Baba otoriterliği derken höt höt davranışlar sergilemek değil yani senkronize şekilde hareket edin demek istedi ben şey dedim babası kıyamıyor ona hani şöyle düşün anneanne ve dede yanında çocuklar daha çok şimarıyor ya tabi ben buna izin vermiyorum ama babasının yanında benim bazen hükmüm kalmıyor maalesef eşime laf anlatamıyorum çoğu zaman … yani git babasına şikayet et demedi tabii ki 😂 umut dediği eşi oluyor kızları var 1 tane demek istediği bu şekil
Tabii ki evlatlarımıza kıyamıyoruz biz de ne istese alırdık, ne dese yapardık o bambaşka. Ama mesela Umut hiç şimdiye kadar bir kez bağırmasa da , kavga dahi etmeseler de ondan çok çekinir. Belli bir sınırı var çünkü. Evde ister istemez hep seninle olduğu için çocuğun anne ile ilişkisi başka bir boyutta oluyor dolayısı ile anne ne derse o olmalı. Kusura bakmasın Ercan ama senin düdüğün çalar o evde ve senin kabul etmediğin bir şey olmaz, olmamalı. Sesinin tonu ile ona hissettirecek öyle bağırmak da yok ama kesin ve net olacak. Kriz anlarında mesela sen çok gerildin ama Ercan gülüyorsa, yumuşak davranıyorsa bu yanlış. İkiniz de çocuğa karşı aynı fikirde ve tavırda olmalısınız. Bak mesela ilkokulda da işine geldiği gibi davranmaya başlıyor çocuk. İkinizden de fikir alıyor hanginizinki onun işine geliyorsa öbürüne ama işte babam böyle istedi ben de onun istediği gibi yaptım durumu çıkıyor ortaya. Kullanmaya başlıyorlar ki bunu çocuklar çok güzel yapıyor .