+5 oy
898 göst.
Diğer kategorisinde (1,889 puan) tarafından

Oğlum beni dövdü kızlar 😅. Bu bir kaç gündür istediği olmadığı zaman vurma huyları başladı Kucağına gelmek istiyorum diyor eli nereye gelirse oraya vuruyor bana karşı  . Araba istedi bugün almadım her markete girdiğinde hep araba istiyor çünkü. Ben sakin kalmaya çalışıyorum konuşmaya çalışıyorum Allah var bir süre sonra sakinleşiyor . Anlaşıyoruz ama ondan öncesi yangın yeri … sabırla bekliyorum arkadaşlar öyle yani . Bu  ne zamana kadar sürecek başına gelen şu zamanlarda sakinleşiyor daha iyi idrak ediyor diyeniniz var mı ? 

16 Cevaplar

+5 oy
(1,889 puan) tarafından

En İyi Cevap

Aha bu da psikoloğun yazdığı belki işinize yarar ben elendim 😂

Hobaaa 3 yaş sendromu hoşgeldin 😊 Bunun sonu yok canım yani bu sendrom 5 yaşında hafifler ama başka bir şekilde evrimleşerek şiddetlenir. Mümkün olduğu kadar sakin kalmaya çalış ki zor olacak sizin için ama şöyle diyeyim uzun uzun cümleler ona uygun değil. Evet anlat bu çok güzel ama o yaş grubunun odaklanma süresi çok kısadır bu nedenle kısa emir kipleri ile cümleler kur. İstediği bir şey olmayınca dikkatinizi direk ona vermeyin. Mağazada oturup ağlayacaktır, yıkacaktır ortalığı bir müddet sakince sadece başında bekleyin. Baktınız fazlalaştı tepkileri dikkatini dağıtacak başka bir şey bulun. Mesela dışarı çıkarken yanına sevdiği bir şeyi al ya da bir bisküvi gibi kriz anında biraz bekledikten sonra aaa bak bende senin sevdiğin bir şey var deyip çıkart çantandan. Krizleri çoğalacak buna hazır ol. En güzel şey dikkat dağıtmaktır bu dönem için. Bir de artık birkaç oyuncağını sakla ve kriz anlarında çıkar o da iyi bir dikkat dağıtıcıdır. Uzun süre görmediği oyuncağını görünce odağı değişecektir. Vurma olayı erkek çocuklarının mizacında var, bunu da yine kesin ve net bir şekilde yüksek tonda hayır de. Evde genelde babalar otoritedir çocuklar için babası böyle durumlarda tepkisini koysun.

(4,218 puan) tarafından

Bizde 2 yaş sendromu ile boğuştugumuzu sanıyoruz 3 e atlamışız vayy bee😂😂

(1,889 puan) tarafından

Ben 27 aylık olarak belirttim ondan öyle dedi galiba  2 yaşa yakın oğlumda  hiç böyle vurma etme ne bileyim daha anlayışlıydı anam 27 aylık olunca oğlumu tanıyamadım 😀

(4,218 puan) tarafından

Benimki de 29 işte 2 yetmemiş bunlara 3 e geçmişler bile canım ben sendromlara yetişemiyorum onlar hızla ilerliyor maşallah 😅

(1,889 puan) tarafından

Valla bir sendromlar hızlı biz geride kaldık ndndndn o kadar haklısın ki 😀

(4,218 puan) tarafından
+1

Aynen aynen kendimizi yenileme zamanı ahahaha 😂😂

-Reklam-
+5 oy
(9,082 puan) tarafından

bende cok siddet goruyorum. babasi ona kizio bizimki beni şamaroglanina cevirmis durumda gelip hincini benden alio😂😂😂

(1,889 puan) tarafından

Markettekiler beni tanıdığı için artık diyor abla sende de iyi sabır diye 😂 olmasa ne yapacaksın ki … 

