+2 oy
495 göst.
Diğer kategorisinde (1,632 puan) tarafından

Kızlar eminim birçok anne bu durumu yaşıyordur aslında çocuklarımı emanet etmeyi çok sevmem ama iki tane olunca hemde birisi yeni yürüyorken artık pek sosyal alanlara gitme imkanımız kısıtlı sosyal alanı geçtim mecburi yerlere gitmekte epey zorlaştı 

Bugün akşam 2 saatliğine bayramlık bakmaya gidecektim annemde bana bırak ben bakarım siz rahatça bakın dedi çocukların durmadığını bildiği için kendime göre hiç bişey bulamadım avm de annemde yarın kardeşine bırakıp gidip bakalım 2.3 saat diyor ama çok kararsız kaldım sanki hiç ilgilenmiyormuş gibi onları terk ediyormuş gibi yarın onları da götürecektim ama hava soğuk olduğu için annem götürmeyelim hemen halledip döneriz diyor sizce ne yapmalıyım vicdan olarak gerçekten kötü hissediyorum kardeşlerim zaten bekar anne evinde hepsi 22 yaşında kardeşim ikinci anneleri diyebilirim küçük oğlum bir tek onda durur başka kimse de durmaz zaten ama yine de çok rahatsız hissediyorum kendimi sizce ne yapmalıyım ya 

18 Cevaplar

+5 oy
(1,259 puan) tarafından

Ben ne yapayım çalışıyorum annemle kaynanam kaldığımız şehire gelip kızıma bakiyolar daha 21 aylık 8 aylıktan beri evde onlarla bırakıp işe gidiyorum bu kadar dert etmeyin 2-3 saatlik iş ayda yılda bir. Sizin yazdıklarınızı okuyunca kendimi kötü anne gibi hissettim

(5,556 puan) tarafından

Neden kötü anne olasınızki kızınız için çalışıyorsunuz ona daha iyi bir gelecek sunmak için . Bende çalışıyorm kızım 4.5 yaşında kreşe gidiyor kreşe başladı diye bende işe girdim haftada 3 gün çalışıyorum onlar için çalışıyorz yani . Ayrıca çocuklaromızı birine emanet edip kendimizede zaman ayırmamız lazım sinemaydı tiyatroydu konserdi vs tabiki bunları yapamıyorm okul oldupu için çalıştığımız için hafta sonlarını beraber geçiriyorz . Emin ol yapsak çok iyi geliyor ruhumuza 🌸 

(1,259 puan) tarafından

Post sahibi yazınca ben de bı problem mi var acaba dedim el kadar bebeği bıraktım anneme millet koca çocuğu birakamiyor

(1,632 puan) tarafından

Hayır neden kıyaslama yaptınız ki lütfen yapmayın sizin durumunuz ayrı çalışan bir annesiniz ne güzel bende polis okuluna gidiyordum mesela sınavı falan kazandım ama hamile olduğumu öğrenince bırakmak durumunda kaldım bende sizi tebrik ediyorum hem çalışmak hem çocuk sahibi olmak zor bi iş ama benim durumum sizinki gibi değil mesela ben doğru düzgün hiç ayrı kalmadım ne yaptıysam hep çocuklarla yaptım bazen bende kaçıp kafa dinleme ihtiyacı hissediyorum ama gidince de kafamda sürekli çocuklarım oluyor bende bu konuyu aşmak istiyorum mesela keşke bırakıp rahat rahat gezsem diyorum ama olmuyor dediğim gibi siz çalışan bir annesiniz bi yerde mecburiyet sizinki ama benimki bu durumda keyfi gibi bişey oluyor ya o yüzden takılıyorum asla kıyas yapmayın lütfen kendinizi kötü hissettirecek bişey yazdığımı düşünmüyorum :) sonuçta herkes kafasına takılan dert ettiği şeyleri soruyor değil mi burada 

(1,259 puan) tarafından

Rahat ol canım biraz kafanı dinle buğu eşimle bunu konuştuk biraz yalnız dışarı çıkalım diye bak ben çalışıyorum akşama kadar görmüyorum ama eşimle hafta sonu kızı annemde bırakıp biraz zaman geçirelim diyoruz yani sen abartmissin biraz evet çocuklar değerli ama sende değerlisin sen ne kadar psikolojik olarak sağlam olursan çocuklarında o kadar sağlıklı olur

