+3 oy
602 göst.
Diğer kategorisinde (2,754 puan) tarafından

Ne zaman oleceginizi bilseniz arkanızda not birakirmiydiniz ? 

Edit : Bırakırdım Notumda şu olurdu  "Üzülme Anne Gelinlikle Giren Kefenle Cıkar demiştin başınız dik olsun "derdim...

30 Cevaplar

+5 oy
(1,442 puan) tarafından

Babama, abime, kız kardeşime,eşime,oğluma ayrı ayrı yazdım öyle duruyor. Zaten genelde kalem ve not defteri ile gezerim. 

Öleceğim günü bilmiyorum fakat öleceğimi biliyorum. Hatta bazen kesin ölcem bu son diyip kalkar güzel bir gusul alır 2 rekat kılar namaz kılarım. Namazı son vakitlere bırakınca tüylerim ürperir eyvah son namazım ise ya kılmadan ölürsem der gider hemen kılarım imansız ölmekten çok korkarım.

Şuan elhamdülillah islam ile hemhaliz son anımız ne olur bilinmez ahir zamandayız bunun ile alakalı Peygamber aleyhisselatu vesselam efendimiz ahir zamanda imanlı yatan imansız kalkacak, imansız yatan imanlı kalkacak diye. Hakikatten de öyle değil mi hep namazlar terk. Ağızda hep boş ve çirkin sözler.

Yok şu dizi yok bu dizi. Yaa göz zinası haram ee bir bakış lehimize ikinci bakış aleyhimize ise dizilerde saatlerce o adamlara bakmak Allahım bu günahlardan kurtarsın. Nasıl bir fitnedir tv. 

Sonra namaz kılmakta kurtarmıyor ki en başta eşlerimizi o kadar üzüyoruz halbuki yine eşe itaat Rasule itaat, Rasule itaat Allah'a itaat. Eş hakkı ödenmez bir burnundan irin aksa diğerinden kan hanımı onu diliyle yalasa hakkını ödeyemez. Sonra kayınvalide çok çekiştiriyoruz islamda bir ana evladına hanımını boşa dese evladı bunu yapmak zorunda çünkü ana hakkı. Bilmiyoruz bilmediğimiz için de dilimiz susmuyo ve dedikodu yaptığımız ve kalp kırdığımız için bu kötü hasletlerimizden vazgeçmedikçe imanlı gitsekte çetin bir azab bizi bekliyor. Eyvah! Daha çok var günahlarımız... Amelle değil Rahmetle girelim o kapıdan zira az amelimize çok sevap yazsın Allah belki hiç amelimiz yok çünkü dedikodu sayesinde kazandığımız sevaplar da gidecek tabi kazandıysak ya hiç ameli olmayıp günah işleyenin hali nice olur birde çekiştirdiği o insanların günahını yüklenir. Eyvah! 

Namazı dostdoğru kılsak zaten her günahtan beri olacağız. Kılmıyoruz kılmıyoruz Nankörüz. Ye iç bevl et defi hacet yap.  Yahu sadece bizim hizmetimizde görevli 384 melek var. 16sı bizi koruyan, 2si sağ /sevap ve sol/ günah yazıcı katip, 2'si bevl ve defi hacet. 20 eder. Kalan 364ü haraketli organlarımızı tutmakla görevli biri bıraksa görevini felç oluruz. Yani tefekkür etsek düşünsek. Şükr secdelerini yapmaya doyamayız. Düşünmüyoruz. Ölürsem çocuklarıma n'olur hiç bir şey olmaz O'na can sen mi verdin Abdullah ve Amine öldü evladtlarını Allah zayi etti mi etmedi amenna. Senin evladına Allah'ın ne kastı ola ki zayi etsin. Hem anne dua ettiğinde evladının etrafında oluşan kalkanı görse dua etmekten asla vazgeçmez. Doğru dua et şu okula gitsin şu sınavı kazansın bırak bu işleri Peygamber dualarını ediver Allahım zürriyetimi dostoğru namazı kılanlardan eyle diyiver. Namazını kılanın tüm işlerini Allah halleder. Ki öyle Rahman kılmayanınkini de hallediyor. Sen her şeyim tastamam zaten diyip kılmamazlık rahatlığından bi sıyrıl. Öyle de böyle de imtihandasın.

Vallahi Billahi Tallahi başka kurtuluş yok Allah iman selameti versin hepimize.

Birilerini kurtarırken ölmek istiyorum. Bedavadan öyle evde yatarken öldü, banyodan kaydı düştü öldü vs öyle ölmek istemiyorum şehit olarak ölmek istiyorum. Bir yerlerde zalime yumruğum insin bu zulum artık dinsin istiyorum. Madem ölüm tek bir defa gelecek oda neden Allah için olmasın diyorum.  Normal hayatta çok ölümden bahsederim. İnsanlar deme öyle gençsin diyor. Ölüm gerçek ya ister de ister deme. 

