0 oy
323 göst.
Diğer kategorisinde (248 puan) tarafından

Şöyle güzel yaptığı nız ıslak kek tarifi var mı herkezin beğeneceği

8 Cevaplar

0 oy
(3,387 puan) tarafından

Bende burada bekliyim 

-Reklam-
0 oy
(1,974 puan) tarafından

Youtubeda nefis yemek tariflerinden yapıyorum ben hamurun kıvamı cıvık olacak piştikten sonra üzerine çikolatalı sos yapıp döküyorum efsane oluyor

0 oy
(1,094 puan) tarafından

image

image

Her zaman bu tarifle yaparım canım çok güzel olur ❤️

(248 puan) tarafından

Deneyeceğim canım hafta sonu misafirlere

(1,064 puan) tarafından

Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık peki bir bardak sütle içi de ıslanıyor mu acaba

(1,094 puan) tarafından

Kesinlikle islaniyo canım sakın az gelir diye daha fazla ekleme :) ilk yapisimda ben o hataya düştüm ve kek bildiğin mahfoldu dagildi 

(1,064 puan) tarafından

Evet çünkü birkaç gün önce eşim istedi ben de yaptım Bir bardak ıslatmaz diye biraz daha fazla yaptım kekin ıslaklıktan çok havuz kekine döndü 😂

(1,094 puan) tarafından
+1

Benimki de aynen öyle olmuştu işte canım yüzen kek

0 oy
tarafından

Ben her zaman nefis yemek tariflerinden yapıyorum canim

(53,964 puan) tarafından

en sinir oldugum cevap milyon tane tarif var orda ☺️ elif atalar yasemin atalar tekeline almis gibi hangisi ☺️

(248 puan) tarafından

Bende genelde ordan bakarım canım

tarafından

https://youtu.be/eDk-8IdGjUc?si=wJaBzOwpeDDW6vFV

Al senin için link attım ikbal kızma kizzz 😁😁

(53,964 puan) tarafından

hakkini helal et yorduk minnos parmaklarini☺️☺️☺️

tarafından

Yok yok helal olsun oturuyorum zaten başka işim yoktu 😆😆😆

0 oy
(53,964 puan) tarafından

ben hep bunu yapiyorum kucuk.tepsiye oluyor buyuk borcam icin bir bucuk  olcu olur

image

(248 puan) tarafından

Büyük borcam yapcam canım

(53,964 puan) tarafından

iki olcu ye yakin koy malzemeleri o zaman yumurta 4 yeter kokmasin

0 oy
(4,803 puan) tarafından

3 yumurta 1 su bardağı şeker iyice çırp canım malzemelerin oda sıcaklığında olsun ama 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ dolu dolu 3 yemek kaşığı kakao 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı un ekle çırp önceden ısıtılmış fırında pişsin sosu için de ben bol soslu sevdiğim için süt fazla koyuyorum 2 buçuk su bardağı süt yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı şeker 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao pişir fırından keki çıkar dilimle kurdanla her yerini del ilk sıcaklığı çıksın kekin sosunu sıcak sıcak dök 

(248 puan) tarafından

Kek çok soğuk olmasın yani dimi sos sıcak mı olsun hamur olmaz mı

(4,803 puan) tarafından

Browni gibi oluyor canım ikiside sıcak olunca öyle daha güzel oluyor bence ıslak kek

0 oy
(760 puan) tarafından
0 oy
(1,494 puan) tarafından

Fırın Tepsisinde Mükemmel Islak Kek (Tüm Tarifleri Unutturur) https://www.nefisyemektarifleri.com/firin-tepsisinde-mukemmel-islak-kek-tum-tarifleri-unutturur/ 

Ben bu tarifi yapıyorum ve hep tutuyo 

(4,571 puan) tarafından

Sayfa bulunamadı diyor 

(1,494 puan) tarafından

Malzemeler (fırın tepsisi )

Keki için;

• 5 adet yumurta

• 2 su bardağı şeker

• 2 su bardağı sıvı yağ

• 2 su bardağı süt

• 5 yemek kaşığı kakao

• 2 paket kabartma tozu

• 2 paket vanilya

• 3 su bardağı un

Sosu için;

• 5 yemek kaşığı kakao

• 2 su bardağı şeker

• 4 su bardağı süt

• 1 su bardağı sıvı yağ

• 1 çimdik tuz

1 Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından vanilya ekleyip biraz daha çırpıyoruz.

2 Sıvı yağ ve sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.

3 En son unumuzu da eleyerek ekleyip yavaş ayarda çırpıyoruz.

4 Fırın tepsimizin tabanını çok az ağlayıp karışımı döküp 180 derece fırına veriyoruz. Kekinizi çok pişirmeyin kurdan ile test edin hamur değilse çıkartın yumuşak kalması önemli. Benim fırınımda 25 dk yeterli oldu.

5 Kekimizi fırına attıktan sonra hemen sosumuzu hazırlayalım. Tüm malzemeleri pütürlü kalmayacak şekilde karıştırıp kaynatalım.

6 Fırından çıkan kekimizi ilk sıcağı çıkınca dilimleyelim ve çatalla her yerini delelim.

7 Sosumuz ılıyınca (Ilıktan bir tık sıcak olursa daha güzel) kekimize dönelim. Afiyet şifa olsun

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 43 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde M.h.2606mt (248 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 277 göst.
22 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Birkucukbebis (469 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 269 göst.
10 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde M. Nur (831 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 373 göst.
24 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Yeni.bir.anne (1,073 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,462 soru

24,099,376 cevap

332,304 kullanıcı

...