Malzemeler (fırın tepsisi )
Keki için;
• 5 adet yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 2 su bardağı sıvı yağ
• 2 su bardağı süt
• 5 yemek kaşığı kakao
• 2 paket kabartma tozu
• 2 paket vanilya
• 3 su bardağı un
Sosu için;
• 5 yemek kaşığı kakao
• 2 su bardağı şeker
• 4 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 çimdik tuz
1 Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından vanilya ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
2 Sıvı yağ ve sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
3 En son unumuzu da eleyerek ekleyip yavaş ayarda çırpıyoruz.
4 Fırın tepsimizin tabanını çok az ağlayıp karışımı döküp 180 derece fırına veriyoruz. Kekinizi çok pişirmeyin kurdan ile test edin hamur değilse çıkartın yumuşak kalması önemli. Benim fırınımda 25 dk yeterli oldu.
5 Kekimizi fırına attıktan sonra hemen sosumuzu hazırlayalım. Tüm malzemeleri pütürlü kalmayacak şekilde karıştırıp kaynatalım.
6 Fırından çıkan kekimizi ilk sıcağı çıkınca dilimleyelim ve çatalla her yerini delelim.
7 Sosumuz ılıyınca (Ilıktan bir tık sıcak olursa daha güzel) kekimize dönelim. Afiyet şifa olsun