+1 oy
123 göst.
Diğer kategorisinde (3,191 puan) tarafından

Kızım 31 aylık, bugün bezini çikardım. Ama hiç iyi başlamadı. Asla lazımlığa oturmak istemiyor, artım tuvalete yapacaksın dediğimde el sıkıştık. Çişin var mı dediğimde yok dedi ama 1 dakika sonra altına yaptı. Sorun şu ki kızım çok konuşan bir bebek değil. Doktora götürdüm  bir sorun olmadığını ama şımarık ve her istediği yapıldığı için konuşmaya gerek duymadığını söyledi. Sizce acele mi ediyorum. Kızımı seneye kreşe vermek istiyorum ama bezle gitmesi imkansız. Eşimde zorlama oyun grubuna veririz, 3 yaş kreş için çok erken zorlama çocuğu diyor

6 Cevaplar

+1 oy
(11,852 puan) tarafından

Zorlamasan ne olacak canım 5 yaşında bırakacak değilsinizya bezi. 2 buçuk yaşına gelmiş tam zamanı pes etme. 3 yaşından sonra iyice inada bindirip söylemiyorlar. Daha ilk günden ne bekliyorsun çocuktan, direkt klozete gidip çişini yapacak değilya.

(3,191 puan) tarafından

Bende tam yaz gelmeden öğrensin istiyorum. Yazın daha çok dışarı çıkıyoruz daha zor olur diye düşündüm. Uyuturken bağladım şimdi ama uyanın çıkarıcam. Dua edin hemen alışsın

-Reklam-
+1 oy
(1,375 puan) tarafından

Sakın pes etme canım yaşı tam zamanı.. ona sevdiği şyelrden al ödül sistemi kullan. Tuvalete götür, köpükle oynak çişini yapınca alkışla, sevdiği şeyler al ödüllendir.

Ama bu süreç zaten çok zor ve uzun.

Benim oğlum çişe 5 günde alıştı 5 gün evdeki tüm halılar topluydu ve kış zamanı idi hiç bir yere çıkmadım. Sonra büyük  tuveletini ise 3 ayda düzenledi.

Bezli kilotlar al. Lütfen pes etme bağırma sakin kal, en sevdiği şeyleri al ödül sistemi kullan sticker veya bonibon veya sürpriz yumurta veya olunca ne istiyorsa. Ben oğluma bizi 27 aylıkken bıraktım ilk o zaman abur cubur olarak sadece bonibon verdim aşırı beğendi hele köpük ve alıykı olayınıda zirve yaptık. O yüzden sakin kayman çok önemli

(3,191 puan) tarafından

Oturma odasına örtü serdim, antrelerim zaten şuanda toplu yıkandıkları için bende yaz gelmeden öğrensin istiyorum

0 oy
(1,161 puan) tarafından

İlk günler böyle olur 1 hafta sabretmen gerek. Hatta 3 günden sonra kıyafete çiş yapmamaya basliyorlar

0 oy
(516 puan) tarafından

Sabah ilk uyandığında lazımlığa oturdun bekletin mutlaka yapacaktır çişini yaptığında sticker yapıştırın banyoya bu şekilde hoşuna gidecektir inatlaşmayın mümkün olduğunca sakin yaklaşın bence tam zamanı pes etme bir süre ortalığa kaçırabilir çişini zamanla alışacaktır

0 oy
(256 puan) tarafından

Hayır gayet zamanı şu an benim kizim 2 buçuk yaşındaydı çat pat konuşuyordu ben hiçbir belirti olmadan başladım evet çok zordu aynı öyle oturmak istemez kalktığı gibi altına iserdi ama ümitsiz olmayın bir zaman sonra ıslanmaktan rahatsız oldu tutmaya basladi bu sefer cisini ve lazimliga oturduğunda kaçırmaya başladı kaçırdıkca ağladı ben de alkışladım Tuvalet kitabı aldım çizgi filmler izlettim birkaç gün sonra bu sefer çişi geldiğinde ağlıyordu ağlayarak yapıyordu ama en sonunda alıştı çişim geldi bile demiyordu ellerini sallıyordu zipliyordu ordan anlıyordum geldiğini pes etmeyin zorlu ama oluyor bi sekilde

(3,191 puan) tarafından

Gayet dediğimi anlıyor evet diyor ama uygulamada yok şu anda. Uykuya yatırırken bağladım ama uyanınca çıkarıcam

0 oy
(22,868 puan) tarafından

Canım ilk defa duyuyorum şımarıklıktan konuşmaya gerek duymayan bir bebek bence yavaş yavaş başla bırakma bakma sen eşine öğrenir illaki ilk başlarda sıkıntı olucak alta kaçırma söylememe hepsi olucak sen sürekli sormalısın o beze alışkın olduğu için unutur hep 

(3,191 puan) tarafından

Valla bende duymamıştım ama doktor öyle söyledi. Öğle uykusuna yatırırken bez bağladım ama uyanınca çıkarıcam. İnşallah alışur

(22,868 puan) tarafından

İnşallah sabırlı olursan hallolur sıkma kendini ben bi haftada öğrettim şuan geceyide bıraktı çok şükür 

(3,191 puan) tarafından

Sabırlıyım, kızım şımarık olduğu için biberonu da herkes bırakamaz, kıyamet kopar diyordu ama 3 günde unuttu. Bir şey öğretirken gereksiz bir sabrım var, zaten kendimı hazır hissedip başladım. Ama eşim acele etme diye baskı kurunca kafam karıştı. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 130 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Canparcam (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 80 göst.
19 Haziran 2025 Diğer kategorisinde elif2011 (443 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 97 göst.
+1 oy
5 cevap 225 göst.
8 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Gamzeli_1 (125 puan) tarafından soruldu