İyi de ben fetva hattı mıyım? Karar mercii miyim? Benim lafımla akan sular mı duruyor da benim haberim yok?
O kimse bana mesaj yoluyla anlatıp sorsa upuzun cevap verir her yönden tatmin olması için kanıt sunardım. Mesaj atanlar bilir bunu mesela.
Ancak o an öyle yazdım diye kalkıp da bana neden sitem ediyorsunuz? Yalan yazmamışım, hakaret etmemişim. Teferruatlı yazmak bana farz mı mesela? Ya da mecbur muyum?
Burada onlarca kez aynı soruya onlarca kez aynı uzunlukta cevap verdim mesela neden veriyorsun demediniz de şimdi neden vermedin diyorsunuz, bu normal mi?
Ben buraya insanlar fikrimi önemsiyor dur iki kelam edeyim diye girmiyorum ki öyle bir işim olsun.
O şekilde yazmak bana farz değil vacip değil, nasıl yazmam gerektiğini de bir zahmet bana söylemeyin kurban olayım, o da bana ait olsun.
Örnek vereyim yine de, bir erkeğin kadını ölünce yıkaması haramdır, kocası bile olsa. Bu umumi bilgidir.
Şayet karı koca gurbetteyken kadın ölür de yıkayacak kimseyi bulamazsa, memleketine götürme durumu da olamıyorsa o zaman eşi eline eldiven geçirip değmeden ve bakmadan karısını yıkayabilir. Bak bu da hususendir.
Veya evlenmek sünnettir mesela, bu umumi bilgidir.
Ancak veli çok kadın iştahlı ve evlense eşini zayi etmeyecek biri, buna farzdır. Ali de evlense karısı zelil olacak biri, buna haramdır. Bu da hususa bilgidir. Ben buradan giderken neden gittim biliyorsunuzdur belki, gelirken de bir söz verdim sormadan sala*k gibi atlamayacağım bir şeylere diye.
Bu da bana ders olsun, biri sormadıkça cevap vermeyeceğim bundan böyle. Artık yorumlarıma da karışır oldunuz çünkü.