Çok kararsız kalıyorum az olmasını istemiyorum ama çok da kalmasın sonra. Sekiz kişiye üç su bardağı pirinç pilavı yapsam yeter mi tel şehriye de koyacağım
Kızlar 3 bardak yaptım arttı iyiki daha fazla yapmamışım
Biz 2 kişiyiz kendimize bi su bardağı yapıyorum
Ben iki kişiye 1 bardak yapıyorum. 3.5 bardak yap yine de sen
Yemeğin varsa çok gelir. Ben 16 kişiye 4 bardak yaptım çoğu kaldı
Çeşit fazlalığına göre değişir yemek çok yapmışsınizdir ondan kalmıştır. O şekilde lafiniz hiç hoş olmamış cupcake
Aynen çeşit fazlaydı 2 çeşit ana yemek verdi çorbası, çorba salata derken yetti hatta arttı. Birde yemeye de bağlı bizde iftarda tıka basa yiyen çok çıkmaz.
Ya ne bileyim bizde sulu yemeğin yanında illaki pirnic pilavı olur sulu yemek tabağında koyarız . Çok sevilir yani ondan dedim..
Bizde de çok sevilir ama iftarda yenmiyor fazla eşimiz tarafı genelde ortaya koydurur herkes yiyeceği kadarını ortadan alır ki birde çeşit çeşit yapmıştım pilav kaldı hep
Çeşit çok olunca gayette yeterli oluyor bnde geçen 9 kişiye 2.5 bardak yaptım 2 yapsam çok rahat yetermis
4 kişiye 2 su bardağı yetiyor öyle hesapla canım
Ben geçen gün üçü çocuk 9 kişiye yaptım 3 bardak kıta kıt yetti yani öyle söyleyeyim birisi bir kaşık daha pilav ver dese yoktu. Ki bardağım da normal bir su bardağı değildi daha büyüktü. Biraz gelen kişilerin yeme durumuna da bağlı. Fazla fazla yap artmadan yetmezmiş derdi babaannem. Kalırsa yarın da yersiniz.
Ben 7 kişiye 3 bardak yaptım, iki dolu tabak pilav arttı
Bence dört gider biz iki kişiyiz ben bir bardak yapıyorum Ramazan sonuçta biraz daha dolu dolu koyabiliriz biraz isteyen olur belki diye tencere kalmalı bence
Biz üç kişiyiz gerçi kızım çok az yer bize 3 su bardağı yapıyorum
3su bardağını 2 kişimi yiyorsunuz kız
Bnce 4 yeterli hem insanlar aç ya bnde 4 yapym biz ve kynvdmler 8 oluyoruz çocuklarımla birlikte
Çeşit varsa az tutabilirsin tabağa diğer yemekler de gireceği için kimse pilava bakmaz
Çeşitin çokmu cnm eğer çeşit azsa 4 yap
İçine şehriyede koyarsan yeter
4 bardak yap sen kuzum kalırsa da az bişey kalır diye düşünüyorum ama 4 gider
İki kişiye bir bir buçuk bardak yapıyorum yazmışlar ama sadece pilav var galiba
Senin davette illaki çeşit vardır 3 yeter artar bile
O yine iyi 3 kişiye(biri çocuk) 3 su bardağı yapan bile varmış 😂😂
Masallahh :)))
Biz dün 8 kişiydik. 2 buçuk bardak fazla geldi büyük kasetle ters cevirdim koydum gayet yetti arttı bile pilavım
Bence az 4 5 anca olur geçen gün 6 kişiye 3 yaptım azıcık kaldı benim.
2 gün önce bende 8 kişilik yaptım. 3.5 bardak yaptım 1 tabak arttı.
4 bardak yap. Ilave almak isteyen olursa
12 kişiye 3 su bsrdağı yaptım yetiyo bize hep
☺️3 kişiye 3 bmbardak yapıyorm valla ben bitiyor sen 4 yap Garanti olsun
1,467,117 soru
24,039,972 cevap
329,079 kullanıcı