0 oy
224 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (242 puan) tarafından

Bebeğim 10 aylık olucak elinde öldüm resmen istahsizliktan asla hiçbir lokma yemek yemek istemiyor ek gıdayi asla ağzına sürmüyor biberonu reddediyor bazenleri siringayla mama veriyorum sipraktin şurubu çok duydum 10 aylık bebeğime verebilir miyim kullanıp da memnun kalan faydasını gören oldu mu gerçekten çok çaresizim artık öyle bir boyuta geldi ki ögüre Ögüre kendini kusturmaya çalışıyor 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından

Canim öncelikle bunun için doktora götürdün mü ?

(242 puan) tarafından

Götürdüm doktora ostah açıcı şeyler yazdı ama asla işe yaramadı 

(242 puan) tarafından

Şuan diş sürecinde ondan da istahsiz ama normal zamanda da aşırı derecede istahsiz yani düşünün 10 aylık bebek siringayla besleniyor o kadar durumumuz kötü gastro entrilojiye götür diyorlar ama onlarda endoskopi yapıyorlar küçücük bebege nasıl endoskopi yaptırayım zaten aşırı derecede zor bir çocuk daha da kötü olur

-Reklam-
0 oy
(3,867 puan) tarafından

Ben kendim için kullandım  evet ıstahimi çok açtı ama aşırı uyku yapıyor ve bütün gün sersem gibi dolaştım. Ve bu ilaç iştah açıcı ilaç değil. Alerji ilacı bu dediğim şeylerde yan etkileri uzun süre ve doktora danışmadan kullanırsan bebeğin karaciğeri mahvolur. Doktora sormadan hiç bir şey kullanma.

(242 puan) tarafından

Bebeğim alerjik bir bebek süt ve yumurta alerjisi var alerji mamasi kullanıyoruz 

0 oy
(110 puan) tarafından

Seni o kadar çoook iyi anlıyorum kiiii.... alerjik bebekti veee varya şırıngyla dahi neredeyse beslnmiyordu. Resmen tüm gün aç yaşıyor beslnmeyi redediyor. Ve o ilacı doktor yazdı bize çünkü bi çok ilaç iştah açıcı denedik hiç fayda yok bi kaç hafta sprktn kullndm yani eh diyeyim en azından bi kaç kaşık yiyordu ama sonra ikacı bıraktım çünkü ilaçta nereye kdar kilo alsn yesin derken başka yerinde hasar kalsın istemedim. Hele o diş dönemleri🙄🥲🥲

(242 puan) tarafından

O surubu kullanip da hasar alan var mı hiç duymadım hasar olsa neden satılsın ki

(110 puan) tarafından

Yani hasar kalsın derken tabi bişi olmaz da ben devamlı vermedim karaciğer enzmlrni yükseltmesin veya böbreklri için. İlacn en masumu bile devamlı ve sürekli olunca iyi değil bnce tabi mecburiyet dışında. Doktora sor bnce canm sen en iyisi

(242 puan) tarafından

Gerçekten çok yoruldum çok yıprandım profilimi incelerseniz Bununla ilgili birçok soru sorduğumu görürsünüz zaten bebek bakım tarafında da böyle sorun var Yani hiçbir şekilde bir çare bulamadım beni hiçbir şekilde emmedi sağarak verdim düzensiz sağım olduğu için de ancak bir buçuk ay kadar verebildim sonra sütüm çekilmeye başladım 3,5 aylık olduğunda 4 ay hata ile beraber biberonu bıraktı bir gün boyunca bir damla dahi içiremediğim için elimde bayıldı kan şekeri düştüğü için acillik oldu Doktor sabaha kadar midesine bir şekilde bir şeyler sokmam gerektiğini Yoksa sabaha kadar aç kalırsa kan şekeri iyice düşer ve komalık olur dedi o lafı duydum Benim için dünya durdu resmen şu an asla aç bırakmıyorum asla aç yatırmıyorum yani üst üste üç kere kussa bile midesinde kalana kadar şırıngayla olsun ya da ekranı açıyorum mama verdiğimi bilirim Çünkü travma olarak kaldır resmen çocuğun mu var derdin mi var ne yapacağımı şaşırdım bir ara mamayı bıraktı ek gıdayı Çok güzel aldı O zaman da da mama içmesi gerekiyordu Şu anda da ek gıda alması gerekiyor mama alıyordu şu an diş sürecindeyiz asla bir şey almıyor asla bir şey istemiyor biberonu gördüğü zaman çığlık çığlığa Yani mecbur kalıyorum ekran gösteriyorum Çünkü Çünkü Çaresizim yani 10 aylık bir bebek 7 aydır ırıngayla besliyorum ben 2 ay boyunca uyanıkken Ben mama veremedim 5 ayda alerji mamasına başladık tadı acıydı birçok şey denedim asla kabul etmedi vanilya şurubu pekmez şeker kattım asla almadı Ben de uykuda beslemekte buldum çareyi 2 ay boyunca Ben asla gözü açık bir şekilde mama veremedim çünkü reddediyordu ve kendi kendini kusturuyordu Doktor Seninle inatlaşıyor aç bırak diyor gece beslenmesi yapmıyorum 2 aydır sabaha kadar bir şey vermiyorum uyandığı zaman da su içip yatırıyorum yani sabah uyandığında En azından iştahlı olmasa bile en azından 1 2 Yudum alması gerektiğini düşünüyorum ama asla almıyor biberonu gördüğü zaman Çığlık Kıyamet Gören de zanneder yemek yedirdiğim yerde dövüyorum zorlamıyorum da ağlamasın diye neler neler yapmıyorum ama asla bir fayda göremedim çok çaresizim Resmen evde oturuyorum sabahtan akşama kadar hiçbir şey yapmadan sadece beslenmesi ile ilgileniyorum şırıngayla veriyorum çoğu zaman şu aralar ek gıda asla veremiyorum her gün oturup ağlıyorum

