+1 oy
300 göst.
Diğer kategorisinde (82 puan) tarafından

Kızlar dini aynı zamanda modern erkek ismi var mı bildiğiniz?? Yani böyle Ahmet Mehmet Ömer Osman Hasan hariç..

16 Cevaplar

+4 oy
(5,795 puan) tarafından

Dinde moda ve dolayısıyla modern isim olmaz ama siz bilirsiniz :)

(299 puan) tarafından

arada kalmis bastirilmis halkim benim 

(5,795 puan) tarafından
+4

Sormayın ya bir modernizm özentiliği. Ali, Ömer, Ahmet, Yusuf kadar güzel isim mi var ya. Modern olacak dini olacak diye cennet ormanında biten mantarın adını koyacaklar az kaldı.

Dinden haberleri olsa isim koyarken en önemli kriterin moda değil anlam olduğunu bilirler. 

(4,982 puan) tarafından

Cennetteki en güzel ağacın en tatlı meyvesinin içindeki çekirdek mesela en modern dini isimdir 🤭😅

(2,968 puan) tarafından

Modern dini demek Arapça olsun demek kısaca 😂 Arapça her isim dini ve kutsal algısı var ne yazık ki. Ama Arapça olacak; klasik herkesin koyduğu da olmayacak 😀

(5,795 puan) tarafından

Kimsede olmayan isim olunca ne oluyor dünyayı mı kurtarıyor sanki 😄

-Reklam-
+3 oy
(8,278 puan) tarafından

Musab 😍😍😍 oğlumun ismi 

+2 oy
(1,965 puan) tarafından

modern kelimesi çok değişkenki bana mesela kız için zeynep çok modern geliyor ama bazıları çok eski görüyor. 

+2 oy
(5,201 puan) tarafından

BBen muhammed koydum ama herkes tercih etmiyo ama bu ara Yuşa yusuf hanzala idimleri hosuma gidiyo 

(7,529 puan) tarafından

Benim oğlumun adı da Muhammed benim için dünyanın en güzel ismi ♥️❤️

(401 puan) tarafından

Bende muhammed koyacaktim agir bir isim dediler yanına birsey tak dediler muhammed aras koyduk allah bagislasin bu arada

(5,201 puan) tarafından

Yoo benim oglumun ismi muhammed hic bi agirligini gormedim gayet efendi 3 yasinda bi cocuga gore akli basinda laf soz dinleyen bi cocuk yasitlari laylaylom suan benim oglum masaAllah subhanAllah ovmek icin soylemiyorum ama cok akilli idraki cok kuvvetli isminin verdigi yetenekleri diye dusunuyorum 

+2 oy
(1,806 puan) tarafından

En güzel isim peygamber isimleridir çünkü bizatihi Allah koymuştur. Oğlumun adı Süleyman. Bir tane daha olursa ona da Musa koymayı düşünüyorum.

İlyas, Davud, İbrahim, İshak, Yakup, Yusuf, Musa, Harun, Elyesa, Daniyel…

+1 oy
(3,815 puan) tarafından

Yusuf geldi bı aklıma 

(82 puan) tarafından

Yusuf güzel bi isim ama geleneksel bir isim Burak nasıl sizce??

+1 oy
(1,526 puan) tarafından

Bu ara Mervan ismi çok hoşuma gidiyor ama işte Mervan denilen bir adam zamanında kuran falan yakmış internete Mervan kuran yakmak yazın direk çıkıyor zaten hikaye o yüzden konulmasını doğru olunur mu bilmem ama isim çok hoş 

(1,986 puan) tarafından

Mervan aslında Mezopotamyada yaşamış eski bir kürt islam hanedanlığının ismidir o yüzden ismin asıl kökenine bakılırsa konulabilir bu isim, oğluma düşündük ama sonradan başka bir isme karar verdik biz de.

+1 oy
(1,986 puan) tarafından

İslamiyet 1500 yıl öncesinde doğan bir din olduğu için modern isim olması mümkün değil☺️ ama İslamiyete uygun çok güzel isimler de var yazdıkların dışında. Furkan Taha enes gibi 

+1 oy
(23,093 puan) tarafından

Burak 

Furkan 

+1 oy
(3,341 puan) tarafından

Hem modern hem dini nasil olcak  basligini okuyunca ilk aklima omer- bilal geldi ne kadar guzel bi isim 

+1 oy
(522 puan) tarafından

Adem olabilir 

+1 oy
(4,982 puan) tarafından

Nasıl bir isim arıyon anlayamadım. Dini isim zaten modern olmayan bir isimdir . Örneğin Ömer 

Sonradan çıkma uydurmasyon isim diyorsan o ayrı . Yok cennete giren ilk melek yok cennetteki meyve ismi 

Oğullarımın ismi Nevfel Emin ve Muhammed Enes 

İkiside dini isimdir modern değildir 🤭

+1 oy
(2,790 puan) tarafından

Modernizmin arasında sıkışmışken Dini de olsun demek cokda realist bir bakış açısı gelmedi.. Zakkum modern bir isim ama dini de bir isim

Cehennemlikler bu zakkum ağacından susamışcasina  kaynayan su gibi bitkiyi yerler .....ayeti tam hatırlamıyorum....Benim anlatmak istedigim dini olsun modern olsun çok samimi  gelmiyor. . Dini bilmeden okumadan kulakdan dolmayla yaşarsak yozlaşma başlar ... Her bildiğini din sanarmiş haşa vekellem   

"Ömerlerdir bu ülkeyi ülke yapan " (Ömer Halis Demir )  Mehmetimizdir  hudud namusdur diyen....   Vellasim kelam özümüzü kaybedmeyelim #Fikrim Bu dur Katılırsın Katılmasın .... Saygıyla....

+1 oy
tarafından

Hasan , Hüseyin , Rıdvan , Vakkas , Enes ,  Musab , Hamza , Talha ... 

0 oy
(54,054 puan) tarafından

Ömer diyecektim bende hic eskimiyor 

0 oy
(4,232 puan) tarafından

Dini ve modern isim bulmak çok olası bir şey değil ama soru şöyle sorulabilir "modern ama islamiyetle ters düşmeyecek bir isim arıyorum" gibi... 

Ben modası geçmeyen isimleri seviyorum o yüzden canım oğlum Selim diyebilirim. Zahid isminin anlamı müthiş bana hiç geleneksel gelmiyor Yusuf zeyd ve bera geldi aklıma. 

Modern bulursak asil alp arslan pars demir edis uras vs vs 

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 845 göst.
+4 oy
22 cevap 718 göst.
0 oy
5 cevap 189 göst.
+2 oy
45 cevap 1,931 göst.
11 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Karkuresi (2,193 puan) tarafından soruldu

Kategoriler