+3 oy
434 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3 puan) tarafından

Arkadaşlar iki aylik kızım var ismi Hatice Erva kaynanam tutturdugu icin eşim onunda adını yazdırdı yazdirmasaydin diyeceksiniz ama ailem bile üstüme geldi ailenin tek erkek çocugu eşin diye ben heryerde tek Erva diyorum eşim annesinin korkusundan iki ismini söylüyor benide zorladı demem dedim eşimin ailesi başka şehirde bu arada tek görümcemin biri yakinimizda bize nadir gelir bizde 2 3 ayda bi gideriz şimdi çocuğun mamasını hazirliyordu bende bulaşıkları yıkıyorum buda Hatice hanım icin diyor ben ne zaman Erva desem Hatice ervami diyor yada kocası Hatice diye seviyo sözde sinir oluyorum eşime diyorum oda diyorki senin akrabalarda Erva diye sevdi nolmus diyoben bunlara inat ne yapabilirim siz olsanız naparsiniz 

15 Cevaplar

+5 oy
(803 puan) tarafından

Valla ne yapacağını bilmem ama kaynananın ağzına tükürsünler. Tutturmak ne adımı koyun diye . Siz kendiniz istersiniz neyse . Adımı koyun ne ya !

(3 puan) tarafından

Maalesef eşimde arkadaşlarımda koydu beni zor duruma sokma falan diye kendine acindirdi ve iyi ama söylemem kağıt üzerinde kalır dedim tamam dedi 

-Reklam-
+2 oy
(3,712 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kimliğe yazıldıktan sonra her ikisi de kullanılabilir. Kasıtlı olarak yapıldığını hissediyorsanız o farklı bir şey. Ama eşinizin dediği gibi sizin taraf da sizin istediğiniz şekilde sesleniyorsa çok sorun görmüyorum ben. Ki halası zaten çok da görmüyormuş ki, sizin seslendiğiniz şekilde çocuğun aklında kalır. İleride de kendi seçer, hangisini kullanmak istediğine dair. 

+2 oy
(2,256 puan) tarafından

Ben kocamı bu yönde şartlamıştım. Hiç birimizin anasının babasının ismi konulmayacak diye. Kızıma yakınlarımızda olmayan iki isim koyduk, ikisini de söylüyoruz. Ben birde ölmüş birinin adını koymaya çok karşıyım. 

+2 oy
(4,258 puan) tarafından

Sonuçta onun annesinin adı onu söylemek istiyor olabilir siz de o ismi koymuşsunuz sonuçta artık yapacak bir şey yok kimlikte bile yazıyor bir de Hatice ilk isim olarak yazdirmissiniz herkes resmi kurumlarda bile ilk isim neyse o söylenir. 

Ben olsam ya asla izin vermem kim ısrar ediyorsa etsin eğer kabul ettiysem de o isimle seslenmelerine razı olurum. 

+2 oy
(893 puan) tarafından

Valla hiç takılma sal rahat bırak kim ne derse desin sen erva de onlar istedigini desin kendini yorma üzme takma 

+1 oy
(2,004 puan) tarafından

Benim kayınvalidem de bana küsmüştü 

İsmini koymadım diye hiç önemli değil 

Eşim Amine ismini çok istedi koyacaktık da 

Sonra annesinin adı Emine olunca herkes Emine der Emine kalır dedıler ve asla koymadım küsen küssün o ismi bir ömür taşıyacak evladım

+1 oy
(3,696 puan) tarafından

Ay şükür öyle tkaynanamiz yok..

+1 oy
(5,024 puan) tarafından

İş işten geçmiş canım koyulmuş artık istediğin kadar sinir ol Hatice ismi kullanılacak . Çok sert tavrını koyman lazımdı istemiyorsan

Aslında Hatice ismi güzel tabi sana kaynananı hatırlattığı için sevmiyorsun . 

0 oy
(5,911 puan) tarafından

Kendini doldurma bence. Ben de istemem kimsenin adını koymak ama yazılmış artık. Büyüyünce kendisi isterse Hatice de kullanılır ama istemezse söyler size Erva deyin diye. O zamana kadar kim ne derse desin. Eşine de net söyle ben bu ismi en başından beri kabul etmedim emrivaki ile koyuldu kullanmakta zorlanıyorum anlayışlı ol diye. 

0 oy
(23,975 puan) tarafından

Koymasaydın iyiydi ama koymuşsun bir kere söylemelerine itiraz edemezsin  bence çok üsteleme anne nasıl yönlendirirse çocuk öyle alışır okulda falan hep Ervayı kullanır çocuk onu benimseyince mecburen onlarda öyle diyecek. 

0 oy
(771 puan) tarafından

Midem bulandı kaynanada kocanada Allah yardımcın olsun 

0 oy
(3,388 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum çünkü kızımın adıda öyle. Ben kendi tanıdıklarımı gayet net uyarmıştım sakın kaynanamın adını kullanmayın diye, o yüzden benim ailem asla kullanmaz. Hatta kayınpederim eltimgil ve biz ilk isimleri kullanmıyoruz sadece kendi koyduğumuz isimleri koyduk diye laf bile saydı zamanında umrımda olmadı. Şöyle söyleyim görümcemin bir arkadaşı böyle iki isimli, kız evlenirken babaannesinin ismini düğün davetiyesine yazdırmadı bile. Kızınızı siz nasıl büyütürseniz öyle devam eder. İleride ona Hatice diyenlere gerekirse tepki vermez, hatta 18 olunca kimlikten bile sildirir. Ben eşime bazen söylüyorum sildirmek istediğimi, tabiki şimdilik net bir evet alamadım. Ama keşke büyük bir olay çıkarsalarda bana o fırsatı versinler diye bekliyorum ne yalan söyleyim

(3 puan) tarafından

Eşimin annesi bi acayip biri kendince blöf yaptı adımı söylemiyorsanız sildirin diye eşime neler yaptı oda gerektiği gibi davranmadı bende artık tahammül edemiyorum mahsus yapıyorlar gibime geliyor artık durmadan Hatice die cagırıyo görümcenin kocası

(3,388 puan) tarafından

O Hatice dediğinde sizde Erva diye bastırın. 

0 oy
(4,834 puan) tarafından

Bu isim muhabbeti çok zor ya bi tanıdığım kızın annesi ölmüş o küçükken kendi çocuğuma koyacam dedi herkes anlayışla karşıladı simdi ikinci kızı oldu eşi kendi annesinin adını koydu bence ikiside olmamalıydı ama bu isim kendine has bişey olmalı 

0 oy
(904 puan) tarafından

İki isim de yazıyormuş. Yapacak bir şey yok. Adam Hatice demek için yazdırmış zaten. O neyse de benim kocamın nüfusun da olmadığı halde kaynanam başka isim kullanıyor. Ben de buna gıcık oluyorum. Yazmıyor etmiyor. O nerden çıktıysa

0 oy
(8,807 puan) tarafından

Söyle canım sürekli tekrar et sürekli düzelt onları. Ben anı olsun diye hatice koydum ama söylenecek isim sadece erva diye söyle düzenli. Sadece kimlikte böyle normalde tek isim ama buna eşinin uyması lazım en başta. Uymayacaksa sözünde durmayacaksa sildir kimlikte bununla tehdit et yani.

İlgili sorular

+4 oy
9 cevap 255 göst.
+6 oy
25 cevap 1,392 göst.
0 oy
7 cevap 181 göst.

Kategoriler

1,473,742 soru

24,128,972 cevap

333,935 kullanıcı

...