum ;)
Sacma sapan yorum olmuş bebek küçükken çoğu zamanını zatenn ayırmak zorundasın evde biride işe gitmek zorunda aslında yatak ayrılığı ondan oluyor yok doguma yok cinsellik bitmesi gibi şeyler olmuyor..
Ayrıca bebkte anne yanı değil beşikte uyuyor
@Adelaide 5 senedir böyle rahatız şükürler olsun bir sıkıntı görmedim 😄 Ben çiftlerin birbirine alan tanıması gerektiğine inanıyorum. Evlilik bir disiplindir, düzen ve sorumluk ister ama çiftlerin kendi ayrı dünyaları da korunmalı. Sırf evliyiz diye ikiz keseli s*ıçanlar gibi birlikte hareket etmek zorunda değiliz. Eşim kendine planlar yapabilir. Arkadaşlarında kalabilir. Ben aynı şekilde. O bireysel dünyayı korumazsam, kendi sosyal alanımı yok edersem ben ben değilim gibi hissederim boğulurum. Yatak da bunlardan biri bana göre. Ara ara ayrı olmasında hiçbir mahsur yok :)
Siz çok çok farklı yere çektiniz kızlar konuyu kocamizi iple bağlayıp bogmuyoruz bizim de onların da alanı var eşimiz,dostumuz,serbest zamanımız var zaman zaman ayrı da yatilabiliyor bunlar çok farklı tamamen kendi rahatı için 5-10 yıl komple oda ayırmak farklı şeyler "ara ara" ayrı olmak zaman tanımak bunları zaten belirterek söyledik biz sanki aman dakika ayrılmasın nefes almasın el ele kol kola yaşayalım demişiz gibi bı algı oluşmuş bağımlı ilişki zaten doğru değil sağlıklı da değil ama bağlılık icin de evliliğin dinamiği için de devamlı kopukluk olması hoş değil benim anlatmak istediğim ve anlasilmadigim konu bu herhalde :)
Atlaskalbim senin yorumlarını dikkate bile almam senin kırık kafanla uğraşacak tarzda bri değilim ablacım :)
Eğer çok ağlayan bir bebeğin varsa ayrı yatması normal bence. Çünkü işe gidiyorlar sabah erkenden. Bizde bütün gün evde yatmıyoruz ama onlar gibi degil. Benim iki çocuğumda çok ağlayan bebekler olmadı. Şimdi kızım y aylık arada gaz sancısı olur ağlar eşim oğlum uyanmasın diye ben gider salonda sakinleştirmeye calısırım kızımı
Sen bizi gör 🤣 ben oğlumla yatıyorum eşim salona kaçıyo sonra kız uyanıyor oda geliyo. Ben kaçıyorum oğlanın yatağına gidiyorum biri ağlıyo kim uyanırsa eşim yada ben yatağa geri gidiyoruz sonra bakıyorum çocuklardan biri yanımda uyanıyorum falan 😆 kim nerde belli değil bizde
Kirkim cikana kadar bende ayri yattim sonra aliscaksin mecbur dedim birlikte yattik ben kari kocayi ayri yatmasini dogru bulmuyorum tamam ise gidiyo bizde evde bos durmuyoruz ben cocugum icin uykusuz kaliyosam o da agladiginda sesini duyabilir yapacak bisey yok alip emzirdim uyudu geri yatirdim budur ha cocuk huysuzdur sabah ise gidecektir ikimizinde uykusuz kalmasina gerek yok o zaman alip baska odaya gittim
Bence normal ya kızım 17 aylık olacak 3 Ay erken doğdu eşim başka odada uyuyor hala biz kızımla yatak odasindayiz. İşe gidiyor biz gece geç yatıyoruz ışık falan adam uyuyayıyordu
Soğukluk olmuyor mu aranızda
Yok canım olmadı
Yani erkekleride anlamak lazım sonuçta sabah kalkıp işe gidiyorlar gece uykusuz kalsa iş yerinde sorun yaşar. Bide size karşı ilgiliyse , geçici süreliğine yatağı ayırması sorun değil bana göre.
