0 oy
749 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,901 puan) tarafından

Kızlar kızım 2.5 yaşında 27 haftalık da hamileyim bu zamana kadar hiç destek de görmedim tek başıma büyüttüm neyse kaynanamla evimiz çok yakın bu zamana kadar hiç kızımı kaynanamgile bırakmadım eşim bırak kalsın filan dedi ama istemiyorum dedim çünkü güvenemiyorum kaynanam aşırı rahat biri konu komşu gezer dün de kontrole gidecektim bebekte sıkıntı olduğunu söyleyince başka hastaneye gitmeye karar vermiştik neyse eşim dedi neyle karşılacagiz işimiz ne kadar sürecek bilmiyoruz anneme bırakalım bende istemesem de tamam dedim sabah 10 da bıraktık gittiğimiz doktor başka şehir de olduğu için işlerimiz uzun sürdü ama benim içim hiç rahat değildi aklım sürekli kızım da kaldı acaba nasıl ne yapıyor mutlu mu diye düşündüm durdum neyse akşam 6 gibi geldik çocugun üstü başı kirin içinde sabah bıraktığım kıyafetlerle duruyor zibini desen dışarda perişan halde ortada geziyordu o halini görünce çok üzüldüm yedek kıyafette koydum hiç değiştirmemiş komşu halı yıkıyormuş onun yanına götürmüş suyun içinde oynamış kaynanamgilin orası da serin oluyor kendisi de pasaklı biri zaten evine hiç bakmaz her yer berbat haldedir şimdi bana diyorlar çocuk burada kalsın siz olsanız ne yapardınız bir daha bırakır mıydınız 

36 Cevaplar

+3 oy
önce (4,342 puan) tarafından

Isterse cok iyi baksın içimin rahat etmediği yere bırakmam. Herkesin bir yaşam tarzı var siz de memnun değilseniz birakmayin

önce (1,901 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

-Reklam-
+3 oy
önce (30,880 puan) tarafından

Ben bırakamam çünkü yaşlı zaten bakamaz idare etmekte ben bile zorlanıyorum bazen o hiç yapamaz kendi anneme bırakmayı da çok sevmiyorum mecbur kalmadıkça yapmıyorum yani hiç bi çocuğa annesi kadar düzgün bakamaz kimse 

+1

Çok doğru teşekkür ederim 

+3 oy
önce (7,626 puan) tarafından

Benim kaynanam da aynı ben bırakmıyorum bırakmam da sende bırakma bence.annenler yakınsa onlara bırak bence 

Onlar da yakın daha önce anneme de bıraktım aklım hiç kalmadı ki çok da güzel baktı bide kaynanam aşırı yalan söyler yani biraz da o yüzden güvenemiyorum birşey olsa acaba doğruyu söyler mi diye düşünüyorum devir kötü ne işi var çocuğumun komşu da yanlış mıyım ben böyle dediğim zaman abartıyor oluyorum 

önce (7,626 puan) tarafından

Yok vallahi canım çok haklısın ben de olsam bırakmam bırakmıyorum da zaten en iyisi yanında götürüyor aklın kalmasın ne olur ne olmaz

Yok canım ilk ve sondu yani doğumda da annem bakacak zaten 

+2 oy
önce (231 puan) tarafından

Bırakmam, güvenmiyorum ilgili bakmıyor üstü başı açık kapılarda grzdiriyor sevmem öyle şeyi

Teşekkür ederim 

+2 oy
önce (6,471 puan) tarafından

Kendi kayınvalidem için söylüyorum sabah bırakıp akşam alırım gözüm kesinlikle arkada kalmaz beni sevmez ama torununa ölür çiçek gibi bakar 

Senin kayınvaliden için söylüyorum 1 saat bile bırakmam 

Teşekkür ederim en azından tek ben böyle düşünmüyorum 

+2 oy
önce (4,903 puan) tarafından

Birakmam mecbur kaldikca, kaldi ki hamilesin ve cocugun kendini belki de terkedilmis gissedip bebegi kiskanacak ilerde. Mecburi bindurum disinda gerek yok 

İlk ve sondu zaten çocuk doğduğu zaman bakamazsin ikisiyle zor olur filan diyorlar da yine de bırakmayı düşünmüyorum dün ki manzara beni çok üzdü 

önce (4,903 puan) tarafından

Hayir bosver zorlanirsin ama en azindan cocugun yaninda olur, kafan rahat olur

Aynen canım ikisi bir şekilde büyür 

+1 oy
önce (1,655 puan) tarafından

Üstünü başını ıslak mı bırakmış?

