+3 oy
234 göst.
Diğer kategorisinde (2,238 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Günlerdir çok rahatsızım böyle kalp ritmim çok hızlı ben hastalandığımda hemen bu zamana kadar yaptığım yanlışlarım aklıma geliyor elhamdülillah müslümanım ama dinimiz konusunda bilgim çok az şifada herşey rabbimden biliyorum ama bu zamana kadar oturupta elime bir kitap alıp dua okumadım yani genelde kandillerde okuyordum ama sormak istediğim soru sadece hastalanınca duaya sığınıyorum buda günah değil mi ? Böyle bugün kafama dank etti işim düşünce mi duaya sığınıyorum dedim peki sirkelensem kendime gelsem Allah sonradan pişman olan bir kulunu affeder mi ? 

Yani hatamda şu açıklıyım ki yanlış algılanmasın bazı konularda çok net konuşmak, sivri dilimle kırmak bazı konularda  kendimi kaybetmişim buna benzer şeyler.. iyi bir insanım ama ben biraz değişmişim düzelmek istiyorummm şu saatten sonra toparlayabilir miyim ? Ne olur dini bilgisi olan arkadaşlarım soruma açıklayıcı cevap versin beni rahatlatınnn bundan sonra rabbime yakışır şekilde olabilir miyim geç kalmadım değil mi 

6 Cevaplar

+4 oy
(6,743 puan) tarafından

Bu hayatta yaşadığın müddetçe hiç bir  şey için geç değil cnm kendini düzeltmekde senin elinde  Rabbim af edicidir yolun neresindem dönersen kardır eski sayfanı kapatıp kendine yeni bir sayfa açıp önüne bakabilirsin cnm

(2,238 puan) tarafından

Öyle yapıcammm o kadar kendimden utanıyorum ki duaları bile unutmuşum oturup hepsini tek, tek ezberliycem dini bilgi videoları izliycem haklısın düzelebilirim teşekkür ederim yorumun için 🙏

(6,743 puan) tarafından

Rica ederim cnm

-Reklam-
+3 oy
(1,090 puan) tarafından

Bazı kişiler 90ına kadar azılı kafir olarak gelir de son nefesinde Müslüman ölür, bazı kişiler de Müslüman bir hayat yaşar da son nefesi kafir olarak verir.

Bu sebeple insan ne oldum değil, ne olacağım demeli. Tevbe kapısı son nefese kadar açık ama şeytan gibi yarın tevbe edeyimcilerden olma sakın.

Belli ki pişmansın, zaten tevbe pişmanlıktır. Günahları da aşikar etme, kimseyi kendine şahit tutma.

Üstelik duayı ancak başın sıkışınca ediyor olman neden günah olsun? Bu da şeytanın bir aldatmasıdır. Ayette sağından gelir derken bahsedilen şey budur.

Sen sandın ki Allah işimiz düşünce ona yalvarmamızdan hoşlanmaz. Aslında evet, her daim onunla olmamızı istiyor ancak riya ihlasın kapısıdır. Sen bu kadarcıkla başladın, devamının geleceğini de Rabbim biliyor ki sana dar anında el açma izni vermiş.

Hz. Ömer (ra) çok sevdiğim bir söz söyler. “Ben duamın kabul olup olmaması kaygısını taşımam, ben dua edip edememe kaygısını taşırım.”

Yani şükret ki Allah sana en azından belli zamanlarda da olsa ona seslenmen için sana izin vermiş.

Kul irade eder, Allah yaratır. Daha çok dua etmek iste, Allah dua kapılarını sana daha çok açsın.

Nereden dönersek kardır diyerek hemen şu dk tevbe edip istiğfar çekerek yönelmeye başlamak lazım.

Öyle ya da böyle o Rabbe gidilecek. Güzel gidelim. 

(15,104 puan) tarafından

Ne kadar güzel özeletlemişsin 🤍

+2 oy
(1,453 puan) tarafından

Aldığımız her nefes bizim umudumuz hep hep daha iyi olabiliriz her zaman 

+2 oy
(816 puan) tarafından

Allah merhametlilerin en merhametlisidir . Hangimizin yüzü var ki kapısına gitmeye hep hata yapıp hep kapısını çalıyoruz. Rabbim ona yaklaşmamız için dert sıkıntı hastalık verir. İnşallah sıkıntısız zamanımızda da ibadetlerimizi düzgün yapmayı nasip etsin 

+2 oy
(491 puan) tarafından

Yerin göğün yaratıcısı olan Allahtır affeden bağışlayanda kendisidir hangi kul Allaha sığınmış tövbe etmişte kabul edilmemiş hayatta hiçbir şey için geç değildir. Hangimiz günahsızız sen yeter ki içten tövbe ettim de kapına geldim senden başka ilah yok ben yalnız senin rızan için ibadet ediyorum de bak sonra hayatında güzelleşen saniyeleri kıl namazını et duanı canım namazımı kıldım oldu bitti değil onun rızası için sadaka ver bir iyilik yap gönlünden geçen her hayır her dua Allah katında elbette görülecektir. Yıllar yılı önce dayımın kızı bana bir soru sormuştu bu dünyada iyilik yapmak mı daha kolay yoksa kötülük mü demişti elbette iyilik demiştim bak kızım günah işlemek beyin için beden için külfetlidir demişti kimisi günlerce aylarca çalışır aldığı alın terini gider harama yatırır zina yapar yada içki içer ne kadar meşakatli 1 ay boyunca uykusuz yorgun şekilde aldığın alın terinin biranda günaha batmasını görüyor musun demişti peki ya yolda geçerken bile gördüğün bir taşı gönlünden geçirerek ya bir engelli kardeşim basarda düşerse ya bir çocuğa engel olupta düşerse ya bir araba geçerde taşı sekip birine zarar verirse diye düşünüp kenara attığın taşın bile sana sevabını düşünsene demişti o günden sonra gerçekten hayata İslama çok farklı bakmıştım o kadar güzel bir dinimiz var ki şükürler olsun... elden ayaktan bile düşerken gözle namaz kıldırabilen hiç konuşamayacak kadar bitap düşüp dilinde kalben geçirebilecek her duanın her zikrin her güzel sözün adıdır islam 

(2,238 puan) tarafından

Okurken gözlerim doldu o kadar güzel yazmışsın ki çok teşekkür ederim🙏

0 oy
(414 puan) tarafından

Bende öyleydim sonra kendim meraklimla herşey araştirdim şimdi mashahallah ramazandan beri namaz killiyorum elhamdülillah 

(2,238 puan) tarafından

Allah kabul etsin bende ufak ufak birşeyleri yerine getiricem banada nasip olur inşallah 

İlgili sorular

+3 oy
14 cevap 367 göst.
4 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Seray_ (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 1,021 göst.
5 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde -Emell- (644 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 801 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,351 göst.
26 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Yyyyyyyyyyyyyyyy (83 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,470 soru

23,897,720 cevap

322,173 kullanıcı

...