Bebegi başka odaya alsanız uyandıkça orda ilgilenseniz olmaz mı?
3 aylık henüz çok küçük ama
Eşin değil ama son 1 aydır ben ayırdım yatağı. Ramazan bitsin belki geri dönerim bilmiyorum.
Öyle bir hakki yok bence. Biz de bebek sesine bayılmıyoruz. Ama komşunun çocuğu da değil bu sonuçta birazcık rahatımız bozulacak hepimizin
sadece ilk 1 ay ayrı yattık, o da salonda yattık iki ayrı koltukta yine birlikte. hava sıcaktı klima açtık yattık. onun dışında hiç ayrı yatmadık. eşim de söyledi rahat edin giderim istersen falan diye. hayır. bebek onun da bebeği, ağlarsa bebek uyansın, babası sonuçta.
bebeğimi de odasını 16 aylıkken geçirdim
Normal zamanda olsa evet yataklarin ayrilmamasi taraftariyim ama bebegin kucuk surekli kalk yat vs o da uyuyamadigi icin gelmiyordur. Biraz daha buyuyunce zaten duzen oturacaktir genel olarak. Ben esimle dogumdan sonra ayirmadim ama bazen gece yarisi kalkip iceri gectigi oldu hatta ben derdim cunku uyuyamiyodu.Aranizda sogukluk yoksa yatak icin gerginlik cikarma. Gun icinde sarilin, opun sohbet edin. Yani illa yakinlasma veya uzaklasma yatakla olmuyo. Ne insanlar var ayni yatak icinde iki yabanci.
Benim oğlan 3 yaşında aylardır benim le yatıyo uyuyunca yere indiriyorum uyandığında geri gelip babasını kovuyor napcam bilmiyorum
O ayırmadı da ben ayirmıştım bi süre sonra düzeldim tv sevdigım icin oturma odasinda yatmaya başladım uykular çok bölük oluyo şuan kızim 8 aylik artik geceleri uyanmaz oğlanda gecip yatiyom yatak odasina 9 da uyaniyom kızim öyle uyaniyo oğlanla eşim uyanmasinlar diyen ben oturma odasina geciyom
Valla bizde 2 aydır ayrı yatıyoruz
Bebegim 6 bucuk aylik bizdede durum ayni
Asla ayirmadim yatağı çocuk ağlayınca içeri geçip susturuyordum çok ağlarsa sonra geri gelip yatağa yatiyordum
3 yaşında ve. 2 aylık kızım var, oğlum kendi yatağında bebek bizimle yatıyordu beşikte, oğlum ağlıyor gidip uyutuyordum ,kız emecek yataktan kalk emzir yat. Bana çok yorucu geldi eşimin uykusu agir hic uyanmaz. En son ben dedim misafir yatak odasında çocukları alıp yaticam gece yat kalk üşüyorum hasta olucam. Nisani da böyle geçiririz sonra herkes yatağında yatar artik. Ama çocuklar uyudugun da hazırlanıp önce eşimin yanında yatıyorum. Yoksa soğukluk bizde de olur
Hayatımın kopyasını yaşıyorsun. Erken doğum yaptım çocuk üç ay kyvez de kaldı çıktı bir gram ilgilenmedi kızım iki yaşında yatağını ayırdı iki senedir . İse gidiyormuş da ses den yatamiyoum dedi. Bahanesi ile bunun sonrası komple özel gece hayatınız da biticek.
Sonuç bosaniyorum.
Asla ayırmadi ayirmazda
İki kızımda da kavgalida olsak ayirmaz
Zaten bu duruma uyku boyanması deniyor
Esler arasında soğukluk oluyor
Ne olursa olsun ayrı yatmaya karsiyim
Bi de iki taraftan birisi ayrı yatmaya alışırsa tamam
Bana göre normal değil ve Allah tan ikimizde ayrı yatmaya karşıyız bazen ben oturma odasında uyuya kalırım zorlada olsa beni o yatağa kaldırır yollar kızarım arada yarım saat 1 saat sonra gidicen işte bırak uyuyayım yok
1,452,274 soru
23,842,244 cevap
319,401 kullanıcı