Ben genel olarak babanne-ananeye alıştırma taraftarıyım. Çünkü hayatta başımıza ne geleceğini hiçbirimiz bilemeyiz. Uzun süre ayrı kalmak zorunda olabiliriz. Başımıza bir iş gelebilir, hastalık olabilir belki ölebiliriz bile. O yüzden çocuğun zorlanmamasi, psikolojik sorunlar yaşamamasi açısından sadece anneye bağlı olmadan, babanne-anane gibi yerlerde az da olsa kalması, alismasindan yanayım ama guvenmiyorsan bırakma 

Sadece pantolunu değiştirmiş onun dışında öyle bırakmış 8 gün kendi anneme bırakmak zorunda kalmıştım hastanede yattım özlemek dışında sorunum yoktu içim rahattı ama kaynanama gelince içim rahat etmiyor yani rahat olması umursamaz davranışları rahatsız ediyor 

+1 oy
önce (1,723 puan) tarafından

4 buçuk aylık bebeğim yanında eltimin çocukları tutup kaldırmış TV izliyormuş bakmamış bile ben 2 saniye çocuğumun yanında çocuklar varda gözümü ayiramam nasıl 7 tane çocuk büyütmüş bu şaşırıyorum valla eşine şöyle bence senin gördüğünü eşin gormuyormu

+1

Eşim de vardı yanım da ama eşim benim gibi düşünmez benim gördüğümü oda gördü tabi ona kalsa bakmış işte 

önce (1,723 puan) tarafından

Sen bırakma cnm çocuğunu en iyi düşünecek kişi sensin

Yok canım bir daha bırakamam 

+1 oy
önce (1,959 puan) tarafından

Canım ıslak falan bırakmış da esin tepki gosterseydi keşke alissa iyi olur yarın doğum da eğer başka kimse yoksa az da olsa ihtiyacın olur yarın okula bırakırken bile birine ihtiyacin oluyor ama goturseydn arabayla gidiyorSanz benimde gebelgm riskli geçen sabh cktk aksam geldik o kdr sürdü 40 dk yoldan öylen arası geri gelip büyük oglumu aldk yanımızda küçük kardeşi var bir buçuk yaşında  oğlumun da randavusu vardı oto koltuğuna oturdu eşim buyulle gitti benim işim bitmeyimce kadın doğumda çocukla tek olmiyor aklım kaldı ama halletti eşim ağlamaz oyalarm.dedi  yanında götür çok küçükte degl 

Kendi annemde yakın canım bu zamana kadar hep götürdüm eşim arabada ilgilendi ben işimi hallettim ama bu sefer ki kontrolüm hem uzun sürecekti hem de karar almamız gereken noktalar vardı o yüzden eşim de benimle doktorun yanına girdi kafasına takılanları sordu kızım olsa durmazdi doktorun söylediklerini anlayamazdik artık yine yanımda götürmeye devam edeceğim zaten sadece pantolonunu değiştirmiş ama sonuçta zibinini filan islatmis yani onu da dışında bırakmış değiştirme zahmetinde bulunmamış ki kızımın huyunu biliyor yani ufacık birşeyde hasta olur ve zor toparlar 

önce (1,959 puan) tarafından

Aklın kalıyorsa götür dört dörtlük olacak diye birsey yok canım iki çocukla gidiyoruz zaten bırakacak kimsemiz de yok olsa anneme bırakırdım çok rezil.oluyoz

Yok canım götüreceğim zaten bir daha bırakamam 

+1 oy
önce (3,568 puan) tarafından

Oyle bırıne bırakmam bendr hıc bırakmamıstım bı gun mecbur kaldım bıraktım kızıma baya ıyı bakmıslardı gorumcemde evdr oldugu ıcın ıyı bakmıslardı genelde kaynanam tek ve 4 tane toruna bakıyor o halde bırakamam ınsanlık halı ne bıleyım aımdı gene bıraksam bırakırım cocuklar okulda o tek rahatlıkla bakar 

Kızımdan başka torunu da yok tek torun 

önce (3,568 puan) tarafından

Guzel baksa elıne mı yapıscak cocuk

Yani halbu ki o an güzel baksa belki de kendisine olan tavrim güvenim değişecekti 

+1 oy
önce (65 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Asla bırakmam Sadece kendi aileme güveniyorum 