(110 puan) tarafından

Kıyamam ya inanın çok üzüldüm hemde çok :((( ama geçtiğin tüm yollardan geçtim. Hâla da düzelmiş değil. Yemeyen çocuk yemiyor asla. Alerjiden mi yapıları gereği mi başka sorun mu var bilmiyorum ama ben seni anlıyorum anlattıklrnn aynısını yaşadım. Ve ben telefon açıyprum eline veriyorum yani korkma yarım saat yemek yedirirken telefona bakarsa bişi olacağını sanmam nolcak yeterki yesin oyalansın da. Üzme kendini inşallah geçecek. Mesela şuan ayaktym çünkü doğduğundan bu yana düzgün beslenmediği gibi düzgün de uyumaz. Yeni doğan bir bebek gibi ha bire kaşkıp ağlıyor ha bire. Ve ellerini emiyor gece gündüz sürdkli iki parmak ağzında aç biliyorum ama reddediyor ve çığlık kıyamet ağlıyor. Ben alıştım galiba 🥲

0 oy
(509 puan) tarafından

İştahsız bebek iştahsızdır şöyle ki sipraktin alerji ılacıdır ve uyku yapar 2 yaş oğlumun uyku düzeni bozulduğunda doktorumuz vermişti üstelik çoklu besin alerjisi vardı oğlumda öyleyken taş çatlasa hatırlamıyorum ama 10 gün falan vermişimdir benim 1 yaşındaki oğlum sadece 1 hafta emdi beni 1 ay sütümü sağarak zoraki içirdim ne mamalar geçti elimizden anlatamam iştahı olmayan bebekler iştahsızdır oğlum 1 yaşında sanırsın 9 aylık oyalayarak vermeye çalış ve lütfen çocuğun iştahı için duyduğumuz herşeyi kullanmayalım doktor ön görmediği sürece bende sormuştum 2 yaş altı çocuğa kesinlikle önermiyorum demişti bende kendi haline bıraktım az yiyoruz ama sık yiyoruz sürekli teklif ediyorum. Kesinlikle vermeyin doktora götürğp ilaç verdiyse ve işe yaramadıysa tekrar gidin gerekirse 

(242 puan) tarafından

Gerçekten hiç bir çözüm bulunmuyor

(509 puan) tarafından

Canım bak zaten çocuk öğürüyor 10 aylık bebek o kendini kusturamaz sadece ona zor geliyordur yiyemiyordur sevdiği şeyleri vermeye çalış bilhassa eline vermeye çalış benim ilk oğlumu mama sandalyesine koyar tabağını önüne koyardım kendi istediği kadar kendini batırabilir derdim çokta güzel yerdi sonuncu olan dediğim gibi iştahsız herşeyi yer ama iştahının aldığı kadar bazen bşr yedi yavrusu ondan çok yer derim yumuşak şeyler vermeye çalış keçi sütlü bebe bisküvisi ile peynir ve yumurta sarısını sıcak suyla açar veririm çok severdi 3 yada beş kaşık alırdı ama olsun derdim şuan 1 yaş 2 aylık eskiye nazaran elbette daha iyi yayla çorbası bebekler sever salçasız makarna yapıp önüne koyabilirsin bırak kendini batırsın ağzına tam götüremez belki bilemiyorum ama ara ara sen verebilirsin şarkı söyle oyuncak al eline bebeği oyalayarak verebilirsin ilaca başvurma benim sana nacizane tavsiyem zamanla iştahı oturur benimki bir tık ilerliyor kendi evladından biliyorum 

