0 oy
385 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (203 puan) tarafından

Kızlar 3 yaşında kizim var eşim bir yıl sonra ikinciyi düşünelim diyo bende düşünmüyorum yani bı 6 yaşına falan gelsin diyorum arası çok diyor grubetteyim beni anlamıyor onada bişey diyemiyorum işten eve evden işe gezmesi yoktur her ne yaparsa bizimle yapar. Kızımla ilgilenir elinden gelir herşey ama yani psikolik olarak sanki hiç bir zaman hazır olamicakmisim gibi gurbetteyim kızımda zorlandım ister istemez 15 saatlik uzakta ailelerimiz bi içimi dökmek istedim 

6 Cevaplar

+1 oy
(3,371 puan) tarafından

O hazır olma durumu sanki biz annelere gelmiyor hiç. Bende seninle aybı düşüncelerdeyim. Bazen diyorum yap ikinciyi nasılsa büyür gider, bazen aman bundan yeterince çektin canına mı susadın boşver diyorum

(3,371 puan) tarafından

Bende eskiden istemiyordum ama birkaç aydır ikinciyi istiyorum. Tabiki kızım 4 yaşına geldiğinde. Okula başladığında en azında 1 yaşında olsun istiyorum

(1,107 puan) tarafından

Bende ilk gebelikte hiç hazır değildim. O zaman 1,5 senelik evliydik eşim bende bı çocuğum olsun artık İstiyorum dedi. Tamam dedim şuan 8 aylık hamileyim. 

Açıkçası eşim çocuk istediğini söylemeseydi asla hazır değildim ve asla düşünmüyordum. 

(3,371 puan) tarafından

Bende bu ramazan'da ikinciye karar verdim. Bu sene kardeşlerimle oturduk, gezdik. İleride kızımında arayacağı oturacağı bir kardeşi olsun istiyorum

(1,107 puan) tarafından

Rabbim hayırlısıyla Nasip Etsin İnşAllah 

(203 puan) tarafından

Evet doğru söylüyorsunuz bendede öyle olur herhalde

-Reklam-
0 oy
(5,875 puan) tarafından

Bende oglum 4 yasindayken ikinciye hamile kalmistim. Tam 5 yasindaydi kucuk oglum dogdugunda buyugu. Bence ideal yas. 6 yasta olsa iyi ama okul zamanina geldigi icin zorlayabilir seni.

(203 puan) tarafından

Eşimde 5 yaş iyi sonrasi arası uzun olcak diyo ama ben işte psikolojik anlamda hiç hazır değilim ya

(5,875 puan) tarafından

Suya girince alisiyosun 😊 henuz erken seneye kadar hazir olursun. Kendini demotive etme.

(203 puan) tarafından

Ya maddi durumumuz kotu değil ama ben yetebiliecekmiyiz iki çocuğa eğitim gelecek kaygılıyım rızkı veren rabbim ama devir kötü yani dünya insanlar iyice kötüleşti koruyabilecek miyiz hem bunlar düşüncesi inanin dogumdu buyumeydi zorlugunda değilim ben göz aç kapa zaman su gibi ama işte gelecekten kaygılıyım haberleri okudukça insan bı sorguluyor

(5,875 puan) tarafından

Daha gelmemis gunun tasasini tutmak manasiz. Kendinizde yettirebilecek guc var ise yapilmali. Benim esimde tek olsun herseyi iyisini yapalim diyodu ayni sizin gibi. Suan buyuk oglum devlet okuluna gidiyo. Anasinifinda da gitti. Sansina hep cok iyi ogretmenler denk geldi. Cocugunda icinde var o yuzden basarili. Yani paran olur cocugu ozele verirsin iyi olsun diye cocugun icinde olmaz ne yaparsan yap okumaz. Ben universite sinavinda dersaneye gitmedim durumumuz olmadigindan degil ama kendim istemedim. Son iki ay evde oturup calistim. Dersaneye giden, butun sene haril haril calisan arkadasim kazanamadi, ben istanbul universitesini kazandim. Yani hersey parayla olmuyo. Esim, ikinciye hamile kaldigimda doktor bu da erkek diyince ikisini nasil okutup evlendiricez dedi. Yani ikisine de ev almak istiyo nasil yapcakmis. Yahu dedim dur daha cikmadi cocuk. Cikacak buyuyecek okuyacaktaaa evlenecek. Sanki biz evlenmeden once evi vardi. Is yaptilarda karsiliginda ev alindi. Yani o zaman olduruldu ki esimin cocukken durumlari da iyi degilmis. O yuzden cokta gelecegi dusunmemek lazim ani dusunmek lazim. Onemli olan muhtac olmadan iyi insan yetistirmek. Karamsar olmanin anlami yok. Istiyosan yap.