Benim eşimin tarafı asla çocuk güvenliği bilmiyor kızım 2 buçuk yaşında tezgahın üstüne koca mevlüt tenceresinde kaynamış sütü bırakmış kapıya çıkmış benimde işimin olduğunu biliyor bide gelmesem çocuk yanacaktı.  Daha çok şey var. Gözünün önünde çocuk merdivenden inmeye çalışıyor çocuğu tutmuyor o zaman 1 yaşında filandı. Kola çay içirtmeleri 

Daha geçende karpuz vermiş kayınpederim eline annem demiş Damla görmesin diye kaynanmda diyor görse ne olacak ne demek ne olacak karpuzun kabuğuyla yenildiği nerde görülmüş 

Doğum yaptığımda annem bekledi beni kaynanam asla ne bana ne çocuğa bakamaz çocuğu yan yatırıyoruz içeri geldiğimizde çocuğu düz çevirip üstünüde açmış neymiş çok sıcakmış hemşire kızmış çocuk boğulur yan yatırın yenidoğan üşür diye ve kapıda da kar var yani. Bırakma bence 

Daha dahası da var uzun oldu sinirlendim gene 😀

Doğumdan sonra annem bakmıştı bana bende bazen diyorum evim ayrı ama biraz daha uzak olsanız ne iyi olurdu 

Ben şimdiden ikinci çocuğu düşünüyorum olduğunda kızım ne olacak nerde kalacak  doğumda annemi isterim tabi de bu sefer de biz yakınız filan derler 

Bu doğumda da annemi isterdim yanımda ama kızım daha önemli ben kendim bir şekilde hallederim zaten bazı şeyleri artık biliyorum tecrübe sahibiyim kızımı anneme bırakır doğuma öyle giderim 

Sezaryen mı normal mi canım 

Bebekte ne var

İlk doğum normaldi bu daha belli değil ayakları içe dönük genetik bi rahatsızlık sebeb vermiş olabilir demislerdi pazartesi günü gittiğim de dünde profesör bulduk ona gittik şükür içimizi rahatladı ayağı içe dönük ama alçıyla düzelir bebekte bi sorun gözükmüyor dedi  1.5 saat bebeğe baktı %1 ihtimal genetik rahatsızlığı olabilir bunun için de anne karnından su aldırabilir siniz ama oda bebek için çok riskli düşükle sonuçlanıyor bebeği kaybedebilirsiniz ki bence sıvı aldırmaya gerek yok dedi gerisini de doğumdan sonra öğrenmeye karar verdik 

+1 oy
önce (1,420 puan) tarafından

Birakmam. Hem hijyen açısından hem ilgi alaka açısından. Bikere biz mutfakta yemek hazırlıyorduk eltimle. Onlar da yolun karşısında traktorde oynuyorlardi. Bı baktım yanımıza gelmiş. Çocuk nerde dedim gel dedil gelmedi kaldı orda dedi. Aklım yerinden çıktı nasıl koştum. Çocugu yolun öbür tarafında bırakmış gelmiş. Kossa çıksa yola köy yolu birde bı sürü traktor araba geçiyo. Bişi olmaz diyo girtlaklayasim geldi kadını.  cahil dusunemiyor felan diyorlar da bence alakası yok. Bunu dusunemicek ne var. 7 yasindaki kuzeni bile başlarından ayrılmıyor yeri geldiğinde çekip çeviriyor 2 küçüklerini.

Nasıl düşünemez ya arabanın altında ezilir valla Allah korumuş ki o an birşey de olabilirdi benim kaynanam da böyle rahat işte bana diyorlsr ne olacak sanki kiskandigin çok belli ama bu kıskançlık değil güvenle alakalı evim insaattayken geldi merdiven filan yaptı paslı çivileri tahtanın üzerinde bırakmış tahtayı da ortaya koymuş bı çıktım çocuğun elinde çekiç tahtaki çivileri çakmaya calisiyor insan onu yolun ortasına koyar mi 

önce (1,420 puan) tarafından

İşte bir sorumsuz daha. Söyledik mi dediğin gibi kıskanan güvenmeyen ayrım yapan biz oluyoruz. Bence bırakma gözünün önünde dursun. Allah da onlara muhtaç olcak durumlara düşürmesin inşallah hic. Ben de bırakmak istemem

Bugün kendi kendime ister kıskanıyor ister güvenmiyor desinler dedim ben ağlayacağıma onlar öyle düşünsün birşey olsa bizim cigerimiz yanacak onların değil ki

+1 oy
önce (1,764 puan) tarafından

Hayatta bırakmazdım çocuğu suya sokmuş oynamış iyi tmmda ona rağmen değişmemiş yani üstünde kurumuş lafını yapar bırakmazdım bide o kadarda değil yani Allah bilir aç kalmıştırda çocuk yazık günah ona rağmen bırak diyo bide 

