+1 oy
360 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (363 puan) tarafından

Sabaha kadar uyumadım. Sinirden 6 da çıktım işe geldim. 1 haftadır annemlerdeyim. Oğluma annem bakıyor. Evimiz uzak 1 saatten fazla sürüyor. Anneme gelgit kolaylık olsun diye arada orada kalıyorum.oğlum 4 yaşında ve arada hala mama istiyor. Sürekli anlatıyorum artık sen bebek değilsin mama sana göre değil. Gece 2 ye gelirken uyandı benden istiyemiyor anneme gitti ondan mama istedi. Bende anneme dedim bebek gibi geceleri uyanıp mama istiyor artık olmaz dedim. Oğlum ağlıyor ağlama krizlerine girdi ikna olmuyor. Ablamla kardeşimde kalktı geldi. Annem bana bağırıyor mama yapma dedim diye. Kalktı gitti mama yapmaya. Bende dedim çocuğumun yanında bana birdaha bağırma. Busefer kardeşlerim başladı. Senin yaptığın normal mi demekki sen çocuğa sürekli böyle yapıyorsun ağlatıyorsun. Kardeşimde birsürü laf söylüyor bende bağırdım. Onun annesi benim onunla ilgili kararları ben veririm dedim.kardeşim telefonunu aldı videomu çekiyor. Bunu çekeyimde al doktora git göster diyor. Çok öfkeliyim. 

12 Cevaplar

+3 oy
(829 puan) tarafından

Çocuğa bakıcı tutsan daha stsessiz ve rahat olursun bu ne  bende eşim yokken iki aileye gidiyordum herkes salça oluyordu çocuğun herseyine şimdi yine yalnız kalicam bir syre ve iki çocuğum var hiç bir yere gitmiycm aileler müdahale ettikçe sinir oluyorum üstüne çocuk başına buyruk okuyor güya ağlamasın sen bakamayrsn

(363 puan) tarafından

Tamam çok seviyorlarda benide ezip geçiyorlar o çocuğun annesi ben değilim sanki. Demeleri gereken annene söylemen gerekiyor. İzin vermiyorsa biz yapamayız. Çocuğumla bağım çok güçlü sonunda böyle yaparak benden uzaklaştıracaklar. 

(2,853 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum. Bakıcı olmasa bile 4 yaş alan devlet anaokulları var oralara verilebilir artık. 

-Reklam-
+1 oy
(5,292 puan) tarafından

Gecen gun babamlara gittim oğlum 7 yasinda cok şımardığı icin kızdım bende babam rezil etti beni bir sürü laf saydı annem de cabası ve bunu oğlumun yaninda yaptilar onlara bana ders veriyorsunuz cocuk bakimi ebeveyinlik dersi siz neden bana oyle davranmiyorsunuz dedim amann laf anlatamiyorumki seni okadar iyi anliyorumki bu gosterdikleri sevgide aşırı ve biz tarafindan yipratici en iyisi evine git basinin caresine bak cnm. 

(363 puan) tarafından

Zaten kolay kolay gitmeyecem oraya artık..gider dönerim en fazla kalacağım 1 2 gece olur. 

+1 oy
(2,853 puan) tarafından

Kameraya çekmek nedir ya. Ne saçma işler, Allah kolaylık versin. Çocuk yetiştirmek demek her dediğini yapıp aglatmamak miymis? Çocuğunuzun karakter gelişimi ve sizle olan bağı için bence bir an önce ya bakıcı bulun ya da okula verin. 

(363 puan) tarafından

Zaten en çokta o kısma sinir oldum. Kameraya çekme olayına. İşten çıkarsalarda diyorum bazen çocuğumla kendim ilgilensem. Her ağızdan bir laf bıktım

0 oy
(1,813 puan) tarafından

Bence kendi evinde kal çocuğu da kreşe ver daha az kafan ağrır 4 yaşında ki bi çocuk gece birşey yemez ki alışkanlık haline getirmiş akşam yemeğini yer yatar onunda arasında 2 saat süre olması gerekir gece birşeyler yemek reflüye sebeb olur ben de çok tepki almıştım kızım 14 aylıkken emmeyi bıraktı gece de birşey vermedim anneme kalmaya gittiğim de bu çocuk aç gece o yüzden uyanıyor ağlıyor ağlıyor duymuyorsun çocuk yanımda yatıyor ağladığını duymuyormuşum yani saçmalık kendi ailen de olsa çok yakın olunca kafan ağrıyor 

(363 puan) tarafından

Yemek yemiyorda değil. Akşam yemeğini çok güzel yedi yattı. Mama onun için bir alışkanlık oldu. Doyurmuyor etmiyor. Nasıl bıraktıracam. Ağlasa ben suçluyum. Kötü anneyim. Sözlerimin hiçbir hükmü yok

(1,813 puan) tarafından

Canım alışkanlıktan kalkıyor bir kaç gün zorlar sonra bırakır yani artık mamanın ona bir faydası yok o çocuğun annesi sensin böyle devam ederse çocuk seni artık dinlemez çocuklar çıkarcı olur hangisi dediğini yaparsa ona yaklaşır 

0 oy
(3,202 puan) tarafından

Senin biraz öfke problemin var sanirim..

Mamayi bırakmıyor çünkü sanada kolaylık geliyor..

