+1 oy
1,053 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,655 puan) tarafından

Kızlar kızım 6 yaşında 1. Sınıfa gidiyor kaynanamlarla birlik oturuyorduk kızım birlik iken doğdu kalabalık da büyüdü ve çok şımarttılar ben yok dedikçe onlar yaptı ve haliyle şımardı sonra ayrı evime çıktım 4 sene oldu ayrılalı . Kızım hep hiparaktif herşeyi unutan yoruldum diyen bir kız değil bu okul hayatına da yansıdı tabiiki herşeyi anlatamıyorum özet geçmeye çalışıyorum sizlere. Okul aile birliği ile görüşme yaptık hep hareket halinde ders esnasında sürekli ayağa kalkmalar derde odaklanma sorunları oluyordu pskiyatriye gittik ve ilaç yazdı bende tedirgin oldum başka hastaneden randevu alıp gittim anlattım yine böyle böyle diye öğretmenin yazdığı kağıdı da verdim bende olsam bende ilaç yazacaktım dedi 2. Doktor ilaçsız tedavisi yok bunun dedi bende yarın bir gün daha da kötü olur dikkat dağınıklığı sorunu yüzünden diye başladım bugün ilaca ama içim hala rahat değil yanlış mı yaptım bilmiyorum 🤔😑 ama iyiliği için oyun terapisine de götürmüştüm fayda etmemişti 

24 Cevaplar

0 oy
(6,400 puan) tarafından

Ben hiç ilaç yanlısı değilim. Başka doktora da giderdim ben olsam

tarafından
+1

Hiperaktivite bir hastalık ama canım , ilaçsız tedavi mümkün değil 

(6,400 puan) tarafından

Günümüz modern tıbbına göre öyle:) 

-Reklam-
0 oy
(174 puan) tarafından

İlaçsız çareler arayın ilk önce. 

Günümüzde bir çok çocuk bu anlattığınız şeyleri yaşıyor. 

Enerjisini atabilecek oyunlar aktiviteler kurslar olabilir. Ruhunu dinginlestirip sakinlestirmek icin dua okuyun hep. Bir de bitkisel şeyler araştırabilirsiniz. 

0 oy
(335 puan) tarafından

Psikiyatri konusnda  ne desem bilemedim mesela benim kardeşimin kafasında saç kıran varmid cilt doktoruna gturmus annem onu cocukken  o doktorda bide psikiyatri baksın demiş belki strestendir diye  şimdi kardesim buyudu polis olmak istedi ama hep bu psikiyatriye gtmis olmasından dolayı sözlü sınavda elendi. Bunun dışında ikinci çocuktan sonra bende kaygı bozukluğu oldu ve psikiyatriye 32 yaşında ilk kez gttin nyse ilaç verdi ama bu ilaca başladığında en az 6 ay yada 1 yıl kullanmak zorundaymissin ben daha 3. Aydayim sonrada hemen bırakılmıyor ilaç çünkü azalatilarak bırakılması lazım o da yoksunluk sendromu olmasin diye  vallah canm bence daha çok küçük cocugun

(3,655 puan) tarafından

İlaçsız tedavisi yok bunun canım maalesef onun iyiliği için herşey 

(335 puan) tarafından

Biliyorum bende ilaç kullanıyorum  Allah şifa versin zor gerçekten keşke hiç gerek olmasa böyle seylere

0 oy
(1,945 puan) tarafından

Canım doktorlar hiperaktivite bozukluğu teşhisi koyduysa vereceği ilaç uyuşturucu gıbı bir tesir yapacak nitekim psikiyatrik ilaçlar biraz böyledir uyuşturur. Kardeşim de öyleydi annem de vicdan yaptı, biraz rahat etmek için çocuğuma ilaç vermicem dedi uyuşturuyordu mayıştırıyordu

(3,655 puan) tarafından

O ilaç tedavi ediyor demekki canım yoksa niye versinler 

(1,945 puan) tarafından

Tedavi etmez günü kurtarır. Hiperaktivite bozukluğu geçmez büyüdükçe yani akıl Kemal'e erdikçe geçer

(3,655 puan) tarafından

Ayyy tüh büyene kadaar kullanacak ozaman 😔 yaaa benim için en önemli şey dikkat dağınıklığı derslerine yansıyor yoksa koşsun zıplasın o önemli değil 

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 321 göst.
0 oy
9 cevap 545 göst.
25 Şubat 2024 Diğer kategorisinde masalım0435 (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 514 göst.
19 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevilremzi (220 puan) tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 300 göst.
30 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Nisanu (156 puan) tarafından soruldu