+2 oy
267 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından

Gebe kalmak istiyorum nelere dikkat etmeliyim yardımcı olurmusunuz

5 Cevaplar

+3 oy
(29,837 puan) tarafından

Doktorla görüşmen daha sağlıklı bilgiler öğrenmene yardımcı olur .

-Reklam-
+2 oy
(1,049 puan) tarafından

Yani bu soru o kadar yanlış ki..hangi degerlerin düşük hangi değerlerin yüksek bilmiyoruz.

sogan kuru yap derler belki senin dengede olan hormonun dengesizlesir..incir kuru yap derler normal olan LH seviyen alır başını gider..e sağa yat sola bak amuda kalk yastık koy hurafeleri de zaten adı üstünde hurafe..

stres yapma dengeli beslen gibi şeylerle de bu işin alakası yok..suriyeli kadınlarin dengeli beslenip stressiz yaşadığını hiç sanmiyorum..o yüzden esinle doktora gidip degerlerine baktirmalisin..hayirlisiyla hamile kalırsın inşallah 

(7,453 puan) tarafından

Haklısın haklısın ama dediğim gibi her insanda aynı olmayabiliyor. Bende 2 sene hamile kalamadım. Yeni evlendiğim zaman çok ama çok stres yaşadım ve beslenmemde çok bozuldu adet bile olamıyordum düzensizleşti stresten. Hamile kalmak için değilde niye adet olmuyorum diye sürekli doktora giderdim, nedenini öğrenemediğim içinde daha çok stres yapardım. En son çıkardım artık kafamdan düşünmedim doktora da gitmedim 3 4 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Bunu doktorumla paylaştığım zaman stresin çok fazla etkisi olduğunu söyledi. Beslenmeye gelince, cips kola çikolata hazır paket ürünler işlenmiş gıdalar tüketmek de çok zararlı polikistik over sendromuna yol açıyor oda hamile kalmayı zorlaştırıyor zaten insülin dengesi çok önemli

İlk yazdıklarından çok ama çok haklısın ama kafana göre bir şey kullanmamak lazım bütün hormonlara bakılmalı tahliller yapılmalı 

(2,313 puan) tarafından

Polikistik doğuştan bir hastalıktır canım sonradan olmuyor ve tedavisi yok, çocuk olmasını istiyorsan sağlıklı beslenmek zayıflamaktan başka çaresi yok o hastalığın 

(7,453 puan) tarafından

Bende daha önce yoktu sonradan oldu ama 

(2,313 puan) tarafından

Zaten teşhisi geç konuluyor canım , belirti göstermeyebiliyor özellikle zayıf kadınlarda 

(7,453 puan) tarafından

Bilmiyorum valla kilolu değilim ama dediğim gibi evlendikten sonra adet düzensizliği oldu gitmediğim doktor kalmadı özel hastane devlet hastanesi ama hiç biri polikistik var demedi ama oğluma doğum yaptıktan sonra tekrar düzensizlik oldu bu defa gittiğim zaman direk polikistik var dediler 

0 oy
(195 puan) tarafından

4 yıl sonra gebe kalan biri olarak çırpınışini çok iyi anlıyorum.Rabbjm tez zaman da kucağını doldursun inşallah bir kaç tane önerim olacak sana.

Öncelikle esinde sende bütün vitaminlerinize idrariniza kanınıza baktırin eksik olan vitamini kullanın mutlaka ihmal etmeyin (benim b12 eksikti 3 ay iğne kullandım sonrasında gebe kaldım alakası olduğunu düşünüyorum)

Ve bu dönemde ben incir ve havuç kaynatıp içtim yıllarca dediler bana yapmadım onu yapmak bile nasipmis gereckten ciddiye alıp yapmadım o dönem kaynatıp içtim meyvelerini de yedim elhamdülillah o ay gebe kaldım 

Birde avulasyon testi alıp yumurtlama dönemlerini değerlendir ben bunu da yaptım çok şükür oldu 

InsAllah tez vakitte sağlıkla sihatle yavrun olur 

(1,049 puan) tarafından

Iste mesela bu tavsiye o kadar yanlış ki..bende böyle tavsiyeyle degerlerime baktırmadan incir ve havuc kuru yaptım ve doktora gittiğimde bana her şeyi mahvetmissin dedi..hormon değerlerim normalken alt üst olmuştu..sizin seviyeleriniz dusukken normal dengeye gelmiş size yaramış ama bu kişinin hiçbir değerini bilmeden şu kürü yapın bu kürü yapın diye tavsiye vermeyin lütfen.. alt tarafı meyve sebze ne olabilir ki diye düşünüp bir ailenin hayatını etkileyebiliyoruz

(195 puan) tarafından

Bende direk için felan demedim ilk önce doktora gidip değerlerine baktirmalarini önerdim daha sonrasında alternatif şeyler söyledim 

0 oy
tarafından

İlk önce doktora gittin mi eşin ve sen ayrı ayrı olarak bakıldı mı herşeyinize

0 oy
(312 puan) tarafından

Canım ben 9. Ay gebe kaldım. Ben kontrole gittim, eşim kontrole gitti çok şükür ikimizde de birşey yoktu. Kan degerlerimiz de güzeldi. Ama çocuk olmuyor kafayı yersin😂 ben ağlıyorum niye olmuyor falan diye. Yumurtlama günlerimi uygulamadan takip ediyordum ama benim enteresan bir şekilde öyle değilmiş. Ben hep ona göre ilişkiye giriyordum, bu 9. Ay adetimin bitti (hafif lekelenme geliyordu) o zaman ilişkiye girdik ve gebe kaldım çok şükür. Sonra aklıma şey geldi, ben kadın doğuma kontrole adetimin son günü gitmiştim ve doktor bana bak yumurtan da var falan demişti. Ben şaşırmıştım Allah Allah yeni adetim bitti oysaki falan demiştim kendi kendime. Herkesin kendine özel bir biyolojisi var,  sen de ultrasona gir bir baktir ne zaman yumurtan oluyor vs diye. Bizim gibi deneme yanılma ile öğrenme 😂bu arada kendini sıcak tut, ben ayaklarım ciplak gezmistim hep.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 73 göst.
31 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Zarifedoner (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 448 göst.
23 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sevilaylamdd (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 222 göst.

Kategoriler

1,456,059 soru

23,892,432 cevap

321,872 kullanıcı

...