0 oy
83 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (278 puan) tarafından

Doğum yapalı nerdeyse 15 ay oldu kızlar bu zamana kadar hiç adet görmemilştim. Doğum kontrol hapına başladım zlynda adı. Başladıktan bir süre sonra adet gördüm ha bugün bitcek ha yarın bitcek derken bugün 11 gün oldu. 31 martta olmuştum. Normal adet sürem 4 gündü. Yani doğumdan önce 

İlk regl diye mi bu kadar sürdü acaba yada dığum kontrol hapının da bir etkisi var mı ?

Sizde nasıl oldu 

2 Cevaplar

0 oy
(2,132 puan) tarafından

Emzirirken içilen ilaçlar bazen böyle etki edebiliyor. İlk bebeğinde 17 gün regl olmuştum. Sonra emzirmeyi acil bırakıp ilaç değiştirmiştim. İlacı bırakma devam et bakalım eğer daha da uzarsa bir doktora danışırsın. 

(2,132 puan) tarafından

Canım ne yaptın doktora gittin mi regl uzadığı için. Bende aynı ilacı içmeye başladım 10gun oldu hala devam ediyor. Ne yapsam bilemedim sana sorayım dedim aklıma geldi. 

(278 puan) tarafından

Doktora gitmedim canım sağlık ocağındaki ebeye sordum ilk bir kaç ay normal vücut alışmaya çalışıyor ama bir sonraki ay ve diğer aylar böyle devam ederse mutlaka doktora görün dedi. 

Birde benimde ilk 12 gün mü ne sürmüştü ve 8 gün aradan sonra tekrar adet oldum oda 1 hafta sürdü. Bu nedir yani niye böyle oluyor anlamadım gitti 

(2,132 puan) tarafından

Ay bende öyle oldum bir de haziran da tatile gideceğim bırakmayı düşündüm ilacı 

(278 puan) tarafından

Normal heralde böyle olması baksana sende de olmuş canım sen bilirsin yine de ben devam edeceğim bir kaç ay daha düzensiz şekilde devam ederse doktora o zaman gideceğim

(2,132 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 🤗

-Reklam-
0 oy
(25,924 puan) tarafından

Canim ben eogumdan 4 ay sonra adet olmuyordum ve ilaca basladim. Bemziriyordum hemde. Adet oldum 10 gun sonra 10 gun arayla yeniden adet oldum. 2 ay kullandim 2 ayda 4 kere adet oldum. Ayni zamanda kilom o 2 ayda 53e dustu 60tan. Doktora gittim ilacin zararlari olmus cok fazla. Biraktim ilaci. Simdi normal adet oluyorum. Kilomda 55e cikti. 

(278 puan) tarafından

Anladım canım korunma yöntemi olarak ne kullanıyorsun şu anda ? Bende tereddütte kaldım bu kadar uzun sürmesi normal mi değil mi diye. Eğer 4 5 gün daha kesilmezse doktara gideyim diyorum.

Olmadım olmadım ne zaman olcam diyip duruyordum bi oldum tam oldum yani😂

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 135 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,257 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 605 göst.
9 Haziran 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Defne67 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 39 göst.
0 oy
3 cevap 161 göst.

Kategoriler

1,459,003 soru

23,927,418 cevap

323,833 kullanıcı

...