+4 oy
476 göst.
Diğer kategorisinde (1,179 puan) tarafından

Hanımlar selamünaleyküm hayırlı sabahlar nasılsınız iyi misiniz vaktiniz hayrolsun benim sorum şu şekilde ben Ramazan’da Mukabeleye başlamıştım mukabeleye gittiğim kursta menzil cemaatine bağlıymış hocalar mevlüt okutmak için geldiğinde zorlayıcı bir tavırla bizi bir şeyhın gölgesine mensup kılmayı mürşitlerle birlik olunca hayatı ve ilmi daha iyi kavrayacamızı tövbe almamız gerektiğini belirttiler ya ben ibadetimi bir mürşit veya şeyh altında geçirmek değil de hani ne bileyim Kur’an a okuyarak meallerine anlayarak bu şekilde ibadet etmek istiyorum ayriyeten de menzil cemaati olarak bahsettikleri nur cemaatini tanımıyorum içerik olarak da cübbeli Ahmet Hoca’yı az çok biliyorum yani bir de size danışmak istedim genellikle kurslar hep böyle mi illa bir mürude bağlı olmak mı gerekiyor İslam’da da 

Önemli olan Kur’an’ı okuyup anlamak buna göre yaşamak değil mi ya ben biraz da korktum ya niye öyle oldu bilmiyorum iman eksikliği mi acaba

19 Cevaplar

+5 oy
(2,907 puan) tarafından

Tövbe almak ne demekmiş tövbe Allâh ile kul arasındadır. Biz Hristiyan mıyız gidip günah çıkarıp tövbe alalım. Onlar tövbe haşa Allah mı da bize tövbe verecekler affedecekler günahlarımızdan. İlmine güvendiğin birini takıp edip ilminden faydalanmak güzel birşeydir tabii ama ben bu devirde böyle bir şeyh göremiyorum maalesef. Herşey maddiyata dönüşmüş. O tarikatın şeyhleri milyon dolarlık arabalara biniyorlar kalan mirası bölüşemeyip bozuşuyorlar ama müridlerinin cebinde yol parası yok. Gerçek islam ilmi üzerelerse ekmeklerini bölüp paylaşsalar ya ama nerdeee

(1,179 puan) tarafından

Gerçekten öyle yani dönemde güvenebileceğimiz bir mürşit yok bu yüzden bize yol gösterecek olan da hayatı doğru yaşayabilmemizi sağlayacak olan da Kur’an-ı Kerim ben de o yüzden tecvit kurallarını en iyi şekilde öğrenip Kur’ân ‘ ı en güzel şekilde okuyup anlamak isteyenlerden olmak istiyorum

(2,907 puan) tarafından

Gerçekten anlamak için sadece Arapça'dan okumak yetmez Türkçe meali de farklı cevirilerden okunmalı ki ne anlatmak istediğini anlayalım. 

-Reklam-
+4 oy
(719 puan) tarafından

Ya ne alaka cemaat lafını okuyunca bile postu yarım yamalak okudum sakın katilmayin cemaatlara fln İslami evinizdede yaşayabilirsiniz tek başına da ibadet 3debilirsiniz illa birilerin himayesi altına girmenize gerek yok

(3,613 puan) tarafından

Simdo bi kac yobaz gelir lincler herkesi tukettiler artik t harfini bile gorunce tuylerim dikeliyo

(719 puan) tarafından

Kim ne derse desin biri post açınca herkes kendi yorumunu yapma hakına sahiptir

+3 oy
(6,159 puan) tarafından

Ben hep Peygamber efendimiz dönemi uygulamalarına bakarım. O'nun döneminde kurumsal tarikat kültürü yoktu. Tarikatlar tadavvufi düşünceyi sistemselleştirmek ve kurumsal bir disiplinle idare etmek için sonradan kuruldu.

Şimdiki tarikatlar, cemaatler şirket resmen. Efendimiz tövbe almazdı kimseden. Ama Menzil denen şirketin böyle bir uygulaması var. Tövbe Kuran'a göre Allah'a edilir. Tövbe almak Kur’anî bir kavram değildir, tarikat kültürüne aittir. Kur'an Allah'a giden tüm yolları apaçık, çeviri hatası cart curt denip manipüle edilemeyecek şekilde işaret etmektedir. Ve maalesef böylesi tövbe almak gibi uygulamalar diğer inançlarda günah çıkarma eylemlerine benzer. Gel gör ki ağaç süsleyene laf edenler bu tarz uygulamalara gık demezler. Tövbe de Allah'a yapılır, günahın muhasebesi de Allah'tadır.

Yine bir mürşide biat etme uygulaması Kuran'da yer almaz. Sadece peygambere biat edenin Allah'a biat ettiği söylenir.

Rabıta denilen olay Kuran'da hiçbir şekilde yer almaz. Hatta tehlikelidir.