(1,632 puan) tarafından

Ah keşke canım büyük oğlum hastalık anlamında çok sıkıntı çekti bebeğim 4 aylıkken başladı daha bu sene biraz düzeldi bende o yüzden biraz pimpirikli bi anne oldum gerekmedikçe çıkmadım gitmedim bir yere onun ilgisini çekmeyen yerlere yani çok gitmedim hep oyun parkı park gibi yerlere gittik o dönem kendime bakamadım desem yeridir çünkü hep hasta bir çocuk yerde sürünen bir çocuk vardı asla yanımdan ayırmadım çünkü terlediği zaman hemen hasta olup yatış yapılacak kadarc ileriye giden bi süreçti o yüzden dediğim gibi hastalanacak korkusuyla ben nereye o oraya gittik ikinci oğlum doğunca zaten tek mekan oyun parkı oldu oyun gruplarına yazdırdım biraz gittik geldik yine beraber gittik ama dışarı çıkıyorum mesela annemle çarşıya gidiyorum ya çocuklarda gelir annem yalvarır bırakıp gidelim bişey anlamıyorsun baktığından eziyet etme kendine der ama işte o süreç bi alışkanlık yaptı bende inan bende aşmak istiyorum ha çocuklar seni arıyor mu bırakıp gidince diye sorarsan aslaaa umursamazlar bile teyzelerini dayısını görünce beni görmezden gelirler inşallah zamanla düzelir bu durum 

-Reklam-
+4 oy
(5,556 puan) tarafından

Canm yarın bir gün çocukların okula gidicek bu kadar kafana takmasanmı ? Yani bir kaç saat bırakıyorsun allahın izniyle temelli değil işlerinl rahatca hallet giderkende onlara sevinceği birşey al dön evine 

(1,632 puan) tarafından

Kız inan onu da düşünüyorum bu ara büyük oğlumun büyüdüğünü farkediyorum evet hep küçük kalmayacak ama işte duygulanıyor insan sabah daha bu çocuk okula da gidecek nasıl olacak acaba alışabilecek miyim diyorum oğlum sever farklı ortam falan mesela babasıyla babasının arkadaşlarının yanına gitmeyi çok sever her hafta istisnasız hadi baba arkadaşlarına gidelim der onlar hallerinden mutlular biliyorum evde sıkılıyorlar sürekli ama üst üste iki gün bırakacak olunca sanki hep bırakıyormuş gibi hissettim 

+2 oy
(1,246 puan) tarafından

Onların sağlığı iyiliği için bırakmalısın. Havalar gerçekten serin geçiyor ve gezmeye gitmiyorsun. Hem yorulacaklar hem de keyif alacakları birşey yok ki. Ne güzel bırakabileceğin yer de varmış büyüdüklerinde rahatça birlikte gezersiniz öyle düşünme 

(1,632 puan) tarafından

Ah canım çok teşekkür ederim evet inşallah o günlerini görürüm annemde hasta olmasınlar hava soğuk dedi yoksa onları de götürürüm 4 kişi 2 çocuğa rahat bakarız ama hava soğuk olunca işte annemde haklı olarak bayram ağzı hasta olmasınlar diyor

+2 oy
(3,130 puan) tarafından

Çok normal bir şey değil mi yaptığınız, sadece bir kaç saatlik yani. Bizde babaannesine bırakırız bazen. O da çok iyi bakar. Gözünüz arkada kalmadığı sürece, dışarıda olmanın tadını çıkarın. Hem işinizi daha çabuk halleder, gerekirse erken de dönersiniz. 

