0 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Öyle bir canım çekti ki resmen umdum yani püf noktalarıyla birlikte çok güzel yapan hanımlar nasıl yapacağım ilk defa yapacağım iç harcı kolay ama dışını nasıl yapacağım bana tam ölçülü tarif verebilir misiniz rica etsem şunu şunu yap deseniz

3 Cevaplar

+1 oy
(1,089 puan) tarafından

image

image

image

image

image

İçli köfte hamuru için:

2 su bardağı köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

3 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı biber salçası

Pul biber

Karabiber

Tuz

İçli köfte iç harcı için:

Yarım çay bardağı sıvı yağ

5 adet kuru soğan

500 gram kıyma

1.5 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

1 tutam maydanoz

Kimyon

Karabiber

Pul biber

Tuz

Kızartmak için:

Sıvı yağ

İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.

Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.

Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.

Yoğurma aşamasında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz. 

Her zaman bu tarif ile yaparım canım

(1,089 puan) tarafından

Tabii canım el ile bu kadar muntazam olması çok zor zaten aparat ile 18 adet çıkıyor bu tariften tam olarak

(962 puan) tarafından

Catlama oluyormu zormu aparat ile yapmak 

(1,089 puan) tarafından

Hiçbirinde çatlama olmuyo canım kolay değil ama çok iyi bastırmak gerekiyo yoksa kalın olur baya bi

(962 puan) tarafından

Bence harika duruyor mutlaka alicam aparat 

(1,089 puan) tarafından

Teşekkürler canım ❤️

-Reklam-
0 oy
(9,618 puan) tarafından

Yarın paket bulgurla 1 su bardagı irmik ıslatırım bekler

Sonra tırtıklı tepsiler oluyor ona dökerim 2 ymk kaş domates 2 yemek kaş biber salcası 1 yumurta baharatlar bi 10 dakika yogururum zor olursa sudan yardım alırım sonra 1 su bardagı un döker bi 15 dakikada öyle yogururum sudan gene yardım alırım

1 saat strec film ile buzdolabında dinlendiririm 

Böyle sekillendirirkende ya su yada sıvı yagdan yardım alırım aşko 

tarafından

Bir saatten kısa dinlense ne olur ve kaynar su döküyorlar ilk aşamada o şekilde yapsam olur mu ve streç üzerinde açsam olur mu ben ilk defa yapacağım elimle açamam

(9,618 puan) tarafından

Hiç denemedim ilk bilmediğim zamanlar aparat kullanıyordum baltım çatlatıyor kalın oluyor die şikayetler geldi elimşe yapa yapa alıştım

Arastırıyordum öyle yapanlarda var youtubeden arastırabilirsin yani püf noktam buzdolabında dinlendirdiğim hamur daha iyi şekilleniyor o yüzden 

tarafından

Bir saat dolapta dinlendirip mi yapayım ve çatlak olmaması için ince mi olacak baya 

(9,618 puan) tarafından

İyi yogurman gerek çok acelen varsa iyi yoğur varsa bekletme isdersen 

tarafından

Sakın kaynar su dökme ılık su dök yoksa patlıyorlar bir de filo nun dediği gibi buzdolabında yarım saat bile olsa dinlendir çok güzel şekil alıyor

(9,618 puan) tarafından

Evet kaynar su dökme 

tarafından

Canım teşekkür ederim tarifin için ama kaynar su dökmesem o suyu nasıl çekecek bulgur

(9,618 puan) tarafından

Buldur hemen şişen birsey zaten kaynar suyu döktüğün de eriyecek deişik bir hamur elde edersin malzemelerle yapışkan olur hamur orta ısıda ketıla suyu koy az ılıştır yani canım😃

tarafından

Cok cıvık oldu yağlı kağıtta açamadım ne yapayım acil ağlıyorum şu an gelmiyor ele 

tarafından

Un ve biraz irmik koy yoğur at buzdolabına bekle

tarafından

Hiç olmadı minik minik bilye gibi toplar yap haşla üstüne sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli yağ kızdır  dök üstüne ye

0 oy
(902 puan) tarafından

Canım ben göz kararı yapıyorum hiç ülçülü yapmadım. 

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 334 göst.
0 oy
6 cevap 176 göst.
2 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Damliskooo (1,186 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 33 göst.
31 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Ecrin2147 (57 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 326 göst.

Kategoriler