+1 oy
133 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından

İktisat okuyorum 2sınıf. Bebek beklemiyorduk korunuyordum ama kan testimde çıktı eşime dün söyledim mutlu oldu o bebek istiyor ama ben nasıl yapıcam bilmiyorum eşimi severek evlendim pişman değilim ama bebekle nasıl olucak bilmiyorum. Eşimin ailesi adım kadar eminim hamileyim diye okula gitmememi hoş karşılamaz. Eşim bakıcı tutarız tüm güm okulda olmayacaksın zaten diyor ama yinede çok zor olucak hamile olduğuma mutlu bile olamıyorum

5 Cevaplar

0 oy
(731 puan) tarafından

Merhaba. Bence stres yapıp bebeğinizin gelişimini etkilemeyin. Şimdi oluyorsa bunun bir nedeni vardır. Allah sağlık versin. Okulda hamile olan arkadaşımız vardı. Güzel geçiyordu. Hocalarınız anlayış gösterirse ödev ve sınav için gidersiniz sadece. İktisat vb bölüm okuyan arkadaşlarımdan çalışan vardı, başka şehirde yaşayan vardı sınavdan sınava gelirlerdi. Çok zorlanırsanız dondurursunuz kaydınızı. Okul bir şekilde bitiyor ama her isteyen istediği zamanda anne olamıyor. Tadını çıkarın mutluluğunuzu yaşayın derim 

-Reklam-
0 oy
(2,030 puan) tarafından

Bende eskiden bebeğim olduğu için böyle düşünüyordum  okulum yarım kaldı vs. Hatta bir bebek daha istemiyorum falan diyorum ama karşıma böyle çocuğu olamayan kadınlar çıkıyor onların üzüntüleri ettiğim her bir kelime her bir cümle için  Şükürsüz olduğumu düşündüm sonradan.  Bende beklemediğim bir zamanda  hamile kaldım . Hamileliğinimin bebeğinin tadını çıkar her anında ben oğlumun bebekliğinin tadını çıkaramadım şu an çok pişmanım okul dediğin biter emin ol bir şekilde iş gelip geçiyor bak eşinde destekçiymiş hem hiç kötü düşünüp işte bu zamanları asla kendine zehir etme 

0 oy
(5,781 puan) tarafından

Bakıcı imkanı varsa gayet de olur. Sonsuza kadar okuyacak değilsin, doğumdan sonra dondur bebek az büyüyünce devam edersin kaldığın yerden. İlk 6 ay kolay değil evet ama o sırada da dondur derim

0 oy
(4,221 puan) tarafından

Hamileyken okula devam edebilirsiniz tabi hamileliginizin nasılsın geçeceğine de bağlı ama daha kolay bile gecebilri okulu da doğuma yakin dondurup bebek okula dönebilecek kadar büyüdüğünde devam edersiniz 

(7 puan) tarafından

İlk 3ay mide bulantılı yorgun geçiyor sonra karnım büyüyecek doğum yaklaşıcak herşeye nasıl yetişeyim ki? 

(4,221 puan) tarafından

Öncelik sıralaması yapin karnınız büyüse de okula gidebilirsiniz ben gebeyim diyip başka işlerden siyrilirsiniz. Üniversitede çocuklu hamile ablalar vardı bizden daha basarililardi. Bende 8 bucuk aylik olana kadar haftada 3 gün öğretmenlik yaptım okula gittiğim günler daha rahat geçiyordu evdeyken insan kendini daha çok dinliyor

0 oy
(5,756 puan) tarafından

Biraz alakasız bi soru olacak ama okulu bitirdikten sonrası için planınız tam olarak ne acaba,kariyer planlamasını nasıl yaptınız. Öğretmenim öğrencilerimi yönlendirmek için soruyorum,işin içinde olan birisi olarak size sormak istedim. Bir de bölümünüzü tavsiye eder misiniz?

Bu arada bebek için gözünüz aydın,inanın göründüğü kadar zor değil,hem anne hem öğrenci olabilirsiniz. Sadece anneliğinizden değil başka şeylerden biraz odun vermeniz gerekecek ama sıkıntı olmayacaktır.

(7 puan) tarafından

Eğer öğrencilerin sayılarla arası iyiyse tavsiye edebilirim

Aslında ben mühendis olmak istiyordum ama puanım buna yetti pişman değilim tabikide. Anne olmayı istiyorum kim istemez ki? Ama beklemiyordum eşimede söyledim(o tabi öyle hoş karşılamadı ama benim için anlayışlı oldu tabi sonda hamile oldum. Evet okul bittikden sonra kariyer planı yapmıştım +yüksek lisans bile yapmak istiyordum

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 111 göst.
12 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,372 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 111 göst.
14 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 3evlatsahibi (401 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 723 göst.
0 oy
2 cevap 213 göst.

Kategoriler