Babama, abime, kız kardeşime,eşime,oğluma ayrı ayrı yazdım öyle duruyor. Zaten genelde kalem ve not defteri ile gezerim.
Öleceğim günü bilmiyorum fakat öleceğimi biliyorum. Hatta bazen kesin ölcem bu son diyip kalkar güzel bir gusul alır 2 rekat kılar namaz kılarım. Namazı son vakitlere bırakınca tüylerim ürperir eyvah son namazım ise ya kılmadan ölürsem der gider hemen kılarım imansız ölmekten çok korkarım.
Şuan elhamdülillah islam ile hemhaliz son anımız ne olur bilinmez ahir zamandayız bunun ile alakalı Peygamber aleyhisselatu vesselam efendimiz ahir zamanda imanlı yatan imansız kalkacak, imansız yatan imanlı kalkacak diye. Hakikatten de öyle değil mi hep namazlar terk. Ağızda hep boş ve çirkin sözler.
Yok şu dizi yok bu dizi. Yaa göz zinası haram ee bir bakış lehimize ikinci bakış aleyhimize ise dizilerde saatlerce o adamlara bakmak Allahım bu günahlardan kurtarsın. Nasıl bir fitnedir tv.
Sonra namaz kılmakta kurtarmıyor ki en başta eşlerimizi o kadar üzüyoruz halbuki yine eşe itaat Rasule itaat, Rasule itaat Allah'a itaat. Eş hakkı ödenmez bir burnundan irin aksa diğerinden kan hanımı onu diliyle yalasa hakkını ödeyemez. Sonra kayınvalide çok çekiştiriyoruz islamda bir ana evladına hanımını boşa dese evladı bunu yapmak zorunda çünkü ana hakkı. Bilmiyoruz bilmediğimiz için de dilimiz susmuyo ve dedikodu yaptığımız ve kalp kırdığımız için bu kötü hasletlerimizden vazgeçmedikçe imanlı gitsekte çetin bir azab bizi bekliyor. Eyvah! Daha çok var günahlarımız... Amelle değil Rahmetle girelim o kapıdan zira az amelimize çok sevap yazsın Allah belki hiç amelimiz yok çünkü dedikodu sayesinde kazandığımız sevaplar da gidecek tabi kazandıysak ya hiç ameli olmayıp günah işleyenin hali nice olur birde çekiştirdiği o insanların günahını yüklenir. Eyvah!
Namazı dostdoğru kılsak zaten her günahtan beri olacağız. Kılmıyoruz kılmıyoruz Nankörüz. Ye iç bevl et defi hacet yap. Yahu sadece bizim hizmetimizde görevli 384 melek var. 16sı bizi koruyan, 2si sağ /sevap ve sol/ günah yazıcı katip, 2'si bevl ve defi hacet. 20 eder. Kalan 364ü haraketli organlarımızı tutmakla görevli biri bıraksa görevini felç oluruz. Yani tefekkür etsek düşünsek. Şükr secdelerini yapmaya doyamayız. Düşünmüyoruz. Ölürsem çocuklarıma n'olur hiç bir şey olmaz O'na can sen mi verdin Abdullah ve Amine öldü evladtlarını Allah zayi etti mi etmedi amenna. Senin evladına Allah'ın ne kastı ola ki zayi etsin. Hem anne dua ettiğinde evladının etrafında oluşan kalkanı görse dua etmekten asla vazgeçmez. Doğru dua et şu okula gitsin şu sınavı kazansın bırak bu işleri Peygamber dualarını ediver Allahım zürriyetimi dostoğru namazı kılanlardan eyle diyiver. Namazını kılanın tüm işlerini Allah halleder. Ki öyle Rahman kılmayanınkini de hallediyor. Sen her şeyim tastamam zaten diyip kılmamazlık rahatlığından bi sıyrıl. Öyle de böyle de imtihandasın.
Vallahi Billahi Tallahi başka kurtuluş yok Allah iman selameti versin hepimize.
Birilerini kurtarırken ölmek istiyorum. Bedavadan öyle evde yatarken öldü, banyodan kaydı düştü öldü vs öyle ölmek istemiyorum şehit olarak ölmek istiyorum. Bir yerlerde zalime yumruğum insin bu zulum artık dinsin istiyorum. Madem ölüm tek bir defa gelecek oda neden Allah için olmasın diyorum. Normal hayatta çok ölümden bahsederim. İnsanlar deme öyle gençsin diyor. Ölüm gerçek ya ister de ister deme.