(8,272 puan) tarafından

😭😭😭😭😭

(1,401 puan) tarafından

Keşke senin gibi bir dostum olsa dilime sağlık

-Reklam-
+3 oy
(5,432 puan) tarafından

Doğdum yaşadım ve öldüm bu yaşam yolculuğunda benimle beraber  acısıyla tatlısıyla yanımda olan herkese teşekkür ederim lütfen hayatı ciddiye almayın ve doyasıya gülün yaşayın aldığınız her nefesin kıymetini bilin öptüm canlarım kendinize iyi bakın hadi beni yormayın ben sorguya gider dua edin :)

+2 oy
tarafından

Halay çekmek için hepinizi bekliyorum yazardım

+2 oy
tarafından

Çocuklarıma anam baksın  nokta Baba tarafına verilirse hakkım kimseye helâl değil nokta

+2 oy
(278 puan) tarafından

Kızımı eşimin tarafından kimseye vermeyin. En çok zararı onlar verir. Onu ayakları yere sağlam basan vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeye devam edin derdim. 

+2 oy
(4,331 puan) tarafından

Ölüm tarihimi bilsem kesin delirirdim. Iyiki de öyle değil. 

(9,082 puan) tarafından

kesinlikle bencede allahin bir bildigi var ki bilmemizi istememis. bir randevumuz olunca bile nekadar panik nekadar huzursuz oluyorz gec kalirmiyim sunu yetistirim bunu halledim evden vikacagim saate kadar sunlari yapim falan. olume hicbir zaman hazir olamaz nefis bencede kafayi yer insan

+2 oy
(545 puan) tarafından

Öleceğim günü bilmiyorum ama çok yakınlarıma söyledim.

"BEN OLDUKTEN SONRA BIR LOKMAM BILE INSANLARA NASIP OLMASIN ONUN YERINE KURANIMI OKUTUP HAYVANLARIN KARNINI DOYURUN DEDIM❤️"

IInsanlar evine de gidip yer yemeğini ama o masumlar bulamıyor onlar doysun insanoğlu zaten doymuyor

(9,618 puan) tarafından

Artı hakeden yorum bence

(545 puan) tarafından

Sağol canim❤️🐈

+1 oy
(5,009 puan) tarafından

Esime birakirdim cocugu anane emanet etme ben nasil baktiysam sende ayni o sekil bak para gelir cocugu kaybetme 

+1 oy
(780 puan) tarafından

bir varmış bir yokmuş. 🍂 

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Benim.dert defterim ona yazarim hep notumu vasiyetimi her sayfaya yazdim nerdeyse

+1 oy
(150 puan) tarafından

Sizi çok seviyorum çocuklarım mezarima gelmeyi unutmayın namazlarinizi kilin orucunu su tütün yalan soylemeyin yazardim 

0 oy
(3,359 puan) tarafından

Anne ne olursa olsun çocuklarım sana emanet derdim eşime de; canım eşim lütfen iki kardeşi ayırma sana vasiyetim anneme emanet et derdim... 

0 oy
(701 puan) tarafından

Bende hep düşünüyorum birgün vasiyet versem tek vasiyetim kimse beni mussala taşında görmesin hiç tanımadığım biri beni yıkadım ve beni mezarda rahat bıraksınlar kimse mezarıma gelmesin

(780 puan) tarafından

neden öyle dedin ki 🥺

(701 puan) tarafından

Kimse beni musalada görmesin cubku en son nasıl görseler öyle hatırliycaklar kimse mezarıma gelmesin çünkü bu dünyada kimsesizm yalandan mezarıma gelipte vijdan yapmasınlar

(780 puan) tarafından

Rabb'im sana yardım etsin her konuda. Kimsesiz değilsin hiçbirimiz aslında. Boşver kula ihtiyacımız yok bizi Yaradan sevsin kafi canım ☺️

(701 puan) tarafından
+1

Benimde tek umudum odur zaten 

0 oy
(26,027 puan) tarafından

Şöyle bir düşündümde,sadece yavrum geldi aklıma. 

Ben ölürsem o ne yapar? Başka kimseyi düşünmedim.

Ahh annelik hayatımda yaşadığım en güzel duygusun sen❣️

Saat kırıldı diye vakit durmaz.

Yokluğum kimsenin umrunda olmaz. 

Kızımdan başka......🥀🥀

0 oy
tarafından

Ölülerde sanıyor ki diriler hergun  helva yiyor...(Ölüm tarihimi bilsemde bilmesemde eşime söylemişim çocuklarimi başkasına bırakma buyusunler ondan sonra evleniyorsan evlen)

(2,754 puan) tarafından

Bu lafı bitek ben söylüyorum sanmıştım 

0 oy
(7,122 puan) tarafından

Notum ablama ölünce kayınpeder tarafıma soyliyecegi şey kardeşim hepinizden nefret ederdi :)🤣🤣🤣 

0 oy
(9,618 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Çocuklarıma  ve eşime not yazardım o kadar

0 oy
(23,595 puan) tarafından

Ölene kadar sadece oğlumla zaman geçirmek istiyorum lütfen rahatsız etmeyin 

0 oy
(2,519 puan) tarafından

Not bırakmak için ölüm tarihini bilmene gerek yok ki. Sağken kefenini al sandığa koy arasına da notunu yaz dursun. 

0 oy
(7,801 puan) tarafından

Sakın başka bir kadını beni sevdiğin gibi sevme ❤️

Notunu kocama bırakırdım 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 379 göst.
0 oy
15 cevap 511 göst.
6 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pakize333 (6,232 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 193 göst.