İlk önce kendini seve bilmeli insan. Kendine değer verebilmeli. Bazen bunu unutuyorum ve başkalarını mutlu ediyim diye kendimi üzüyorum. En sonunda degmedigini görüyorum. İnsanlar nankörler genel olarak. Yaptığın hiç bir iyiliği gormezler bir yanlışın olduğu zaman.
Bazen düşünüyorum niye biz kadınlar bu kadar üzülüyoruz. Çok düşünmemiz buna sebep. Bazen yersiz fedakarlıklarimiz.. İnsanlara kendimizi iyi gosterme çabamız . Ama bunlara gerek yok aslında. Seni sen gibi sevmeli karşındaki.
Yerinde olsam şu an durur düşünürdüm. Neden?
Yaptığım hatalar neler? O hataları duzeltmeye gayret gosterirdim ki gelecektete bu günüm icin pisman olmuyum. Bu gun gecmisin icin olan keskem gelecekte bu günüm için olmasın.
İnsanlar hata yaparlar. Kimse istemez kendi hayatını kendi elleriyle mahf etsin. Önemli olan hatalarımızı anlamak,kabullenmek ,(çünkü bazen insan kabullenmek istemiyor)ve düzeltmeye çalışmak.
Once kendini sevmekle başla. Seni üzen kimse uzaklas ondan. Hobiler edinmeye bak. Resim boya. Şarki dinlemek ruha iyi geliyor. Kuranı kerim dinle . Okuyabiliyorsan oku. Biryerlere çıkma imkanin varsa spor salonuna yazila bilirsin sporda iyi geliyor bedene ve ruha. Eger imkanin yoksa evde kendini gelistirmeye bak.
Eğer seni uzen eşinse bir sure konusma. O yokmus gibi davran. Kaçan kovalanır misali. Bak o zaman anliycak. Ne olduda degisti boyle davrandi diycek. Bu surede kendine zaman ayır. Ne kadar degerli olduğunu hiss ediceksin.
Üzüldüğünde her zaman 5 gun sonrayı düşün. O gun iyi olucam de. Çünkü üzüntünün suresi en fazla 3 gündür. Ondan sonra eski haline dönüyor duygular genellikle. Buda rahatlamak icin bir yol ola bilir.