0 oy
(2,626 puan) tarafından

Kan değerleri nasıl demir eksikliği var mı. Varsa böyle şeylerle değil kan değerini yükselterek çözüm bulabilirsiniz. Alerji maması kullandığınız için ona öncelik verin. Önce katı gıda verin yemezse her öğün mamayla tamamlayın. Mamayı uyurken teklif edin. Emzik alıyorsa emzik niyetine içiyorlar. Benim kızımda şeker düşüklüğü yaşamış ilk 6 ay sadece uykuda beslenmiş bir bebek. 18 saar 0 ek gıda 0 mama ile yaşadığı oldu. Şeker 11 e kadar düştü. 1 ay yoğun bakımda kaldı. Bunun çaresi endokrin ve gastroenteroloji. Onlar önce inceleyecek sorun ne bakılacak tecrübeyle sabit söylüyorum size. Çünkü sağlıklı bir çocuk kendini beslemek ister 2+2 4 ettiği gibi bu da yüzde yüz gerçek. Bebekte sağlıksız bir durum var. Onu duzeltene kadar düzelmez. Bizim beslenme 9 aydan sonra düzeldi. Şimdi 16 ylik beslenmesi oldukça iyi. Kilosu üst sınırı aştı düşük doğum ağırlıklı bir bebek olmasına rağmen. Az az sık sık teklif edeceksiniz. Oyalarak vereceksiniz. Eline verin çatal tabak o arada verin ağzına. Verdikten sonra gerekirse her yudumda bir miktar su da verin yutsun. Önce tatlı besleme yapın. Meyve gibi şekerli şeylerle besleyin. Sabah kahvaltisini muzla karıştırın öğlen yemeğinde çorba ve meyve verin tatlı bebekleri aciktirir. Karadut özü başlayın bebeklerde iştah için çok etkili. Doktorunuza sorun ravia mor meyveli karışım var onu da verin uygun görürse. Biz hep kullandık. Çorbayı icmiyosa pipetle verin. İçsin. Bu şekilde alternatif uretin. Ağlamayın siz zorladikca sıkıldıkca onalr hissedip strese giriyor. Bırakın. Önce siz bı rahatlayin. Bu kadar bebek 4 saat aç kaldı diye şekeri düşmez. 18 saat açlıkta bir yudum besin olmadan en fazla 70 e düştü şeker bizim. O yüzden stres yapmayın. Dışarıda yemek yedirin. Yemek yerken şarkı söyleyin müzik açın. Böyle böyle alışır. Demir eksiklihi varsa şurubu kullanın 1 aya toplar kendini 

(242 puan) tarafından

9 ayında kan değerlerine bakildi çok şükür düzgün kan degerleri demiri sürekli takviye ediyorum ama kustugu için kanına karışmıyor maalesef 

(2,626 puan) tarafından

Demiri düşük mü yani, değerlerinde sorunlu birşeyin mutlaka çıkmış olması gerek

(242 puan) tarafından

Demiri düşük evet veriyorum zaten ama kustigu için midede kalmıyor ki etki etsin

(2,626 puan) tarafından

İşte kusturmadan vermeniz lazım. Besinlerle vermeyi denediniz mi. Demiri düşük bir çocuktan yemesi beklenemez malesef ki. Önce onu yükselteceksiniz. Başka birşey çare olmaz. Değiştirebilir bu arada. Bur sürü şurup var deneyin mutlaka

(242 puan) tarafından

Deniyorum ama hiçbir şeyi kabul etmiyor çok zor bir çocuğum var maalesef doktorlara diyorum kusuyor kustugu zaman midesini boşaltıyor reflusu filan olabilir mi reflunun de çeşitleri varmış bana diyorlar günde 6 7 buluyor mu hayır diyorum en fazla 2 3 kusar o da hastalık zamanları yoksa 2 ünde 1 kere kusar bazen günde 1 kere kıusar  kilo alımında azalma yok o yüzden reflu değil bu diyorlar e ne o zaman bu reflu bilmiyorlar benim zorumla çocuğum kilo alıyor gerçekten çok sıkıntılı bir çocuk asla beslenmek istemiyor bunun ki komple beslenme reddi yani benim bildiğim bir bebek ya mamayi kabul eder ya annesink ya da ek gida yer yani anlamıyorum bu köklü bir şey istemiyor ekranla zorla iciriyorum ve arrik büyüyor hareketleniuor zaptedemiyorjm dönüp gitmek istiyor siringayla veriyorum her yere dökülüyor çok kötüyüm gerçekten Bu kadar zor durumda kalmasam bu derece etkili bir ilacı çocuğuma asla vermem

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 1,254 göst.
0 oy
7 cevap 247 göst.
23 Haziran 2021 Diğer kategorisinde İkra (156 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 286 göst.
20 Mart 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Anka (101 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 214 göst.
17 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Herzamanhaklibiri (2,948 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,275 soru

24,014,366 cevap

327,938 kullanıcı

...