(1,632 puan) tarafından

Evet haklısınız bende yanlıs başıma gitme ihtiysco duyuyorum zaten ama bir yandan da rahatsız ediyor bu durum iyi bakılmadığı için değil benden iyi bakarlar desem yeridir teyzeleri zaten ikinci anneleri gibi hep yanımızdaydı sürekli gelip kalırdı bize hala ara ara gelip bana yardımcı olur çocuklara bakar onlarda teyzelerine alışıklar bayılırlar yani ama hem bugün akşam bırakıp çıktım hemde yarın gideceğim üst üste olunca kendimi kötü hissettim gitmesem mi acaba dedim 

(3,130 puan) tarafından

Aaa yok hiç kötü hissetmeyin. Hatta şöyle söyleyeyim, beraber gitseniz ne siz ne çocuklar bir şey anlamayacak o hengamede. Bu şekilde iki tarafda iyi ve doğru vakit geçirmiş oluyor. Şu da var, bu rahatlığa alışınca insanın hoşuna da gidiyor😌başka zaman da bırakabilirim oluyor. 

+2 oy
(2,779 puan) tarafından

Bende küçücük bebeği bırakıp çalışanlardanim, sen kötü amneysen bız vicdansiz olduk herhalde😂 üzülme 2-3 saat onun içinde oyun alanı sosyal bir ortam edası verir. Ekstra ilgilenirler oynarlar. Çocuk hep seninle buyuyemez malesef. Ne kadar insan görürse o kadar  şey öğrenir. Bizde çocuğumuza gelecek sunmak onu hayata hazır başlatmak için çalışıyoruz. Mecbur tabi ki değilim ben ama benimde sosyal yaşama ihtiyacım var. Benimde kendi ekonomimi kurmaya ve bebeğim için gelecek hazırlığı yapmaya ihtiyacım var inan ki. O yüzden bırakırken üzülmüyorum tam tersine diyorum ki bebeğim için birşey yapıyoruz ve ileride onun icin bir gelecek sağlıyoruz. Seninde sosyal yaşama ve inan bana kendi kendine vakit geçirmeye de ihtiyacın var. O yüzden böyle 2-3 saatlik zamanlarda bakimveren kişiye güvenin varsa üzülme ve korkma 

(1,632 puan) tarafından

Estagfurullah canım kötü anne demek istemedim tabi ki kendiminde kötü bir anne olduğunu düşünmüyorum ama hem bugün akşam bıraktım hemde yarın bırakacağım ya o iki gün bana sanki bir ay ilgilenmemişim gibi geliyor doğum harici hiç ayrı kalmadım ben çocuklardan ne yaptıysam hep beraber yaptım ama artık ikisi zorluyor küçük olan yeni yürüyor sürekli düşüyor başkasının peşine gidiyor buraya gel diyince ağlıyor o yüzden biraz zorlaştı ekstra oyun parkına falan gidince sorun yok ama işte market alışverişi olsun böyle kıyafet alışverişi olsun çok zorluyorlar 

Çalışan anneleri tebrik ederim hep hem çalışmak hem çocuk sahibi olmak zor bir süreç ama ben çalışmadığım için kendimi kötü hissediyorum hani çocuğu bıraktım da geziyorum gibime geliyor ananne teyze bir dediklerini iki etmez hatta öyle ki küçük oğlum hiç kimsede durmaz bir yere gidince kucaktan inmez ama teyzelerine karşı öyle değil onları görünce beni unutur büyük zaten teyzelerine anannesine aşık bi çocuk bakım yönünden benden fazlaları var eksikleri yok ama işte dediğim gibi üst üste bırakıp gidecek olunca vicdanım rahatsız oldu 

+2 oy
(729 puan) tarafından

Bazen bırakmak gerekiyor iyi bakar teyzesı merak etme sen git rahatça alışveriş yap bence 

+2 oy
(1,492 puan) tarafından

Benim annemde 2 saat bakmamak için türlü türlü şeyler söylesin 🤷‍♀️ ona bırakınca da defalarca arasın 🤔

(1,632 puan) tarafından

Benim kaynanamda öyle 😂ama zaten güvenmiyorum çünkü çocuğun birine telefon veriyor diğerine tv açıyor oturtuyor ama bizim 3 bekar teyze 1 bekar dayı olduğu için şanslıyız hepsi de ben ilgileneceğim diye can atar çok şükür 

+2 oy
(5,781 puan) tarafından

Eğer güvenilir insanlarsa ve çocuklar senin peşinden aşırı ağlamıyorlarsa bence birakmalisin hem sanada bi hava almak iyi gelir. 