(203 puan) tarafından

Yani düşündüğüm sadece eğitim değil zaten bende egitimciyim çocuğuma yetebilirim yani ders çalışıp bı yerlere gelmesi de değil ben onun hep arkasındayım önemli olan çocuğumu koruyabilmek devir o kadar kötüleşti ki ben bu işin içinde olduğum için tedirginim en yapmaz dediğimiz arkadaş ortamına uyuyor ben iyi bı sekilde yetiştirmeye çalışıyorum inşallah emwklerimizin karşılığını alırız ama işte sandigimiz gibi gençler iyi yere gitmiyor ha şu demek değil benimde çocuğum ya öyle olursa diye ama işte işin içinde olunca insan bı tedirgin oluyor duyduklarimiz gorduklerimiz Allah kimsenin çocuğuna pişman olacağı şeyler yaptirmasin 

(5,875 puan) tarafından

Iyi dusunelim iyi olsun. Koruyup kollamaktan baska caremiz yok malesef. 

0 oy
(23,912 puan) tarafından

Ara çok açılınca da insan korkuyor ya benim oğlum 3.5 yaşında düşünüyorum ben ama yeni baştan iki üç yılımı feda etmek çok zor geliyor

(203 puan) tarafından

Evet öyle ya ben bı yandanda geeleceklerini düşünüyorum eğitim sistemi kötü kuşak kötü ergenlerin ellerinde tıktok ben konuşurum gorusleri kapalı bir insan değilim ama ister istemez arkadaş gruplarindan etkilenecek devir gerçekten kötü beden yorgunluğu geciyorda sonraki zorluklar beni daha çok endiselendiriyor

0 oy
(2,003 puan) tarafından

Yani 5 yaş fark olacak eşinizin demesine göre ki bence gayet ideal hem ilkokul çağı gelmeden bebişi bıraz buyutmuş olmak daha ıyı olacak. Bebekler 1 yaşa kadar anneye çok bağımlı oluyor. Sürekli emzirme halinde oluyor insan özellikle ilk 6 ay. Çocuklara 1. Sınıfta çok ödev ve okuma veriyor öğretmenler madem yalnızsın ıkısını de ihmal etmeyecek zamana denk getirmeni öneririm. Hem belki okula bırakma alma işini yapacaksın Bebek ne kadar küçükse o kadar ilgi ister. Kızın 1. Sınıfa başladığında kücügü en azından 1 yaşında olsa senin için daha rahat olur

(203 puan) tarafından

Evet canım tabi bende öyle düşünüyorum 1. Sınıfa denk getirmemeye çalışırım zaten çünkü temeli atamazsan çocuk toparlayamaaz

0 oy
(1,637 puan) tarafından

6 yaş daha zor tam ilkokul.doneminde bir cocukla birde bebek buyutmek

(203 puan) tarafından

Evet birde okula bırakıp gelme durumu var eşim çok erken saatte gidiyor ise tüm sorumluluk bende olucak

0 oy
(2,672 puan) tarafından

Eşim bi ara çok isyiyodu ama ben hala istemiyorum. Dedim ki hamileliği lohusalığı hormonları emzirmeyi sen yapacaksan buyur doğur ben bakarım hatta bırak 2yi 5 tane bile isterim dedim haklısın dedi konusunu bile açmıyo 🤣🤣🤣

(203 puan) tarafından

Hahahah ay benimkini görsen çocuk ne yapsa hep şaşkın ve mutlu dün dabulyu (w) harfini söylemiş eşime yüz kez soyletti bir görseniz ilk çocuk olduğundan mi öyle bide çocuk çok seviyor hani sadece bizim değil her küçük cocugu :)) yani benim kaçarım yok gibi

(2,672 puan) tarafından

Bakabilecek maddi durumunuz varsa, psikolojik olarak siz rahatsanız ve eşiniz manevi olarak destekse ikinci çocuk problem değil gibi o zaman sizin açınızdan.

(203 puan) tarafından

Gülüm evet biraz zamanı var ama kızımla park park gezme dönemi baya ayaktayiz:))

Bir görsen sabah uyanır uyanmaz cama çıkıyor sitenin parkı ile karşı karşıyayız hemen ceketini giyiyor

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 272 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde OznurY (217 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 202 göst.
+1 oy
7 cevap 290 göst.
4 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde asllyd (652 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 211 göst.

Kategoriler