Aklı olan Kuran okur onu yorumlar. Olmayan da asla okumadan böyle şirketlere teslim olur. Soruyu soran kişinin de okumadığını düşünüyorum. Okusa bu post burada yer almazdı.

Kuran önce oku der sonra da hep akıl et der. 

(1,179 puan) tarafından

Ben Kur’an okumayı bilmiyorum Kur’an ı Kurallarına göre ve anlamak için bu yola başvurdum dönemimiz ibadetlerimizi en iyi şekilde yerine getirebilmemiz adına çok gerilmiş bir dönem ve bu dönemde kendimi kurtarmak istiyorum açıkçası ilmihal kitaplarına başladım haricinde dediğim gibi Kur’an’ı da öğrenmek Allah nasip ederse kendi çapımda da hatmetme istiyorum manasıyla beraber bu yüzden de hani o kurslara gitmek istedim ama çok beklediğim tarzda bir sonuç alamadım

(6,159 puan) tarafından

Aşkım ben de Arapça bilmeden bitirdim. Eşim az çok bilir. Eniştem Arap, edebi Arapça da bilir. Mealden giderek, sora sora, teyit ederek, gerçekten emek vererek anladık. Çok uzun sürüyor anlamak, düşünmek, kafa patlatmak. 1 sene sürdü eşimle benim okumamız. Kuran öyle Arapçası ezberlenecek bir şey değil. Ya da müzik dinler gibi evde açıp şifa beklenecek bir şey de değil. Hayat felsefesi. Sürekli ama sürekli danışabileceğin bir kaynak.

+2 oy
tarafından

Genelde bir muride bagli olurlar ama sen istemiyorsan zorlama olmaz çünkü her seyhin ayrı bir dersi zorluğu var gibi düşün 

Mesela gorumcem bir tanesine girmiş ben yapamam mesela onu beni zorlar 

Ama onu zorlaşıyor gibi düşün 

Girmek zorunda deglsin

(1,179 puan) tarafından

Tüm mukabele günü Kur’an’ın mevlütü vardı yani kadın resmen zorla kolumuzdan tutup tövbenin şartlarını anlattı ve Seyit saki hazretlerinin ilim altına girmemizi söyledi ben o zamanlar adetliydim tabi hani girememiştim sonraki gün gittiğimde tövbe alıp almadığımı sürekli soruyorlar yani ben de açıkçası zorlayıcı tavırlarından biraz çekimser kaldım

tarafından

Uzak dur bence çünkü ben kaç kere Abdülkadir geylani hz. Yerine gittim gorumcemle gorumcem belki 10 kere gitti döndü gitti döndü bir allahin kulu gel diye zorlama yapmadı 

(1,179 puan) tarafından

Diyorum ya bacı ben Allahın evine tecvit öğrenmek ve Kur’an ‘ ı güzel okumak adı altında gidiyordu yani böyle bir şey yapmaları insanı bulunan ortamdan da sogutuyor

(9,080 puan) tarafından

biyle zorlayarak insanin icindeki ögrenme hevesini de kaciriyorlar.  ben sahsen o tarz bir topluluk gurup kitle cemaat her ne ise sevmiyotum. gecen yaz kizimi ginderdim 1 ay o guzeldi okulda ogretiyirlardi cuU gecti kurana gecti dua ezberledi. kisinda unutmasin diye ayni yerin kis okuluna yolladim ferace gibi namaz elbisesiyle surekli durdular erkekler takkeli.  yazin okulda mesela kuafani yada cuzu okurken baslarininkapatiyorlardi 1. sinifa gdio kizim. okadar sıkı olunca daraldi kisin 2 ay zor gtti .biraktik . bu yaz normal camiye yollayacagin bidaha oyle dernek grup cemmat gibi biyere yollamam

+2 oy
(30,853 puan) tarafından

Herhangi bir yere bağlı olmak zorunda değilsin dediğin gibi kuranı okuyup anlamak kuranın istediği gibi yaşamak gerekiyor önemli olan o şeyh meselelerine pek girmicem ama bulaşmamanı tavsiye ederim 

(1,179 puan) tarafından
+1

Ben Kur’an-ı Kerim tecvitli okumayı bilmiyorum hem tecvit kurallarını öğrenmek hem de Kur’an‘ı güzel okumak adı altında gitmek istiyorum ama zorlayıcı tövbe alma olaylarından dolayı o kursa gitmekten geri kalıyorum başka bir kurs var o da bana aşırı uzak yani aglama şekilleri ibadet şekilleri çok farklı bir boyut yani

(30,853 puan) tarafından

Peki YouTube üzerinden öğrensen tecvid kurallarını öyle faydası olmaz mı sana rahat olursun hem 