Sadece pantolunu değiştirmiş makarna yap demiştim yapmış kızım zaten kendi yer başkasına yedirmez evde de öyle ama üzerini ben değiştiririm üstü hep salça içindeydi zıbın dışarı da sarkmış yani bı zibinini takmak zor değil ki eşim de gelmiş ne güzel bakmışlar diyor 

önce (1,764 puan) tarafından

Ne güzelmi bakmışlar Allah'ım yarabbim bu erkeklerin kafa geridenmi geliyor çocuk çingene çocugu gibi kirli pasaklı kalmış ne güsel bakmışlar diyolar insan pamuklara sardığı çocuğunu böyle davanınca sinirlenir tabi ben çıldırırdım böylerdim yüzüne de tutamasdım kendimi 

Canım evlendigim de eşim de pasaklıydi yani böyle anneden böyle çocuk yetişmesi normal demiştim ben düzelttim çoğu huyunu o yüzden ona normal geliyor ben kıyafet konusunda çok takintiliyim temiz düzgün olacak kızımı her gün yıkarım misal bana derler çocuk ne yapıyor da her gün yıkıyorsun ee yemeğini kendi yiyor ister istemez yağ lekesi oluyor saçı filan o yüzden temiz temiz yatsın düşüncesiyle her gün yıkıyorum 

+1 oy
önce (625 puan) tarafından

2 çocugum var yeri geldiginde kaynanama gözüm kapalı emanet ederim oda bakar Allah razı olsun bazen ikisini koyuyorum bazen birini mecbur kalırsam yoksa koymam ama malesef herkes böyle bırakamıyor aklın kalcagına hiç bırakma götür yanında yakınında annen fln yokmu bakabilcek kız kardeşin fln ben oglumu 9 ay taşımıştım hastaneye doguma gittigim gün götürmemiştim öyle bi kaynanam olmaz bende bırakamazdım 

Kendi annem de yakın ama dün onların da işi vardı kız kardeşim de yok doğumda annem bakacak zaten o zamana kadar da kızımı yanımda götürürüm dün ilk defa bıraktım ama o durum beni çok üzdü 

0 oy
önce (25,496 puan) tarafından

Ee o kadar anlatıp hala bırakır mısınız diye soruyorsun bende hamileyim ve kontrollerim sık her hafta gidiyorum hastanede uzak eve ama çocuğumu yanımdan ayiramiyorum bir defa bıraktım şeker yüklemesi yaptircam kötü oluyorum bakamam dedim vermişler eline telefon abur cubur altı ıslak 3 saat sadece bidaha 3 dk bile bırakmam ben nereye çocuğum oraya perişan olacaksa yanımda olsun benim kız 20 aylık daha senin ki yine büyükmüş biraz daha 

Canım sormamin nedeni annem ve eşim benim abarttigimi çocuğu kiskandigimi düşünüyor o yüzden sordum acaba ben mi abartiyorum gerçekten kıskanıyor muyum diye düşündüm içim rahat etmesi için de fikir almak istedim bu zamana kadar hep kızımı da götürdüm eşim arabada ilgilendi ben işimi hallettim ama bu sefer başka doktora gittik eşim de yanimda girdi kafasına takılan sorular vardı onları sordu muayne 1.5 saat sürdü detaylı ultrasonla baktı bana çocukta problem var dedikleri için eşimi yanımda istedim içeride o kadar saat kızımda durmazdi 

önce (25,496 puan) tarafından

Bende sabah gidip 4e kadar duruyorum bir sürü tahlil vs istiyorlar sonuçları görmeden bırakmıyorlar bu her hafta geçerli yinede bırakamıyorum bırakma canım gözünün önünde olsun  az önce geldim hastaneden şükür bugün bişey istemedi Dr diye dua ediyorum 

Yok canım artık bırakamam yani dün çocuğu o halde gördüm nasıl baktığı belli bende tahlil filan veriyorum ama doktor beklemene gerek yok bir daha ki kontrolde gösterirsin diyor beklesem bile bırakmam yani 

0 oy
önce (1,474 puan) tarafından

Kızım 8 yaşında bu zamana kadar ne anneme ne kayınvaludeme bırakmadım nereye gittiysem kendimle götürdüm cok zor bir gebelik gecirdim sehir dısana cıkmam gerekiyordu yine bırakmadım kendımle götürdüm ayagı kalkacak halde değildim evde hep benimleydı zorda olsa ilgilendim 