Şunlara bak 😂

+5 oy
(4,867 puan) tarafından

Elleme cocuuumuuu 

(4,867 puan) tarafından

3 daha olmadi bile 14 nisanda olcak

(1,889 puan) tarafından

Maşallah 😂

(4,867 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

kotu mu kiz hirkasi 

(1,889 puan) tarafından

Anovvv sarım da sarımmm mis gibi olmuş işte beyefendiye bak 😂😂😂😂

(4,867 puan) tarafından

Essek herif kendi gitti bi hirka buldu eski tip esofman ustu gibi hic guzel degil rengi bile soguk neymis efendim bu hirka kadin hirkasiymis bunu giyerse kadin oluyomus laflara bak 

+5 oy
tarafından

Çözümü bilen varsa bende bilgi istiyorum bi kaç gündür başladı 2 gündür anneme gönderdim yolmuş resmen annemide 😂

tarafından

Cnm yanlış anlama bilimle kolay kolay ters düşmem ama son cümle çok dikkatimi çekti hani demiş ya babası tepkisini koysun diye bunun çocukla babayı düşman edeceğini çocugu babaya şikayet etmenin çocukta baba için korku oluşturacağını ve anne için annem beni sürekli şikayet ediyor dıyerek güven duygusunu zedeleyeceği için çocuk alanında doktora yapmiş bir çok uzman bunu önermiyor bi yanlış olmasın

(1,889 puan) tarafından

Baba otoriterliği derken höt höt davranışlar sergilemek değil yani senkronize şekilde hareket edin demek istedi  ben şey dedim babası kıyamıyor ona hani şöyle düşün anneanne ve dede yanında çocuklar daha çok şimarıyor ya tabi ben buna izin vermiyorum ama babasının yanında benim bazen hükmüm kalmıyor maalesef eşime laf anlatamıyorum çoğu zaman … yani git babasına şikayet et demedi tabii ki 😂 umut dediği eşi oluyor kızları var 1 tane demek istediği bu şekil 

Tabii ki evlatlarımıza kıyamıyoruz biz de ne istese alırdık, ne dese yapardık o bambaşka. Ama mesela Umut hiç şimdiye kadar bir kez bağırmasa da , kavga dahi etmeseler de ondan çok çekinir. Belli bir sınırı var çünkü. Evde ister istemez hep seninle olduğu için çocuğun anne ile ilişkisi başka bir boyutta oluyor dolayısı ile anne ne derse o olmalı. Kusura bakmasın Ercan ama senin düdüğün çalar o evde ve senin kabul etmediğin bir şey olmaz, olmamalı. Sesinin tonu ile ona hissettirecek öyle bağırmak da yok ama kesin ve net olacak. Kriz anlarında mesela sen çok gerildin ama Ercan gülüyorsa, yumuşak davranıyorsa bu yanlış. İkiniz de çocuğa karşı aynı fikirde ve tavırda olmalısınız. Bak mesela ilkokulda da işine geldiği gibi davranmaya başlıyor çocuk. İkinizden de fikir alıyor hanginizinki onun işine geliyorsa öbürüne ama işte babam böyle istedi ben de onun istediği gibi yaptım durumu çıkıyor ortaya. Kullanmaya başlıyorlar ki bunu çocuklar çok güzel yapıyor .

tarafından

Aalında bu bakış açısı ile bakınca gayet mantıklı ben sanırım bu uygulamada bi kaç kere gördüm anne çocukla baş edemeyince sürekli babasına telefonda şikayet eden baba gelince çocuga 1 1 bağırıp sonra gönlünü alan olay gibi düşündüğüm için belkide direkt aklıma o geldi 🤭

(1,889 puan) tarafından

Erkek çocuğunu babaya düşman etmek çocuğa yapılabilecek en kötü şeylerden biri .  Kız çocuğu da yanlış tabi ama erkek çocukları babalarını örnek alır çünkü gözlerini açtıklarını önlerinde hep babaları vardır  en yakın arkadaşlarıdır ama “baba” sınırları da olmalıdır elbet . 