(1,179 puan) tarafından
+1

YouTube üzerinden öğrenmeyi öğrenirim de olaki yanlış okurum karşımda beni düzeltecek biri olsun isterim

(30,853 puan) tarafından

Bir arkadaşın dostun vs yok mu çevrende birlikte bakabilirsiniz varsa eğer haftada bir bile olsa fayda eder baya 

(1,179 puan) tarafından
+1

Ya ben farklı bir şehire gelin geldim bulunduğum ikametgah Hætta da böyle kendi yaşıtımda kuran ı düzgün bilen kimse yok Kur’an okumayı biliyor ama bu da zaman ayırmak istemiyor ben de kendi başıma bir şeyler yapmak istiyorum

+2 oy
(1,741 puan) tarafından

Bazi insanlarda var bu ısrar bu gittigin yerle alakali degilde orada karsilastigin insanla alakalı yani o cemaatin aslında böyle bir amaci yok ama oraya senin gibi gidip katilan bazi insanlar konuyu yanlis anlayip kendilerini buna adiyorlar sonra olay uye toplar gibi murid toplamaya dönüyor buda itici oluyor ama farkinda degiller tabi. Bu birinin demesiyle olacak bisey degil kalben kendini yakin hissedersin tanimak ogrenmek yaptiklarini yapmak istersin kendine rehber edinirsin mürşid zaten yol gosterendir. Yakınlık hissedersen o yola girersin birileri diyor diye olmaz zaten. 

(1,179 puan) tarafından

Ya bacı görsen böyle resmen kolunuzdan tutup zorla tövbe aldırmaya çalıştılar yani sanki mecburmuşuz gibi tamam bize ister ilim bilen kişilerle yola devam etmeye ama yani bize yol gösterecek tek şey kuran yani açıp okumamız gereken tek şey de Kur’an insanlar üstlerine ekleme yapıyor doğru bildiklerimiz yanlış yanlış bildiklerimiz doğru çıkabiliyor ben bu kararsızlıkta kalmak istemediğim için de Kur’an’ı anlayıp öğrenmek isteyenlerdenIm

(1,741 puan) tarafından

Evet bunun nedeni herkesin ne anladigi. Okudugundan gordugunden ne anladigin. Sana tavsiyem Kurani oku, meal oku, tefsir oku, alimlerin goruslerini oku, hocalarin vaazlarini dinle sonra aklinla mukayese et. Kendi anladığın yani aklın sana ışık tutacak. Çünkü islamda akla yatmayan birşey yoktur eger akla yatmiyorsa muhtemelen yanlış anlasilmis yanlis yorumlanmistir. 

+2 oy
tarafından

Ben Nur cemaatine çok gittim ama böyle birşey ile hiç karşılaşmadım ki . Bir insan tövbe edip etmemesi bir başkasını ilgilendirmez  , neden bu ısrar anlamadım? 

+2 oy
(54,187 puan) tarafından

lincleyen linclesin cemaat tarikat olmadan da musluman olunur

(2,263 puan) tarafından

Valla çok doğru demişsin. Önceden tarikatlar yokken de insanlar Müslümandı, hatta belki dini daha kaliteli yaşıyorlardı. Bazı insanlar tarikata girmeden kendini eksik müslüman gibi hissediyor heralde. Bana göre tarikatlar şirk yuvası ve asla tasvip etmiyorum.

+2 oy
(74 puan) tarafından

Benim de bir arkadaşım cemaat mensubu YDÜ. Allah affetsin kendilerine göre imanin şartı ekliyolardi. Allah'ı değil mursidlerine resmen yapıyorlardı. Onlara baktıkça sapikliga düşmenin ne olduğunu gördüm 

Şimdiki tarikatlar malesef böyle mürid dediklerine tapiyorlar içerde de maddi olarak çok saçma işler dönüyor Allahtan değil onlardan tövbe alıyorlar.

Aman kardeşim bulaşma derim 

Ben de ramazanda Allah kabul ederse kendim mukabele yaptım kendim bağışladım. Mealden de okuyup ne dediğini anlamaya çalışırsın yetmezse ilmihalden bakarsın 

+2 oy
(633 puan) tarafından

Tarikat cemaat hiç bulaşmayın, bana göre çoğu amacından sapmış yapılar.kendiniz her seyi araştırıp okuyarak anlayarak ilerleyebilirsniz

+2 oy
(24,412 puan) tarafından

Edeceksem tövbe açar ellerimi Rabbime ederim. Ben böyle şeyleri mantıksız buluyorum Peygamber efendimizin hadisleri sünnetleri ve daha da önemlisi kutsal kitabımızın ışığında yaşamak lazım İslamiyeti. Dine aracı gerektiğini düşünmüyorum 

+1 oy
(5,655 puan) tarafından

Ben hic bi cemaate hic bi hocaya gitmiyorum evde kendim guvenilir kitaplar bulup oralardan kendim calisiyorum 

