0 oy
129 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8,168 puan) tarafından

Kızım yenice anaokuluna başladı. Geçen hafta başladı. Bu hafta da devam ediyoruz çok şükür. Şu iki gündür yeni bir arkadaşı katılmış sınıflarına. O kız benim kızımı zorbalıyor. Mesela resim yapıyorlar, üste öğretmeni isim yazıyor. Buraya benim adımı yazdı seninkini değil deyip üzüyormuş kızımı, eve gelince ağlayarak anlatıyor ama ertesi gün tekrar kızım o kızın yanına gidiyor ya da öyle denk geliyor. Yani bu durumda ne yapmalıyım? Daha ilk zamandan da yanlış mı olur durumu öğretmene bildirsem?

1 cevap

0 oy
önce (659 puan) tarafından

kiİna d oyle diosa yoko senin  ne yazildigindan haberin bile yok burda benim ismim yazio . kendi isminin nasil yazildigini ogren de oyle konus . onu zorbalayana musade etmesin. kendince karsiligini versin  kendini korumak icin.

ogretmen benim kagidima resmime senin adini niye yazsinki  sen oyle san desin vikain isin icinden. ogretmenler cocullarin problemleri kendilerinin vozmelerini istiyor ve bekliyor. kendinerine fiziksel zatar getirmedikce konu vok buyuk yere gtmedikce bana sikayet etmeyin kendi arabizda gizelce cözun yontemini ogretiyorlar

önce (8,168 puan) tarafından

Daha 5 yaşında çocuk. Nasıl yapsın ki?

iste ogretmenler bunu beklio kendi sorunlarini kendileri vozecek. bana sikayet etmek yok . her cocuk biseyi sikayet etse o sacimi cekdi bu bana gizluklu dedi oburu benim taklidimi yapti digeri beni aglatti falan . ogretmen hangi biriyle basa ciksin. fiziksel zarar olmadigi surece anlasin diyor ogretmenler.sikayet yok israrla soyluyorlar. kizina senin resmine benim ismimi yaz di eheheh diye dalga gecerek konusan vovuga kizin yoo niye benim ismimi yazdi sen kendi adinin yazilisini gt ogren asil diyecek  bak beenim ismim boyle yazilio diyecek kendini o dalga gecilmesini onleyecek. okul sistemi ortami boyle. kendi aralarinda anlasacaklar.  sen benim arkadasim degilsin deyince ben zaten ayseyle arkadasim ama istersen sende bizimle arkadas olabilirsin diyebilecek.5 yas 4 yas . farketmez buna zamanla alisacak. her cocuk ayni yas grubu . diyen nasil diyor. kimi cocuk narin kimi cocuk haşere olur. narinler ezilio iste ogrenecek bir aya kalmaz alisir kendini savunmayi

sen ogretmene soyle yine goz kulak olsun ama ogretmenin verecegi cevap su olacak vovuk bunlar malesefki birbirlerine bu sekilde davranabiliyorlar her cocuk ayni degil zamanla ayni ortama alisacaklar. cunku her cocuk ailesinin en kucugu en gozdesi kendi evinde her dedigi yapilan . dogruda olsa yanlis ta olsa evet senin dedigin gibi denen cocuk. vocuk orda evinde oldugu gibi hakli oldugunu dusunuyor her cocuk kendi dusuncesinin davranisinin digru hakli oldugunu zannediyor .  zamanla birbirlerinin yasam alanlarina saygi duymayi ogrenecekler diyecek.

önce (8,168 puan) tarafından

Evet doğru diyorsun. Çok sinirlendim ya. Ama işte hepsi çocuk. Umarım bir önceki gibi bu zor aşamalardan dolayı okuldan soğumaz

alisir alisir merak etme . ogretmen o dengeyi sagliyor zamanla hergun vurguluyir ogretmen kurallar birbirlerinin sinirlarina saygi duymalari gerektigini. birkac haftaya alisir.

-Reklam-

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 219 göst.
0 oy
2 cevap 180 göst.
+2 oy
11 cevap 415 göst.
+2 oy
14 cevap 437 göst.
28 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,703 puan) tarafından soruldu

Kategoriler