(1,632 puan) tarafından

Çok şükür benden iyi bakarlar desem yeri bir dediklerini ikiletmezler teyzesi zaten ikinci anneleri çünkü her iki doğumumda hep yanımdaydı ekstra hastalandıkları zaman gelir kalırdı bizde bazen ben dinleneyim diye çocuklarla ilgilenmek için gelir kalır ben ev temizliği yaparım o çocuklarla ilgilenir ama hem bugün akşam bıraktım hemde yarın bırakacağım için üst üste geliyor ya ilgisiz bi anne gibi hissettim 

+2 oy
(4,146 puan) tarafından

İlk bıraktığımda bende kötü hissetmiştim ama işlerini rahat yapmanın verdiği huzurla alıştım diyebilirim 🤭😀

Çalışmadığım için öyle sık sık bırakmam ama dediğin gibi engel olacağı yerlerde götürmemek daha kolaylık sağlıyor, çünkü biz geçen bayram gittimizde hiçbirseye bakmadan geri dönmüştük mesela, e gitmemizin anlamadı kalmadığı gibi verdiğimiz zamanda boşuna gidince bırakıyoruz artık 

+2 oy
(794 puan) tarafından

İhtiyacımız var buna biliyorsun değil mi? En son bir cesaret belki dışarıda aynı şeyleri yaşamam diyerek küçüğü götürdüm sadece koşturdum ve sinirle ağlayarak eve döndüm. Hiç bişey almadım da bakmadım da doğrusu yapamadım da . Koşturduğu için sürekli düştü bir iki kere gördüğü şeyleri elledi bir dükkanda almadığım eşya kırıldı mecbur ödeme yaptım . Cadde de gördüğü dükkanlara girdi . Çıkarmaya çalışırken yerlere yatarak ağladı . Eline yemeye biseyler aldım sürmedik yer bırakmadı ,meyve suyu kutusunu sıktı ikimiz de leş olduk vs vs. Ablası hiç böyle değildi sabah çıkıp akşama kadar gezdigimiz günleri bilirim yaşı kaç olursa olsun hep uysaldi. Ama küçükte kurt var sanki 😂

(1,632 puan) tarafından

Bizde öyleyiz canım her gitmemizde bi daha sizle gelmek yok diye dertleniyorum ama sonra hiç bişey olmamış gibi götürmek istiyorum büyük oyun parkına gidelim parka gidelim diyor küçük yeni yürüdüğü için yürümek istiyor ama sürekli düşüyor sonra başka insanların peşine takılıp gidiyor alıp getirince ağlama krizine giriyor yani bir saatlik iş beş saat oluyor benimde dinleme hakkım var biliyorum bazen tek başıma gidip nefes almak istiyorum ama oldum olası çocukları bırakıp gidince diken üstünde oluyorum güvenmediğim için değil benden iyi bakarlar her istedikleri olur markete götür oyuncak abur cubur her istedikleri yapılır yani ama işte hem bugün akşam gittim hemde sabah gideceğim ya o üst üste bırakıp gideceğim için ilgilenmiyormuş gibime geliyor yani aklımın biri git güzelce hallet ayağına dolaşan olmaz diyor bir tarafı onları da al götür zorsa zor diyor 😂

+1 oy
(7,668 puan) tarafından

Bu düşünceler bana abartı geliyor. Benim 3 çocuğum var ailem olmazsa hastaneye alışverişe hiçbir yere gidemeyeceğim. Onları peşimden sürükleyip hem kendimi hemde onları yıpratmak daha kötü bence

Bırakınca daha hızlı oluyosun 1 saatte alacağın şeyi onlarla 3 saatte anca alabiliyosun .