Benim de gebeliğim çok zor geçiyor bulantım filan çok oluyor bu zamana kadar hiç bırakmak istemedim eşim kaç kere dedi bırak dinlen diye ama bir şekilde hallettim dün de zor durumda olduğum için bırakmak zorunda kaldım ama ilk ve son oldu benim için ne olursa olsun gözümün önünden ayırmam 

önce (1,474 puan) tarafından

Öyle yap canım zaman cok cabuk geçiyor yarın iyiki diyeceksin herseyin üstesinden geldım ve geçti 

Zaten canım bu yaşına kadar tek büyüttüm hastalandım eşim yoktu yanımda dönüp kapımı kimse çalmadı ağlaya ağlaya kalkıp kızıma çorba yaptım aç kalmasın diye yani Rabbim bir şekilde güç kuvvet veriyor herşey bir şekilde gelip geciyor dediğin gibi

0 oy
önce (830 puan) tarafından

Ben kayınvalideme çok defa yatıya bıraktım gözüm kapalı güveniyorum çünkü gözü gibi bakar eşim ve benim söylediklerimizin dışına çıkmaz nolcak ki diye normalleştirmez ama sizin gibi kayınvalidem olsaydı asla asla asla derdim

Ah öyle biri olsa bende bırakırım ama ne dersem tersine yapar dün ki manzara da çok üzdü beni o yüzden benim için de ilk ve sondu

0 oy
önce (1,677 puan) tarafından

Kaynanama bırakmam bırakmadım da anneme bırakıyorum hastaneye gidince hastalık kapmasin diye onun dışında kimseye emanet edemem 

Ben eşimle gittiğim için o arabada ilgileniyor ben işlerimi hallediyordum ama dün çok zor durumda kaldığım için bıraktım ilk ve son oldu benim içinde 

0 oy
önce (1,998 puan) tarafından

Benimden küçük çocuklarım var, huy olarak sanki benim kaynanamı tarif etmişsin, ben bir kere o hatayı yaptım şimdi asla ama asla bırakmıyorum çünkü biliyorum ki ilgilenmiyor, üstünü niye degistirmedin kirlenmiş diyorum, bırakmadilarki değiştirim diyor, altıni niye değiştirmedin diyorum annem yapsin dedi izin vermedi diyor , bıraktığım yemekleri niye yedirmedin diyorum karnım tok dediler diyor, çocuğun saç baş dağılmış ne oldu diyorum kardeşiyle kavga etti diyor e ozaman niye ayırmadin diyorum, yapmayın dedim beni dinlemediler diyor , anne sana bırakana kadar evde tek kalsalar aynı şey kusura bakma ama senin bir işe yaradığın yok ozaman dedim, şimdi bir işim olduğu zaman kendi alt katımda oturmasına rağmen kendi anneme babama dünya kadar yol gidiyorum onlara bırakıyorum döndüğümde çocukları tabiri caizse çiçek buluyorum, üstü başı tertemiz, karınları doymuş, öğlen uykusunu yapmış , bide üstüne sağda solda konusuyor iki merdiven inip bana bırakmak yerine anasına götürüyor çocukları diyor,yani demem o ki aklının kalacağı kimseye 10 dk bile olsa çocuk emanet etme, gerekirse gelsin seninle o rezilliği çeksin, ama gözünün önünde olsun 😏

Ay yok bir daha kesinlikle bırakmam dedim dün yüzüne birşey diyemedim ama bozuldum da çocuğu o halde görünce bezini bile bir kere değiştirmiş oda şüpheli de çünkü bana kaç kere bırak bezsiz gezsin diyordu ben öyle olmaz filan dedim ama kafasına koyduğunu yapar benim kendi annem de çok yakın ona bırakacaktım çok iyi ilgilenir de onun da işi vardı bir ikincisi de niye senin annene bırakıyoruz benimkine bırakmıyoruz tartışması oluyor bırakayım bari dedim pişman oldum 

0 oy
önce (4,773 puan) tarafından

Kızım 39 aylık ne kendi anneme ne de kaynanama hiç bırakmadım. Zaten yaşlılar da ilgilenemezler. Ama ben yeğenlerime çok baktım. Şimdi getirsinler gene bakarım ama ben kızımı kimseye bırakmak istemiyorum. 

Devir de artık çok kötü insan güvenemiyor

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 376 göst.
+1 oy
3 cevap 190 göst.
16 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Elifciks (83 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 320 göst.
28 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Shirelizade (484 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 102 göst.

Kategoriler

1,476,649 soru

24,172,302 cevap

335,910 kullanıcı

...