Ben hiç öyle bir şey okumadım sayfada ama çok yazık gerçekten bazen bende buradaki çocuklara çok üzülüyorum elden ne gelir ….. 

tarafından
+1

Bende aynı şeyi düşünüyorum herkes anne baba olmamalı maalesef ki 

+4 oy
(7,466 puan) tarafından

Erkek çocukları niye öyle ya 😄 kız anaları olarak şükredelim bence

(1,889 puan) tarafından

Valla Şükür et ya … 

Bende oğlum için şükür ediyorum hani Allah ın gücüne gitmesin şikayetçi değilim Rabbim …

Şaşırıyorum sadece yeni yeni huylar ediniyor eskiden sakince çıkardı marketten anlardı şimdi sakinleştirmeden çıkta göreyim 😅

(4,199 puan) tarafından

Yok ya benim 33 aylık kız oda aynı. Her gören Allah sabır versin Allah yardımcın olsun diyor. Beni iyice zıvanadan çıkarıyorlar. 

(1,889 puan) tarafından

Kızı erkeği yok aslında ya doğru benim kuzenim de öyleydi 

+4 oy
(2,273 puan) tarafından

Erkek çocuk sorunsalı 

Bizimkilerde bugün iki emziğini camdan aşağıya attı bende cam siliyorum gidip alamam dedim başladı ağlamaya.tam 1 saat aralıksız ağladı sonra babası geldide getirdi

(1,889 puan) tarafından

Tahmin edebiliyorum …….. 

+3 oy
(4,854 puan) tarafından

Daha gecen bu video denk geldi karşıma onu atayım

Bilmiyorum her çocuk böyle anlarmı. Benimkiler yapmadı genelde onu . Son numara 21 aylık daha anlamıyor bakalım o yapacakmı 😅

(1,889 puan) tarafından

Ben ı phone kullandığım için böyle videoları göremiyorum yoruma link atarsan bakabilirim 😂

(4,854 puan) tarafından
(1,889 puan) tarafından

Bunu gördüm ya böyle olsa öp başına koy 😂

+2 oy
(384 puan) tarafından

Valla benimki 4buçuk yeni dovmeye basladi krese götürüyorum arkadan vuruyor yumruğu ile sen düşün 

(1,889 puan) tarafından

Of o zaman saha ağır olur birde Allah sabır versin ya ne zaman geçecek baba ya 😂

+1 oy
(3,442 puan) tarafından

Çocuklar duygularıyla baş edemeyince vurma eğiliminde oluyor. Bi kızım bi oğlum var. İkisi de vurmaya yeltendi gelişim süreçlerinde. Oğlum 4 kızım 2.5 yaşında. Çocuklarda belkide ennnn sevmediğim şeydir vurma olayı. Bide çevredeki yetişkinler çocuk vurdukça gülmüyor mu delleniyorum gerçekten. İlk vurma girişiminden itibaren hayır sen bana vuramazsın diye diye başlamadan kestim önünü. İnşallah sizinde öyle olur. 

(1,889 puan) tarafından

İnşallah gerçekten biz hiç gülmüyoruz öyle söylüyoruz anlatıyoruz ama şu an nafile . 

(3,442 puan) tarafından

İstikrarla devam edin. İllaki bırakacaktır. Birde anlatırken yalvarır gibi değil kesin bir dille ve azıcık sert bir ses tonuyla konuşun. Otoritenizi koruyun ve hissettirin yani

(1,889 puan) tarafından
+1

Tamam canım teşekkür ederim 

+1 oy
(1,792 puan) tarafından

27 aylık Kızımda da aynı sorun var böyle değildi normalde hayatta vurmaz dı ama istediği olmadığı zaman ya kendini yere atıyor ya da geliyor vuruyor nereye denk gelirse artık markette de babası varken sorun yaşıyoruz babası olmadığı zaman onu yerine koyar mısın dediğim de bırakıyor ağlamıyor 

(1,889 puan) tarafından

Demek ki babası tolerans gösteriyor onun yanında yapıyor 

(1,792 puan) tarafından

Maalesef dün sakız almış niye aldın dedim tadına baksın ne olacak diyor ya da hayır dediğime evet diyor sonra da bu çocuğu sen şımartıyorsun diyor 

