0 oy
88 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (430 puan) tarafından

26 aylik oglum var tuvalet egitimine başladım. Hersey olumlu gelişti baya güzel konuştum anlattım aylardır anlatiyorum. Klozet adaptörü vs. Aldık kendisi çok hevesli tuvalete güle oynaya gidiyor. Bugün ilk gün kolay geçer sanmıştım oğlum ılımlı olunca. Ama çişini soyluyor geldiğini, gidiyoruz 10 dk oturuyoruz 1 damla bise yok. Yapmaya çalışıyor falan yok yapamiyor. Sonra kaldırıyorum kıyafetini gidyirdiktwn 5 dk sonra yere yapıyor. Delirmek üzereyim sizce hazır değil mi ne yapmam lazım. Bugün 6 7 kere aynı şey oldu. 

Lütfen bir şey yazin

7 Cevaplar

0 oy
(1,390 puan) tarafından

Öncelikle kolaylıklar dilerim. Anneliğin en zor asamalarindan bu bence. Biz bu dediğini tam 1 hafta yaşadık. 1 hafta boyunca  sadece don pislettik. Klozete yapmiyordu kalktiktan sonra donuna saliveriyordu. Anlattım ödüller koydum. Sabun köpüğünu çok seviyor onu kullandım derken 2. Haftada tuvalete oturtmaya başladık şükür. Şimdi çok istisna durumlar dışında tutmayı öğrendi.  Kakasını halen yapiyor ama. Demem o ki pes etme. Onun demesini beklemeden saat başı götür mesela. Dakika tut. Şu vs ictiginde takip et. Tuvalete gittiğinde heyecanlı ve eğlenceli hale getir. Biz eeler kardeşlerinin yanıma gitcekler hadi gönderelim diye alistirdik mesela. Ödül verdim sonrasında. Onunla birlikte sevin.  İlk gün için çok beklentiye girme. Zamanla tutmayı öğreniyorlar sonra söylemeyi. Bir de erkek çocuklar daha geç ogrenirmis. Çok zorlanacaksin ama öğrenince de büyük rahatlık. Allah yardımcın olsun

(430 puan) tarafından

Çok sagolun, vazgeçersem daha zor olacak ama şimdide çok zor geliyor bilmiyorum ne yapacagim. 8 aylik bi bebegim daha var daha zorlasiyor

(1,390 puan) tarafından

İlk günden bırakmayın bence. Biz de 26 ayllikken bı kere başladık bıraktık. Sonra tekrar başlamamız neredeyse 1 yilimiza mal oldu. Bı sure saburla deneyin derim. Şimdi keskembirakmasaymisim ozaman diyorum cunku

-Reklam-
0 oy
(4,468 puan) tarafından

İlk 3 gün altına kaçırıyorlar genelde. Çişini bir kere klozete denk getirirse sonra mantığını kavrar. Sabırlı olman lazım 

(430 puan) tarafından

20 dk klozete oturduk tik yok ne oyunlar neler neler yaptım. Kalktıktan 2 dk sonra saliverdi haliya

(4,468 puan) tarafından

Normal canım öyle oluyor evet. 

0 oy
(1,132 puan) tarafından

Bir iki ay daha bekleyin bence. Havalarda ısınmış olur 

0 oy
(4,580 puan) tarafından

Bu işin ilk adımı bu :) Altına yapacak rahatsız olacak ve tuvalete yapmaya karar verecek. Tam olarak sağlıklı bir süreç ilerliyor. İlk günden hatta ilk haftadan çiş söylemesini beklemek fazla olur. 

0 oy
(32 puan) tarafından

Aynısını yaşadım ilk 3gun özellikle birinci gün ikide bir goturmeme rağmen pijamasını giydirdigim anda altına kaciriyordu sabretmekten başka hiçbir çözümü yok 

0 oy
(6,851 puan) tarafından

Benim oglanda 26aylik kendini ifade edecek kadar konuşmuyor ama hazır olduğunu düşünmüyorum acaba daha erken mi temmuz Ağustos ayında fln mi deneseydin ben o zmn basliyacam nasip olursa 

(430 puan) tarafından

Aslında tuvalet egitimi için herseye hazır gibi gözüküyor bana. Çoğu sabah kuru kalkiyor, çiş kaka yapınca soyluyor, gizli yerlere gidip yapıyor kakasını, bezden rahatsız oluyor her baglayisimda olayli geçiyor bunlara güvenerek başladım. Bir de 3 4 aydır ben sürekli tuvalete gidicez yapacak diye konuşuyordum. Aparatida alınca çok hevesli oldu hala hevesli ama sabahtan beri bu saat oldu 7 8 kere altına kaçırdı. Klozete çiş diye gidiyor çişim geldi diyor oturunca yapamiyor 

(6,851 puan) tarafından

Hani yaz olsa açık kalır halı fln olmaz ondan ...benimkide kaka yaptiktan sonra söylüyor anne kaka🤣🤣

(6,851 puan) tarafından

O zmn ilk geceden başla cnm ben büyük oglumu gece ilk açtım sonra gündüz daha kolay olmuştu 

0 oy
(1,099 puan) tarafından

Dur bakalım daha çok yenisin. Bende 25 26 ayda başladıö 1ay falan oldu dediğin gibi ilk başlarda aynen öyle oldu somra yaptıktan sonra söyledi iki hafta bıtunca lazımlığa sadece 5 6 kere denk geldi. 2 haftadan sonra ben denk getirdikçe yaptı şuan hala öyle devam ediyoruz hala söylemiyor bazen anlıyorum götürene kadar yapıyor altına. Hala söylemiyor kendi yapinca gösteriyor rahatsız oluyor.  Kakasını denk getiriyorum ama gündüz 3 4 lere yine de çişi kaçırıor. Bu süreçte çok ağladım ettim stresee girdim bazen tutamadım kendimi kızdım ama alıştık şükür 

Çiş yapınca hemen değiştirme rahatsız olsun. Oturmak istemezse zorlama asla. Çiş yaparsan şeker veririm çilek veririm vs de. Ödüllendir. Kıxma stres etme kolay değil çocuklar için sürekli anlat. Oyuncaklar ile göstererek öğret bazen oyun oynarken tuvalette beklesin çiş yapar farketmeden somra alkışka falan.. Vereceğim tavsiyeler bunlar. Ama sen hazır değilsen bezi bağla ama geri dönüş yapmak iyi olmaz 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 59 göst.
0 oy
4 cevap 314 göst.
24 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mirayin annesi (2,880 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 46 göst.
0 oy
9 cevap 599 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Kurdele (66 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,450,597 soru

23,819,437 cevap

318,220 kullanıcı

...