+1 oy
273 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (303 puan) tarafından

3 yaşındaki oğlum çok saygısız gerçekten bunun önünü nasıl alabilirim bilmiyorum beni çağırınca hööö diyor dedesinin kullandığı kötü kelimeleri kullanıyor yanımdan her geçtiğinde vuruyor ben ve babasına saygısızlık yapıyordu şuan herkese yapıyor yengem geçen gün koltuğa çıktığı için uyardı düşersin yengeem dedi oğlum doğru düzgün konuşamıyor zaten ellerini kaldırdı birşeyler diyordu anneme öyle tükürüyor ne yapacağımı bilmiyorum yapma oğlum güzel şeyler değil bunlar diyorum yine saygısızlık yapıyor ne yapacağım bilmiyorum kızınca bide bir işe yaramayan insanlar kızma çocuklara diyor sen onun ekmeğini yiyorsun diyor görümcem olacak kişi bide her seferinde o çocuklara dikkat et diyor sanki benden daha çok düşünüyor 

8 Cevaplar

+1 oy
(1,280 puan) tarafından

Disiplin sorunu var. Çocuk üzerinde otorite yok bu yüzden kimseye saygı duymuyo bence destek alın çünkü bu noktadan kendi çabanızla dönemezsiniz ilerde okulda da çok sorun yaşar

(303 puan) tarafından

Evet çevremde zaten görüyorum öyle çocuklar 

-Reklam-
+1 oy
(3,879 puan) tarafından

çocuk ne görürse onu yapar. ailenin aynasıdır. 

daha önce yaptığı saygısızlıklara gülmüşsünüz büyük ihtimalle. sen ya da babası ya da dede-nene

çocuk da bunu komik sanıyor. öncelikle bu sorunu çözmeniz lazım. pedagog yardımı alın. büyükleri uyarın çocuktan ziyade. 

(303 puan) tarafından

Ben en başından beri ben yetiştiremezsem kimse yetiştiremez diyorum eşim de bunu söylüyor annesi önemli faktör diyor önceden çocuğa birşey için kızınca çocuğu hemen kucağına alıp gel gel diyorlardı bende kızdım arka çıkmayın benden daha çok mu düşüneceksiniz çocuğumu onun iyiliği için yapmasını istemiyorum diyorum ama anlatamadım bir türlü 

+1 oy
(2,970 puan) tarafından

Bende 2 çocuğumda bu sorunu yaşıyorum napıcam bilmiyorum farklı sorunlar ama çok zor durumdayım 

(303 puan) tarafından

Allah yardımcımız olsun

+1 oy
(2,948 puan) tarafından

E sen hoşt kopek bunlar benim bi tarafimdan çikti benden iyi mi bileceksin nasil bakacagimi diyemedigin surece kayinbaban kufurde ogretir el hareketide çektirir

Lutfen çocuklariniz uzerinde hakimiyeti kendiniz kurun

Yoksa çook pisman olursunuz malesef o cocugun gelecegi mahfolucak sizde sinir hastasi olucaksiniz

(303 puan) tarafından

Bunu bana diyen görümcemin de çocuğu yok kendi isteğiyle yok bir daha bana öyle birşey derse zaten susmicam sen kimin ekmeğini yiyorsun diyecem gerekeni soylicem eşim de susma diyor 

0 oy
(5,423 puan) tarafından

O senin çocuğun ne öğretilecek ise okul çağına kadar sen öğreteceksin sonrasında zaten çevreden öğretmeninden  arkadaşların dan öğrenecek  ama şu an sadece anne babadan öğrenecek ne öğrenecekse kimse söz sahibi olmamalı çocuk saygısız şımarık kural tanımaz çocuk olunca sen yetiştirdim işte senin çocuğun diyecekler o yüzden önlem al

(303 puan) tarafından

Evet öyle Kayınbabam sen terbiye veremiyor musun diyor

(5,423 puan) tarafından

Kayınvalidengille mi yasiyorsun hep bir ağızdan çocuğa birşey deniliyorsa çocuk kural kavramı oluşmamış olabilir eger öyleyse sert bir dilke çocuk benim çocuğum benim kurallarim geçerli benim annesi çocukta benim çocuğum diyeceksiniz yok eğer kendinize ait evde kalıyorsanız gitmeyin uzak durun hiç birşey çocuktan önemli değil 

(303 puan) tarafından

Beraber yaşıyorduk ayrıldık onlar alt katımda oturuyorlar tepkimi gösterdim zaten ama etkileri devam ediyor işte 

0 oy
(4,588 puan) tarafından

3 yas sendromu var vurma inatlasma durumu baslamis yetmemis belliki kotu ornekleri var onunde birlieri simartmis ya da ikisibden birisi 

(303 puan) tarafından

4 aylıkken epilepsi teşhisi konuldu çok üstüne düşüyordum böyle olunca evdekiler de üstüne titriyordu çok ta arka çıkıyorlardı işte şuan da böyle etkileri devam ediyor 

(4,588 puan) tarafından

Keske bu konuda bi terapistle konussaniz nasil davranmaniz gerektigini aciklardi size bu sekilde olmasi da dogru degil gibi ama olmali mj ben bilemedim ya 

0 oy
(3,052 puan) tarafından

Büyüdüğü ortama göre şekil alır çocuklar. O yüzden kötü örneklerden uzak durmanız lazım. Sonrasında uzman desteği alırsanız düzelir. 

(303 puan) tarafından

Zaten 3 yaşında konuşmuyor psikologa götüreceğim bunuda söylerim 

0 oy
(3,315 puan) tarafından

Ablam kaynanası onlarla yaşıyordu çocuğa bişey dediğinde kayinbabasi kaynanası hemen arka çıkıyordu çocuk öyle öyle dediğiniz gibi oldu ablam bu yüzden çok çekti sonra evi ayırdılar ablam kimsenin çocuklarına karışmasına izin vermedi yavaş yavaş düzeldi 

Demek istediğim sen kızınca yapma deyince arka çıkmasinlar ağız birliği olsun senin yapma dediğine başkası yapabilir demesin bu çok etkili oluyor bide ailede gördükleri çok önemli 

(303 puan) tarafından

Evet benimkiler de öyle bizde evi ayırdık inşallah çocuğu yavaş yavaş düzelteceğim 

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 176 göst.
0 oy
5 cevap 363 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde bkulbilge (668 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 163 göst.
0 oy
0 cevap 50 göst.
13 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde elifcfcf (71 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,436 soru

24,016,804 cevap

328,053 kullanıcı

...