Herkese merhabaaaa.. Ben oğlum için okuma yapcam.. ortalama 40 kişi olcak kaç kilo pirinçten pilav yapmam lazım ve kaç kilo etten kavurma yapmam lazım.. daha önce bu kadar kişiye pilav ve kavurma yapmadım tecrübeli olanlar yardımcı olabilir miii lütfeenn :):):)
Kavurma iyi olur ama riskli piser pişmez en iyi tavuk göğüs ü rahmetli annem için yaptık benim evimde 20 kişiye 5 kilo pirinç ve 8 parca göğüs eti yetti siz 10 kilo alın pirinç ı 8 parca da göğüs yeter benim artmıştı göğüs etleri
Kuzum okadar kişiye evde yapman zor olur bizim catering şirketimiz var gramajı akşama eşime sorar öğrenirim ama evde çok zor olur mutlaka vardır cemiyetlere pilav yapan yerler öyle yaparsan daha iyi olur..
Babamın demesine göre canim 8 kilo pirinç gider etini artık bol veya değil keskin ayarla normali 5 kilo ama :)
Bende 1 hafta sonra 40 mız 40 kisi hesap ettim ama 50 kişilik yapacagim 5 kg pirinc aldiracagim 7 kg da et canım
Bana 9 10 kilo yeterli gelir gibi geldi canm Allah kabul etsin şimdiden
Canım 7 kilo pirinç yeterli olur gibi kavurmaya gelince önceden düdüklüue atmana gerek yok annem kız kardeşime yaptı büyük bir tencereye koyup en kısıkta pişirdi ve çok da güzel oldu :) Rabbim gönlüne göre versin inşallah allah kabul etsin
1,504,799 soru
24,567,020 cevap
361,789 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın