0 oy
434 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (7,345 puan) tarafından

Mecburi mi değil mi 

Yani gitmek ziyaret etmek zorunda mıyız

6 Cevaplar

+6 oy
(26,524 puan) tarafından

İslami boyutunu bilmiyorum ama beni evlat gelin yerine koyup oglumuzun eşidir saygı duyalım demedikleri sürece gitmem ben İslami boyutunu düşünüyorsam onların da düşünüp ona göre davranması lazım gelin diye ezelim her işi yaptıralım yaşlanınca da bize bakmak zorunda orası oglumuzun evi diye düşünen zihniyet için günaha girmeye raziyim eğer günahsa 

(6,054 puan) tarafından

katılıyorum. senin nasıl yerine getirmek zorunda olduğun şeyler varsa karşı tarafın da bazı sorumlulukları var. insan ilişkileri tek taraflı değil maalesef. 

bana kim nasıl gelirse ben de öyle giderim. 

(26,524 puan) tarafından

Aynen öyle canım sen hep olumlu anlayışlı olunca sa.lak yerine koyuyorlar çünkü 

-Reklam-
+1 oy
(2,000 puan) tarafından

Zorunlu değil ama eşine karşı sorumluluğun var. Cana, mala, namusa kast olmadığı müddetçe merhaba merhaba demek çok da zor olmaz.

Eşimizi seviyorsak, onu hayata getiren insanlara da 5 dk tahammül edebilmeliyiz bence. 

(7,345 puan) tarafından

Ben internetten araştırdım sorumluymuşuz gelin damat kaynana kayinbabayi ziyaret etmeliymiş sıla ı rahime bunlar da giriyormuş maalesef 😀

(2,000 puan) tarafından

Öyle diyorsanız 

(26,524 puan) tarafından

Ee biliyorsan niye soruyorsun ki bide insanları terslemissin garipsin bazen Pakize 

(6,777 puan) tarafından

İlk defa sana katılmıyorum 

(2,000 puan) tarafından
+1

Bu benim fikrim değil güzelim, islamda böyle. Zorunlu değil. Farz değil, vacip değil.

Eşin görüşme diyorsa görüşme. Ama benim için görüş derse de islamda hani eşlerin birbirini memnun etme mükellefiyeti var ya, o zaman bir merhaba demek zor değil. Sevmek zorunda değilsiniz.

0 oy
(8,388 puan) tarafından

Bende bekliyim şurada. Hiç biri ile görüşmüyorum çünkü. İnşallah zorunlu değildir kafam böyle çok rahat 

(26,524 puan) tarafından

Maşallah dedim totomu da kasidim 🤣🤣 kız benimki de ezdirmez ama gideyim ister dün mesela gittik ben asla gitmek istemiyorum dememe rağmen çocuğu görsünler dedi ama Melek gibi ikiside bir gör gitmeyince boyle oluyor demekki 

(8,388 puan) tarafından

😂😂😂 Kırma eşini o zaman boş ver 

(3,403 puan) tarafından

Hafsa eş maşAllahda babanda birşey demiyor mu? Sonuçta kardeşi..  Yanlış anlama bizde akrabayız en ufak bir lafımda tribündekiler konuşuyor ☺️

(8,388 puan) tarafından

Hayır canım babamda arkamda. Dediğim gibi öyle bir dereceye getirdiler ki açık kapı kalmadı 😊 evet kardeşi ama abisinin emanetine ihanet eden bir kardeş. Birde çok yalanları dalavereleri var. O yüzden babam ne kadar uzak olursan o kadar iyi diyor 😄

(3,403 puan) tarafından

Hakkında afiyetlisi olsun inşAllah ❤️ En doğrusu olmuş

0 oy
(976 puan) tarafından

Gelinin kaynana kayınpeder e bakma zorunluluğu yok bence ziyaret içinde öyledir 

(976 puan) tarafından
+1

Ee sende bişey beğenmiyorsun insan yerine koyup yazanda kabahat böyle ters ters konuşursan daha çok kovarlar haklılar da bence hep bi tersleme huysuzluk 

(12,188 puan) tarafından

Pakize ne cinssin ya bir yorumun da insancıl olsun. Herşeyi buraya sorup birde insanları tersleme lüksün yok kusura bakma.

(26,524 puan) tarafından

O kadar şey dendi gram değişmez mi insan böyle bir iki tane daha vardı onlar baya kendine çeki düzen verdi bu hala küçük dağları ben yarattım edasinda 

(7,345 puan) tarafından

Yahu illa emoji mi koymam gerek terslemiyorum normal bir şekilde yaziyorum yüz yüze olmayınca beden dili yüz ifadesi olmayınca böyle anlaşılıyor sanırım. Ama ben soruda islam ne diyor dedim

Bence bazılarının anlama sorunu var. Soru duruyor yukarda. Sizin görüşünüz nedir demedim. 

Genel böyle bir sorun var toplumda insanlar her konuda bence şöyle bence böyle diyor bazısı kendi istediği gibi bir din oluşturuyor buna kızıyorum ben. İslam ne diyor bazisinin hiç umrunda değil

(8,388 puan) tarafından

Tamam işte İslami yönünü bu kadar düşünüyorsan ara fetva hattını sor. Buraya sorduğuna göre herksin düşüncesini söyleyebileceği bir konumda oluyor. 

0 oy
tarafından

Kayinpederime baktım son 6 yıl sonra vefat etti şuan kaynanamla çok görüşmem yani bence isim takmamak lazım insan iyi olsa niye gorusmesin ziyaret etmesinki sonuç olarak eşinizin ailesi ama iyi ama kötü ziyaret ederim ben dinimizde yaşlılara hürmet merhamet buyurur .

Bizde kaynana olucaz unutma😉

0 oy
(502 puan) tarafından

Keske hic kaynana tarafi diye bisey olmasaydi😆😂🤣

İlgili sorular

+5 oy
12 cevap 493 göst.
5 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Alaska (2,000 puan) tarafından soruldu
+4 oy
19 cevap 479 göst.
+5 oy
8 cevap 460 göst.