+4 oy
212 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (119 puan) tarafından

Kızlar size birşey sorcam ama bni yadırgamayın olr mu ? 2 gün önce güvercin bizm balknomuza gelmiş Pazar arbasının dış kısmı bükülmüştü ve bükülen yerde yuva yapmiş yumurtasını bırakmiş ilk bşda çok sevndm dini açıdan iyilk amçlı amaa korktğm da bişey var elbise asamayıyorm temzliyemiyorm bnden korkar yumurtadı ya düşer yada kaçıp gider bana beddua eder diye siz birde söyle bi yazı okdm güvercin gelen eve haset vardır sizce doğru mudur ne 

10 Cevaplar

+3 oy
(9,478 puan) tarafından

Ay kıyamam cok severim öyle birseyle karsılaşsam cok mutlu olurum ben  çamasırlarını başka yere asabilirsin bir müddet hiç oynama bence .yani hayırlı birsey die duydum bende ama haset maset hikaye bence haset olurmu onlar cok tatlılar hiç elleme derim 

(119 puan) tarafından

Bn hiç elmiycem birde anne oo bn ilk doğum haptğmda çok sinirli ve duygusaldm biri evladımı kucğnda alğnda bile ya düşrcek yada zarar verecek bn anne oldm herşeyi çok. İyi anladm bn yklaşrsam bnden korkar hırçınlaşr duasını almk isterm 

-Reklam-
+3 oy
(4,359 puan) tarafından

Bende öyle duymuştum eğer bi kuş güvercin yuva yapmaya calisiyorsa o evre ya nazar vardır 

Yada büyü muska yapiliyordur diye

(119 puan) tarafından

Gerçek mi acba 

(4,359 puan) tarafından

Hiç bilmiyorum canım 

Bi hocaya sormak lazım 

+3 oy
(21,461 puan) tarafından

Benim bi arkadaş vardı balkonu güvercin yuvası oldu bir ay sonra eşiyle boşandı bence doğru olabilir

(119 puan) tarafından

Abuu ayy Allah korsn 

(21,461 puan) tarafından

Allah korusun 🌸

+3 oy
(21,479 puan) tarafından

İlk defa duyuyorum böyle bişey. Sadece yuvasını bozmak günah diye duymuştum. Ki mantıken düşünürsen de mantıklı geldi bana. Diğer hasret kısmı saçma bence inanmâ. 

(119 puan) tarafından

İnşallah öyledir ama mutlka her insan bir bşkası tarafından mutlaka haset edilmiştir 

(21,479 puan) tarafından

Ee yani bunu bı tek güvercin mi biliyormus.. bacım bı güvercinin yuva yapmasına hile bu kadar anlam yuklersek ömür mu geçer 

(119 puan) tarafından

Ne güzel dedin bacım valla çok haklsn  çok teşekkür ederim çok güzel bir çvp oldu 

+3 oy
(10,948 puan) tarafından

Senin gene balkona yapmış benim evimin içine yapmak istiyolar vc penceresinden üst katin vc borusuna yapmak istiyorlar yani vcmin içine 😂😂

(119 puan) tarafından

🤣🤣daha beteri varmış 

+2 oy
(1,521 puan) tarafından

annemlerin balkonuunda yuva yapmisti yumurtalar catlayip buyuyene ksdar ordaydilar sonrasinda kendileri yavrulariyla gitmislerdi sonuc abim almanyaya bende evlenip evden ayrildik 

0 oy
(1,098 puan) tarafından

Benim balkonuma hep kumru yuva yapardı pisletırdı heryerı ellemeyın dediler hiç dokunmadık yavruladı hatta o yavrularda gelip balkona yavruladı derken böyle 2 yıl geçti kumru yuva yapınca çocuk sahibi olursunuz vs dıolar bnde hamile kaldım ettım sonra çocuk doğdu baktım yıne yuva yapacak o yapmadan bozdum kapadım camekanları yeter dedim baska evlere gidin 🫣ama yumurtalı vs ise hiç dokunmadım yuvaya

0 oy
(1,730 puan) tarafından

Nazardan korumak için yuva yapar derler ama ben inanmıyorum çünkü bizim evin her yeri kuş yuvası. Yuvayı daha bitirmeden farketseydin bozabilirdin ama şimdi yumurta var olmaz. Biraz daha sabret artık doğru diyorsun korkarsa gelmez yavrular ölür. Benimde klimanın motoruyla duvar arasına yapmaya başlamışlardı farkettim getirdiklerini attım ama pes etmediler yine de çabucak yapıp yumurtlamış icine terk ettikleri zaman bozdum yuvayı bir daha gelmesin diye. 

(119 puan) tarafından

Güzel mantıklı bnde öyle yapcam olrda birdaha yapmaya çalşrsa öyle yapcam 

(624 puan) tarafından

Nazardan korumak için derken? 

(1,730 puan) tarafından

Ya nazar olan eve gelir diye duymuştum. Birilerinin size nazarı değerse öyle gelirmiş. Ama ne kadar doğru bilemem. Benim ara ara gider ara ara gelir kuşlar. Şuan bile iki tane yavrumuz var. 🤗

0 oy
(3,353 puan) tarafından

Yuva yikanin yuvasi olmaz derler sonucta yuvalarini bozmuy9sn

(119 puan) tarafından

Yumurtasnı bıraktıktan sonra olmaz yapamam bn bunu hayvancığa tek korktğm şey şu pireleri varmıdır acaba

0 oy
(624 puan) tarafından

Aynı şey evlendiğim ilk yıl başıma geldi. Aklımıza büyü nazar gelmedi. Çok dikkat ettik korkmasınlar diye. Su falan koyduk annesi içsin diye :D ama bende merak ettim acaba dediğin gibi bir rivayet varmıdır

(119 puan) tarafından

Bilmiyorum ki inşallah öyle bişey yoktur.. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 365 göst.
20 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Serpilll (114 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 72 göst.
0 oy
7 cevap 396 göst.
24 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 25 göst.
18 Nisan 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Melekk123 (31 puan) tarafından soruldu