0 oy
189 göst.
önce Diğer kategorisinde (266 puan) tarafından

Ayy dün ilk gün olmasına rağmen bu günden iyiydik dün en azından geldi anne diyip oturuyordu bugün söylemiyor lazımlığa oturmak istemiyor altına yaptı genelde söylicem söz diyor sorunca yok diyor iki dakika sonra altına yapıyo bir iki gün daha deneyeyim olmazsa bez mi bağlasam bilemedim uyurken yapmıyor öğle uykusunda falan yapmamış tutmuş bilemedim akıl verseniz

5 Cevaplar

+1 oy
önce (6,197 puan) tarafından

Ay tabii ki bağlama, ne bekliyorsun ki 2. günden. Haftalarca bile sürebilir. Sen çocuğunun bunu yapabileceğine güvenmiyorken o nasıl kendine güvenip öğrensin. Yapmayın çocuklara bunu, 2 günde tuvalet eğitimi mümkün değil. Bir de kaç aylık, 1.5-2 yaşındaysa elbette zor öğrenir.

önce (845 puan) tarafından

tam zamani ya 27 ay ama cocuktan cocuga da degisir. en azindan 5 gun vereceksin. iki gunde bonus 7 gunu gozden vikar eger ogrenemiyirsa bahari beklersin nisan gibi falan. ama 7 gunden once pes etme yani bnce yarin obur gune cozer. bebekler zaten hazir oluo genel olarak sen kendini ayarlicaksin. ben mesela gecen sene kendimi hazir hissetmiodum asla sabrim yoktu. bu sene cesaretimi topladim hallettim haziranda. yani vocukdan once yuzde 60 senin kendini hazir hissetmen onemli🤣🤣bence

önce (6,197 puan) tarafından
+1

27 ay erken bence aşko. 2 yaşını azıcık geçmiş çocuk daha. Merdiven testi yapılabilir, merdivenleri desteksiz tek tek çıkıyorsa kasları kuvvetlenmiştir. Çıkamıyor dura dura ya da tutunarak gidiyorsa daha vardır. Ben böyle takip edip 34. ayda verdim tuvalet eğitimi. Birkaç haftada anca oturdu. Çiş var mı çiş var mı diye de baymamak lazım çocuğu. 

önce (266 puan) tarafından

Aynen pazartesi ye kadar deniyeyim de olmazsa dedin gibi nisanda başlarım

Merdivenleri biz gibi çıkabiliyor tutunmadan

Evet sürekli sorarak baymak da istemiyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (3,076 puan) tarafından

Canım benim Kızım 4 yaşında ama konuşamıyor kendini ifade edebiliyor ama kelimesi yok doktoru ve öğretmeni desteğiyle başladım dedi Eğer nasıl ki yemek yemeye su içmeyi sana gösteriyorsa tuvaleti de gösterecek hiç Cesaretim yoktu ama tüm Halılarımı kaldırdım Şu an bir ay onun neredeyse hala kaçamaklarımız oluyor ama yapacak bir şey yok İyi bir boyutta ilerledik pes etme yani

Biraz deneyeyim dimi söylicem söz anne diyo ama kaçıveriyo galiba oynarken falan zamanla alışır galiba 27 aylık benim kızım da

0 oy
önce (2,227 puan) tarafından

Bana kalsa sürekli bez takabilir şu serüvenden çok korkuyorum 🥲😂. Teyzem 15 gün çiş temizlemiş kuzenimde pes edecekmiş sonra ki gün tamamen bırakmış kaçırmayı yani psikolojimi tamamen ona bağlayıp bende başlayacağım pes etme aylarca süren var 

Valla ben uğraşamam öyle 😂

önce (13,472 puan) tarafından

Kız nasıl yapacaksın ya. Hiçmi evden çıkarmayacaksın :)

Valla gerekirse çıkarmam ya da evden uzaklaşmam Bayburt zaten benim totom kadar bir yer 😂 benim toto daha büyüktür hatta hahaha hdndnnsn şaka bir yana  burada daha kolay olacağını düşündüğüm için burada alıştırma kararı aldım hem ailemden gelen desteği de önemsiyorum tabi ama eşim Olmadığı zaman yalnız sorumluluk tek bana aitmiş gibi hissediyorum eşim olduğu zaman üstümde ki o tek kişilik yük kalkınca  çok rahat hissediyorum psikolojik olarakta bu yüzden kocam da kocam diyerekten el birliğiyle aşacağız inşallah dualarınıza talibiz saygılar 😂

Hadi inşallah hayırlısıyla 😄 ben benimkini beklersem sene geçer o yüzden kendim hallediyorum 

Bizde de durumlar tam tersi eşim hadi hadi hadi ben çekiniyorum bir tuvalete yapsa dünyaları önüne serecek oğlanın 😂 ben öğreteyim de maaşını fifty fifty bana sersin hahahhaha 😂 ayy amin canım amin hayırlısıyla inşallah inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

0 oy
önce (3,064 puan) tarafından

Canım bende 10 15 gün oldu başlayalı 3 yaşında arada kaçırıyor gece bağlıyorum çünkü gece uyanmıyor ağlıyor korkuyor gündüz açık hep söylüyor arada inat edip yaptığı ida oluyır havalar iyice soğumadan öğrensin diyorum halıları koltuklar yıkatcam bu ara öğrensin istiyorum 

Geceyide çıkar. Kalkmasına gerek yok. Oğluma öyle yaptım gece bağladım hala gece yapıyor. Kızımı öyle yapamayacağım dedim direk çıkardım gece gündüz. Akşam yatıyo sabah kalkıyo maşallah

önce (3,064 puan) tarafından

Arada yapıyor ama bezine bu sürede 3 defa temiz kalktı gerisi hep çişli😅 o yüzden cesaret edemedim 

0 oy

Kız var mı diye sormayacaksın. Öyle sorunca yok diyorlar 😄 sen götürüp oturtup oyalayıp bekleteceksin yapana kadar. Bizde daha yeni bıraktık

Oturmak istemiyor bugün anne yok dedim diye kızıyor bana

Kız benimki ilk birkaç gün ayakta işedi. Kız olması dışında sorun yok 🤣

İlgili sorular

+3 oy
4 cevap 105 göst.
+1 oy
2 cevap 140 göst.
0 oy
3 cevap 175 göst.
+2 oy