+1 oy
(260 puan) tarafından

Benim çevrem hep menzile bağlı alt komşum yan komsun eşim ve ailesi çevresi ben değilim kimsede beni zorlamadi karşı tarafımda vakıf var sohbete gidersin ama sofilerin bazı hatma vs var onlara giremezsin. Kuranı meali istedikleri gibi okuyorlar sadece baş kapalı zikir var sofi olup cekende var çekmeyen de var. Çekersen maneviyatın birazdaha artıyor benim eşim önceden çekmiş ama şimdi çekmiyor iş güç derken. Tövbe meselesi şeyhe bağlanmak için var gecede evde namaz kılıp yatıyorsun tövbe kendi içinde istiğfar ediyorsun namazlardan sonra ölümü düşünüyorsun rabıta derler ona da. Ki bunlar normalde de yapılması gereken şeyler . Ben sorgulamistim önceden onyuzden hakimim biraz. Her yerim menzlci olunca. Kimse vakifa illa gel die beni zorlamadi mesela arada kızımla gidiyorum keşke hep gidebilsem sohbet iyi geliyor bana. Kızım durmuyor. Gittiğin kurs hangi mürşide bağlı bilmiyorum burada Muhammed saki Hz. Bağlı 

(260 puan) tarafından

Sen sadece Kur'an'ı açıp okursun anlamini okursun yuzeysel okusun ama asıl manasını anlamak lazım bı kıran okuyup onun özetini ana konusu isterlerdi okulda işte orasida öyle vakıfta . Her vakıf için geçerli değildir. Netten de bakabilir video da izleyebilirsiniz onmeli olan manasını siz nasıl isterseniZ öyle öğrenebilirsiniz

+1 oy
(930 puan) tarafından

Ben iki yıl kuran kursuna gittim hiç bir zaman böyle bir şey ile karşılaşmadım tarikatmış şeymiş menzilmiş hiç bir şey görmedim iyiki de görmedim yoksa doğurdum hiç böyle şeyler sevmiyor sakın bulaşma derim. 

+1 oy
(14,125 puan) tarafından

Bende hafta sonu sohbet dersine gidiyorum kesinlikle bir cemaate bağlı değiller bizim bir efendimiz var oda Hz Muhammed sav efendimiz diyorlar asla amac dişi birşey yapilmio Kuranı Kerim ayet okunup tefsiri yapılıyor Esma Hüsna ogretiliyo o kadar anlatan kişiye hoca bile demiyolar bizde öğreniyoruz çok eksiğimiz var diye başlıyorlar bu benim çok hoşuna gitti amaç dışı olsaydı direk anlar bidaha da gitmezdim ama çok hoşuna gitti ortam olsun sohbet olsun insan orda çok başka oluyo anlatılamaz Allah kelamı dinlemek bambaşka 

+1 oy
tarafından

Tavsiye etmem sana şöyledir böyledir ya da bu doğru diye bilgi verecek yeterlilikte değilim katilacaksan da çok detaylı araştır yine belirtiyorum tavsiye etmem küçükte bı ekleme daha yapmak istiyorum. Menzil cemaati ayrı ,nur cemaati ayrı bahsettiğin hoca da daha ayrı bir cemaate bağlı 😃

tarafından

Mantıken seni bir yere bir şeylere bağlamaya ısrarla zorlayanin senden çıkarı vardır maddi veya manevi ama muhakkak dünyalık bir çıkarı vardır.

0 oy
(3,613 puan) tarafından

O kadar gereksiz ki hele gunumuz tarikati din tuccarlari kendileri cakarli arcla gezer muridlerinw bir lokma bir hirka sorarlaraa da babadan zengindir yersseen

0 oy
(3,613 puan) tarafından

Artik kimse kismeye su tarikatlaro ovmesin ya agzimiza kadar bataga batmisiz bu konuda ahlamsizlij girla gitmis islami sapitmislar birakin ya kuran ve peygamber var bilgi cagindayiz ogrenmek icin Kuran var tefsir yapan youtubw kanallari var 

0 oy
(1,524 puan) tarafından

Bir de cemaatim cikmis. Hakikaten islam uzere olsalar eyvallah ama degiller hepsi kendi icin calisiyor hepsi hurafe hepsi dini somuruyor hepsi. Kurandan ve sunnetten ayrilmadigimiz surece dogru yoldayiz demektir. Cemaat miş tarikatmış seyhmiş murşitmiş hepsi boooşşş. 

KUR'AN VE SÜNNET 

.

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 341 göst.
0 oy
3 cevap 180 göst.
0 oy
1 cevap 76 göst.
24 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,049 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 426 göst.
9 Ağustos 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Pakize333 (7,226 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,540 soru

24,170,914 cevap

335,847 kullanıcı

...