+1 oy
(5,127 puan) tarafından

Bizimki de çok şükür vurma huyu yoktu bu ay malesef öyle bir huyu oldu itiraz ediyorsam fırlatma ve vurma olayimiz olmaya başladı sakin kalmak istiyorum bir sus iki sus üçte kızıyorumm. Bizimde araba sevdamız bitmiyor oyuncak istediği zaman hayır diyorum eline alıyor bırakıyoruz başka seçenekler sunuyorum. Başa tutuğun yazıyi okudum sakin kalmak çok önemli olabildiğince sakin kalıyorum baktım sakinligimi kullanıyor o zaman kızıyorum. Bu yaştaki çocuklar çok fena bizi nasıl parmaklarinda oynaticaklarini biliyorlar 🤣 

(1,889 puan) tarafından

Valla ben kızsam olmuyor sakşn kalsam olmuyor az kaldı ben de sendrom geçiricem valla 😂

(5,127 puan) tarafından

Kızınca yine yapıyorlar ki gözün içine baka baka hemde 🤣 biz eylülde 4 olucagiz onun senderomu daha betermiş

+1 oy
(3,454 puan) tarafından

Şu köşede azıcık ağlayabilir miyim benimki 18 aylık şimdiden istediğim olacak diyor bişeyebhayır deyince küsüyor ağlıyor ben 2 yaş sendromuna giriyor diyorum bunun bide 3 ümü varmış vayyy anammm🥺😭😭

(1,889 puan) tarafından

4 ü bile varmış bacım …. 😅

(3,454 puan) tarafından

Desene biz bittik...

+1 oy
(3,818 puan) tarafından

3 yaş krizlerinde ben de elendim İdil ya.. aşırı zorlanıyorum aşırı hemde. Aklımı kaybedecek gibiyim kendimi sakinleştirmek adına daha napabilirim bilmiyorum. 2 yaş sendromları hiç bişeymiş hiç bişeeeeyyyy. Aklım şaşıyor kalıyorum öyle ağlama krizi bitince geliyor sarılıyor ama o yaşadığımız anlar bende bakii🥹🥹🥹🥹

(1,889 puan) tarafından

Gerçekten 2 yaşı öpüp başıma koyuyorum artık bu neymiş ya 😂 oturup ben tepinmek istiyorum bir süre artık beynim yoğun 😂

+1 oy
(1,579 puan) tarafından

Dün başıma geldi . Abur cubur için gereksiz pahalı şeyler istedi olmaz dedim anlattım onun yerine başka daha fazla alabiliriz diye ağladı kendini yere attı beni dövdü . Hepsini bıraktım eve getirdim hiç bişey de almadım 

(1,889 puan) tarafından

Ben de sürpriz yumurtayla çıktım artık vallahi bezdum 

(1,579 puan) tarafından

Dovunce napiyosun . Benim kızım da sürekli tirmaliyor dövüyor bagiriyo

(1,889 puan) tarafından

Hiç bir şey  yapmıyorum kucağımdan indiriyorum hayır alamam diyorum bekliyorum sakinleşmesini

(1,579 puan) tarafından

Ay bilmiyorum deliriyorum ben. Kendimi zor tutuyorum

+1 oy
(3,192 puan) tarafından

4 yaştan bildiriyorum buralar çok fena katlanarak artıyor. Öyle geçme azalma bitme falan hikaye 😁

(1,889 puan) tarafından

Büyüdükçe geçecek lafları hep kandırıldık 😂

0 oy
(746 puan) tarafından

3 yaşmı benim oglanda bi degişti tutturma vurma kızmayı ögrenmiş milletede kızıyor çirkin bakıyo inçallah çabuk biter ya

(1,889 puan) tarafından
+1

Valla bitmiyor galiba 4 yaş anaları diyor daha beter napacağız 😅

(746 puan) tarafından

Aboooo yandık

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 680 göst.
24 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bn bir anneyim (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,402 göst.
14 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bejna (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 1,959 göst.
+1 oy
15 cevap 1,055 göst.
22 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,038 soru

24,067,038 cevap

330,432 kullanıcı