(2,674 puan) tarafından

Hayır kendiisi mama vermek istemiyor annesi veriyormuş sanirim

(363 puan) tarafından

Ben vermek istemiyorum. Benim için kolaylık değil tabiki böyle daha zor. Hem kendi bebek değil. Hemde mamalarda ucuz değil. Çocuğuma herşey feda olsun sorun değil ama mamada olmasın yani 4 yaş.. Evet artık çabuk öfkeleniyorum çünkü anneliğimden vuruluyorum. 

(3,202 puan) tarafından

Bence çok fazla ağlamıştı.ev ayağa kalkmis annende bu sefer kalkmış kendi yapmış mamayi..

Şimdiye kadar alıştırmayın çocuk gelmiş 4 yaşına eğitime annesinin evinde baslamis böyle söylenince ev halki gücüne gitmis

(363 puan) tarafından

Tam tersi sürekli oraya gidip 2 3 hafta kaldığımız için ben hiçbirşey oturtamıyorum. Otoritem sıfır sadece mama konusu değil bu

0 oy
(2,674 puan) tarafından

Çok zor ya ayri ev herkesin ayrı fikri 

Bende ailemlerle yaşıyorum valla çok zor çok benimkide çizgi film diye krizlere giriyor değişik değişik dalga geçer gibi hareketler yapıp bagirip duruyor anlamadım aynı otizm hareketleri yapıyor diyorlar sinir oluyorum gerçi yapiyorda iyice huysuz oldu benim bile sabrim kalmadi 

Babası yok bende çalışıyorum çok ilgilenemiyorum annem babam dayisi her kafadan bi ses çıktığı için mi böyle anlamadım ama zor dönem benim için 🥹

(363 puan) tarafından

Seninki bendende zor. Ben yine kendi evime çekip gidebiliyorum. Allah hepimize kolaylık versin

(2,674 puan) tarafından

Aynen öyle tek odaya razıyım bazen uyicak yer arıyor insan 

0 oy
(23,503 puan) tarafından

Bende çalışıyorum ne ailemi ne kayinvalidemleri istemedim çocuğuma bakmaya eşimle baktık bakıcı bulduk çünkü- özellikle kayinvalidem- annenin otoritesini sarsmaya çok müsait çocuğun gönlü olsun bize gelsin diye her şeyi yapıyorlar büyükler şimdi üç yaşında oğlum bir şey verileceği zaman bana soruyor veya gelip söylüyor bende veriyorum veya vermiyorum diyorum size tek tavsiyem kimsenin sizin çocuk üzerindeki otoritenizi sarsmasina izin vermeyin dört yaş mama içmek için büyük bir yaş çocuğun anlık iyiliğini düşünüp bir yanlışı devam ettirmeleri büyük hata 

(363 puan) tarafından

Oğlumu dünyalarının merkezine aldılar. Başka hiçbişey görmüyorlar. Aman ağlamasın. Aman üzülmesin. Varya otorite falan hiçbişeyim yok. Ağlamakta, üzülmekte bir duygu. Yaşayabilirsin bunları diyorum. Yarın birgün dışarıda bizim verdiğimiz hassasiyeti kimse göstermeyecek.her dediği olmayacak Daha çok üzülecek ağlayacak. Onlara bunu anlatamıyorum

0 oy
(2,515 puan) tarafından

Senin öfken çocuğuna değil ailene. Kim olsa sinirlenir. Yanlış yaptığın nokta çocuğu kendi evinde alıştırmadan annene gitmen sadece. Çünkü anne anneler babaanneler kıyamıyor hiç her istediğini yapıyor. 

0 oy
(8,710 puan) tarafından

Hakikaten 4 yaşındaki çocuk gece kalkıp mama diye ağlaması hiç normal değil üstelik gece vakti insanlarıda çığlığıyla rahatsız etmiş. Bende tahammül edemezdim yeter ki sussun diye mama yapıp verirdim. Sıkı bir eğitim vermen lazım konuşmakla anlamıyor demek ki çocuğun. 

(363 puan) tarafından

Çocuğun bir suçu yok. Bizlerde sorun. Bizim alıştırmamız lazımdı. Çok başlılık böyle bişey.. Herkes herşeye karışıyor

(8,710 puan) tarafından

Öyle canım haklısın çünkü büyük artık mama diye aglayacak yaşları geçmiş 

0 oy
(4,258 puan) tarafından

Kreşe ver canım. Tamam ailelerin yani güvenli oluyor aklın kalmıyor ama böyle olmaz . Herkesten azar mi yiyeceksin sen.

0 oy
(4,570 puan) tarafından

4 yaşındaki çocuğunu ver kreşe. kazandığın paranın hepsi kreşe gitsin gerekirse. 

annen ve kardeşlerin diye böyle davranmaya hakları yok. ver kreşe kafan rahat eder

0 oy
(5,735 puan) tarafından

orası o çocuğun ananesinin evi,annen kendi evinde kendi torununa mama verdi diye ortalığı ayağa kaldırmana gerek yoktu.

Kural tabiki olacak ama herkesin evinde kendi kuralları olacak. Sen çocuğuna kendi evinde istediğin kuralı koy ve uygula ama başkasının evinde çocuğuna bu şekilde davranaamazsın. Yaptığın gerçekten çok abartılı olmuş,gecenin bi yarısı bağırıp çağırıp insanları ayaklandırmak.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 384 göst.
21 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Mavisim45_45 (784 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 494 göst.
8 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 243 göst.
+1 oy
4 cevap 167 göst.

Kategoriler