0 oy
140 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (48 puan) tarafından

4 yaşında oğlum var Bir senedir geceleri hala altına yapıyor bez takmıyorum sürekli tuvalete kaldıriyorum ama yok her kaldirmamda ya cişya kaka yapıyor ne yapacağımı şaşırdım pedogogla görüştüm ama bir faydası olmadı varmi bu durumda olan

2 Cevaplar

0 oy
(484 puan) tarafından

Dışkı kaçırma mı var yoksa idrar kaçırma mı? Daha önce bu kaçırmalar var mıydı?!

(48 puan) tarafından

Her ikiside. Dışkı daha az ama idrar öyle kaçırma şeklinde değil bildiğiniz tamamen yataga yapiyor bir senedir birkez bile uyanıp çişim var demedi 

(484 puan) tarafından

Daha önce idrar ve dışkı kontrolü var mıydı? Varsa ne kadar süre kaçırmadan durdu ? 

Ve sadece şuan gece mi var kaçırmalar ?

(48 puan) tarafından

Bir senedir böyleyiz gündüz herhangi bir sorun yok ama geceleri hep böyle 

(484 puan) tarafından

5 yaştan itibaren son üç ayda haftada en az üç kere geceleri idrar kaçırma varsa, nokdürnal enüresiz diye geçer. 

Son üç ayda ayda en az bir kez dışkı kaçırma varsa enkopresiz diye geçer, burada ise yaş sınırı 4dür. 

Daha önceleri uzun süre mesela 6-12 ay gibi aralıksız kontrolü vardı da, şuan kaçırmalar varsa psikolojik kökenli diye düşünülür. Hayatınızda bir farklılık oldu mu ? 

Gece sıvı alımı azaltılabilir ve çocuğu daha sık kaldırmak gerekebilir. 

Bazen bazı çocukların fizyolojik sebepleri oluyor, mesane küçüklüğü gibi ya da uyarılma eşikleri ile ilgili.. yalnız bu açıdan düşünmek için daha önceden de bu kaçırmalar hep olması gerekir. Siz aylarca sorun yaşamayıp, sonradan yaşıyorsanız psikolojik kökenli olma ihtimali yüksek. 

Bu arada yukarıda verdiğim bilgiler tanılama klavuzundan alınan ölçütler. Mesleğim gereği bilgi sahibiyim.

(48 puan) tarafından

Tesekkur ederim yeni veya sonradan olan birşey değil tuvalete eğitimine başladığımızdan beri zaten böyle bez takmışım takmamışim onun için farketmiyor  yine yapiyor ve rahatsizlik duymuyor, bazen inatlaşiyor diye düşünüyorum nasilsa anında temizleniyor heryer diye cokta umrunda degil gibi

(484 puan) tarafından

Canım o zaman fizyolojik bir şey sebep olmuş olabilir. Örneğin, sen uyurken ufak bir sese kalkarken, başka biri uyurken daha yüksek bir sesi duymayabilir. İnsanların bu şekilde uyarılma eşikleri farklıdır. Çocuk inat için değil de, uyku ağır geldiği için idrar gelişinde uyanmıyor olabilir. En baştan beri böyle dediğin için önce fizyolojik bir sebep araştırılmalı. Doktora gittin mi hiç ? 

Bir de tuvalet eğitimine geç mi başladın?

(48 puan) tarafından

3 yaşında başladım, gece bezini 3.5 yaşında biraktik, inat yapıyor diye şundan düşündüm herseyin farkinda cok akilli önceden diyordu sen gece bez takmazsan bende altima yapmam diyordu şimdi bezi bıraktık diyor ki yapmışım ama olsun bişey olmaz diyor, yani benimi kullaniyor anlayamiyorum

(48 puan) tarafından

Doktora gitmedim pedogogla görüştüm oda ayni saatlerde uyandır dedi ama faydası olmadı

(484 puan) tarafından

Geç başlamışsınız. Tuvalet eğitiminde kritik dönem 3 yaşta biter. Onun da etkisi vardır. Ancak önce fizyolojik bir sorun var mı diye araştırın derim. Çocuğun o şekilde konuşmasına bakmayın bence. Yaş itibariyle o tarz konuşmaları yapar çünkü.

(48 puan) tarafından

Normalde geceleri kaç defa kaldırmak gerekir çocukları tuvalete,  

-Reklam-
0 oy
(742 puan) tarafından

Bazı çocuklarda oluyor canım çok zor galıba benim küçükdede olacak gece çok ıslak oluyor kalktıgında bazen taşıyo bezden büyük oglum bi alıştıydı ne gece ne gündüz ıslatmadı altını 

(48 puan) tarafından

Neden olduğunu anlayamıyorum akşam yemeğini çok erken yedirmeye başladım yatmadan 2 3 sat önceden birsey vermiyorum iki saate bir kaldırıyorum ama yok hiçbir şey değişmiyor, artık bilerek inadına mi yapiyor diye düşünmeye başladım

(742 puan) tarafından

Kız kardeşimin oglunda 14 yaşına kadar devam etti yeni düzeldi hergün çarşaf battaniye yıkardı ırsi de olabiliyomuş

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 208 göst.
+2 oy
2 cevap 95 göst.
0 oy
2 cevap 51 göst.

Kategoriler

1,468,296 soru

24,056,331 cevap

329,925 kullanıcı

...