0 oy
200 göst.
Diğer kategorisinde (373 puan) tarafından

Kızlar kızın 5 yaşında ve çok şımardı bu ara istediğini almadığım zaman yerlere yatıyor bağırıyor çok şımardı evde de aynı şekilde sürekli onun dediği olsun istiyor bana sen çok kötü bir annesin diyor kötüsün diyor okula gidiyor yarım gün okulda çok iyiymiş bu durumdan nasıl baş edebilirim kardeşi var Bir buçuk yaşında onu da çok zarar veriyor bunun önüne nasıl geçebilirim kızlar

6 Cevaplar

+1 oy
(3,761 puan) tarafından

pedagog yardımı alabilirsin. 

aslında ağlayarak istediğini yaptırmayı öğrenmiş. ağladığında istediği şeyleri yapmamanız lazım

-Reklam-
0 oy
(1,657 puan) tarafından

Yani bilmiyorum benim ki 2 yaşında ve aynı şeyler yapıyor. Bence o yaşa kadar törpülenmesi gerekiyordu pedagog desteği alabilirsin ama hani çocukta bir şey olduğu için değil sizin çocuğa nasıl davranmanız gerektiği bilgisini edinmeniz için 

0 oy
(348 puan) tarafından

Valla aynısı benim oğlum dada var bu ara cok değişti 

0 oy
(11,852 puan) tarafından

Amaann hepsi aynı bunlarınnnn 😁 

Benim de kızım 5,5 yaşında 15 aylık da kardeşi var, Onlar da şimdiden sürekli didişip kavga ediyorlar.😫 

Şimdikilere istediğini alıyoruz her dediklerini yapıyoruz asla mutlu olmuyorlar. bir tane bir şeyini yapmayınca da kötü annesin diyorlar. benim kızım da öyle der bazen😏

0 oy
(2,591 puan) tarafından

Okuldaki 5 yaş öğrencilerim de evdeki 2.5 yaşındaki oğlum da hayır dediğimde hayır olduğunu bilir ve inanın ısrar etmezler. Babası ağlıyor sussun diye her dediğini yaptığı için dediğiniz davranışları ona yapıyor. Ben hayır deyince ufff deyip omuzlarini düşürüp öyle oturur. Ağlasa da 3 4 kere ağlamasına izin verin ve kararlı olun bırakacaktır bu davranışı. Okulda neden iyi? Çünkü öğretmen otoritesi var 😊

0 oy
(8,159 puan) tarafından

Şöyle biliyorum. Kısa bir örnekle açıklayayım: mesela markettesiniz. Çıkmadan önce şunu alayım diye tutturdu, hatta bağırıyor, ağlıyor (ki, o ağlama asla ağlama değildir).. hemen kucağınıza alıp o ortamdan uzaklaştırmalısınız. Uzaklaşınca bir süre daha bağıracaktır. İlgisini farklı yöne çevirmelisiniz ardından

İlgili sorular

+2 oy
15 cevap 326 göst.
0 oy
6 cevap 479 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,565 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 433 göst.
7 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde masalım0435 (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 321 göst.
30 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Eceylan (6 puan) tarafından soruldu