+3 oy
61 göst.
Diğer kategorisinde (972 puan) tarafından

Kızım 27 aylık artık emzirirken dayanamıyorum canım açıyor ve çok rahatsız oluyorum. Salça sürerek bir şey sürerek bırakmak istemiyorum. Bunlar dışında tavsiyeniz var mı? Bazı sayfalar da işte ben 32 aylık emziriyorum hala yazan var hata mı yapıyorum yani. Artık kızıma sabırsız davranıyorum belki de bu meme beni çok etkiliyor gece sürekli uyanıyor ağlıyor sabahta meme için ağlayarak uyanıyor mutlu uyanmıyor

4 Cevaplar

+1 oy
(1,655 puan) tarafından

salça sürdüm çok korktu, pişman oldum. geçen hafta bıraktım emzirmeyi. temizledim o gün verdim tekrardan. sonra yara bandı yapıştırdım. Gün içinde istediğinde meme uf dedim bandı gösterdim sonra gece uyurken verdim. sabah kalkımca verdim, ertesi gün yine bant yapıştırdım gündüz vermedim. gece uyurken verdim sabah vermedim. bu şekilde komple kestim.

her uyku öncesi yokladı bandı gösterdim bir iki ağladı ama uzun uzun değil 1 haftadır vermiyorum.

uzmanlar 2 yaşına kadar diyor. tabi bebek ve annenin durumu da önemli. 32 aylık da bence biraz fazla. 

benim kız çok abarttı dışarı çıkamıyordum artık iki meme de açık olacak oyun oynayacak falan. yorulmuştum. 

-Reklam-
+1 oy
(3,790 puan) tarafından

Birden kestim iki gece ağladı sonra alıştı 

+1 oy
(2,503 puan) tarafından

Maalesef o ağlama ve diretme süreci her şekilde yaşanıyor. İstisnalar da vardır mutlaka. Hazır havalar da güzelleşiyorken gündüz mümkün olduğunca oyalayıp, yorulsun ki uykuya geçmesi kolay olsun. Azaltarak bıraktırmak daha iyi ikiniz için de. 

+1 oy
(498 puan) tarafından

Hayır bence 32 ay hiç normal değil. Aslında ölçü şu "çocuğun hatırlamadığı bi tarihte kesmek gerekiyor." 3 yaşına kadar emzirince hatırlayacak ilerde belki çocuk bu da travma sebebi. Sana gelince 27 ay gayet iyi hatta çok bile emmiş, artık o bi ihtiyaç değil bağımlılık olmuş onun için çok uzun süre emenlerde ilerde ağız yollu bir bağımlılık olabiliyor, parmak emme, sigara içme gibi... Ben de 26 aylıkken kesmiştim çok zor oldu ama atlattık çok şükür anneniz varsa ona gidin onda daha kolay olur kendi evinizde daha zor. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 129 göst.
+1 oy
2 cevap 104 göst.
+1 oy
4 cevap 64 göst.
+1 oy
5 cevap 144 göst.

Kategoriler

1,451,022 soru

23,825,030 cevap