Yarın hastaneye gitmem gerekiyor anneme bırakacağım yine 😊

+1 oy
(2,978 puan) tarafından

Valla ben 2.5 aylik bebeğimi bırakıyorum benimde hava almam lazım. Hereyerwde minik cocuklari goturemeyiz

+1 oy
(1,738 puan) tarafından

O sırada yaz gelse de ailemin yanına gitsem sonra arkadaşlarımla kahve içmeye buluşmaya gittiğimde  oğlanı da annemle babama bıraksam diye düşünen ben 😅. Canım niye bu kadar kasıyorsun ki kendini suçlu hissedeceğin hiç bir şey yok bir kaç saat sonuçta 

+1 oy
(1,736 puan) tarafından

Hiç öyle düşünme sonuçta güvendiğin yere bırakıyorsun kardeşinde de duruyormuş bende senin gibi düşünüyordum kimseye bırakmıyordum nereye gidersem kızımı da götürdüm hastalandım doktor zaature hastaneye yatman gerek dedi kızımı bırakmamak için yatmadım durum daha kötüye gidince yatmak zorunda kaldım 8 gün ayrı kaldık biliyorum ne kadar iyi de baksalar insanın aklı kalıyor ama sende sonuçta eğlenmeye gitmiyorsun ki alışveriş yapacaksın iki çocukla daha zor olur soğuk da hasta olurlar 

+1 oy
(1,202 puan) tarafından

Annelik vicdan yüküdur bu çok normal bir duygu ben de öyleyim bıraksam kendimi kötü hissederim iyiki böyle hissediyoruz bu evlatlarımıza Allahın verdiği bir nimet bence gelgelelim ben gurbette yaşıyorum keşke öyle imkanım olsaydı ne güzel teyze de ilgili anneanne de istiyor çocuk bu bazen nazlanir evde güvende ise birkaç saatten bişey olmaz ben gerçekten çalışan annelere ve babalara çok üzülüyorum çok zordur özellikle anneler için benim eşim de birkaç günlüğüne şehir dışına gidecek bu çocuğu özleyeceğim diyip duruyor rabbim bizleri onlara onlari bize bagislasin bişey olmaz git arada kendini bu kadar yıpratma canim 

+1 oy
(1,444 puan) tarafından

Kendini buruk suçlu hissetmek istemiyorsan bir kereliğine kendinle götür orda ağlasın kendini yerden yere vursun sürekli mızmızlansın bak bakim bir daha için burkuluyormu hahahjajsjs

Bugun eltimle bayram alışverişine cıktık onun daha çok işleri vardı 2 yaşındaki kızı mahvetti kadını ağladı yerden yere attı kendini daha neler neler en son aldım eve geldim annesi işini bitirip gelene kadar haa benimde oğlum 3 yaşında aynı sonu hatta daha fazlasını yaşayacağımı bildiğim için 13 yasındaki ablasına bırakırım genelde yoksa durmaz biliyorum sen taviyeme uy bak bakalım bi daha isticenmi yanında götürmeyi hahahajjsjsj

(53,796 puan) tarafından

benim kiz hic oyle atmadi kendini yerlere ☺️ yapsa napardim dusunemiyorum ☺️

(1,444 puan) tarafından

Seninki piyango dan cıkmış demek çünkü çoğu cocuk durmuyo ikboş 

(53,796 puan) tarafından

maşallahi var kuzumun kapidan ciktigimiz gibi elimi tutar bırakmaz uslu uslu durur ama küsmeleri meshurdur yerlere atmadan küser☺️

(1,444 puan) tarafından

Maşallah maşallah 

0 oy
(53,796 puan) tarafından

abartma canim birakip evden kacmiyosun ya bir iki saatten bisey olmaz sende dinlenmis olursun

0 oy
(22,987 puan) tarafından

Çocuğunu yabancılara emanet eden biz çalışan anneler için durum daha vahim kendime adıma söyleyeyim ne anneme ne de kayinvalideme bıraktığımda hiç aklım kalmıyor hem oğlum uysal bir çocuk hem de iki tarafta nazlıyor oğlumu gerçekten ben bazen belki yorgunum deyip geçiştiririm ama anneanne babaanne kalkıp yapıyor :) zorunlu olmadığı için vicdan yapmış olabilirsiniz ama ele de bırakmıyorsunuz sonuçta teyzesi ayrıca annenin zaman zaman çocuklardan ayrı kalıp nefes alması gerekiyor bence 

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 619 göst.
0 oy
2 cevap 120 göst.
1 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (833 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 887 göst.
+1 oy
1 cevap 113 göst.
19 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bencee (490 puan) tarafından soruldu

Kategoriler