+1 oy
521 göst.
Diğer kategorisinde (375 puan) tarafından

4 yaşındaki kızı olan zor durumda ve gerekli durumda örnek veriyorum kimse yok başka baba kızının poposunu temizleyebilir mi sizce ne diyorsunuz mecbursak

21 Cevaplar

+5 oy
(161,708 puan) tarafından

baba var yapar baba var yaptirilmaz 

(161,708 puan) tarafından

şizofreni olan kendini cok iyi gizler 

(1,226 puan) tarafından
+1

Bu kadar çocuğun başına bisey geliyorsa anne bile isteye çocuğu babanın yanında biraktigi için değildir canm. Anne konduramiyor düşünemiyor beklemiyor . 

(499 puan) tarafından

Hiçbir anne sapık bir babaya çocuk doğurmak istemez. Bazı kokuşmuş adamlar kendini güzel saklar. 

(1,226 puan) tarafından

Allah belalarını versin onların 

(499 puan) tarafından
+1

Amin 🤭

-Reklam-
+4 oy
(981 puan) tarafından

Bence kesinlikle baba kızının mahrem bölgesini görmemeli. Bu babaya göre değişen bir şey değil. Dünyanın en temiz duygularına sahıp asla bakmayacak biri de olsa babaya kız çocuğunun altı temizlettirilmez. O zorunluluk hali yaratılmamalı. Anneler bu konuda hassas olun lütfen

+2 oy
(774 puan) tarafından

Benim eşim temizleyebilir, sapık ruhlu bir adam değilse sonuçta babası kötü gözle bakacak değil

(375 puan) tarafından

Tabiki değil cmm 

+2 oy
(3,155 puan) tarafından

4 yaş mahremiyet açısından önerilmiyor canım hem kendisi silebilir 4 yaş çocuk. 

(1,680 puan) tarafından

Sildir bakayım silebiliyormu büyük tuvaletini cocugun

(580 puan) tarafından
+1

Bizim çocuklar da siliyor ogretilirse yaparlar

(66 puan) tarafından
+1

Oğlum 3 buçuk yaşında gayetde güzel temizliyor

+2 oy
(3,740 puan) tarafından

Islami açıdan 4 yaşına kadar çocukların cinsel organi yoktur. 4 yaşından sonra artık mahremiyet öğretilmesi gerekiyor. 

Benim fikrim daha erken başlamak gerekiyor zor durumda kalmadıkça çocuğun bezini tek bir kişi o da bakımı en çok veren almalı. 

Acil bir durum varsa anne bakamayacak durumdaysa baba çok net bakmayarak (bunu çocuğa hissettirerek) halletmeli 

(375 puan) tarafından

Acil durum derken benim birde 2 aylık kızım bazen çok ağlıyor öbür kızıma bakamıyorum 

(3,740 puan) tarafından
+3

Oyle durumlarda bebegi 2 dk babasına verin zaten bir popoyu silmek 20 sn falan sürer elleri yıkadım çıktım diyene kadar 1 dk. 1 dk bir şey olmaz. Acil durum evde olmazsınız hasta olursunuz kalkamazsiniz duşta olursunuz gibi 

+1 oy
(1,025 puan) tarafından

Temizleye bilir tabiki Canim 

+1 oy
(147 puan) tarafından

Baban elden ayaktan düşünce sen babanın tuvalet ihtiyacını karşıılaar mısın bunu düşün ona göre kendi sorunun cevabını bulursun

(375 puan) tarafından

Kayınvalidem hayır diyor kesinlikle yapamaz

+1 oy
(13,429 puan) tarafından

Benimki 2 yaşında eşim altını değiştiriyor sıkışırsam evde olmazsam falan. Mecbur kalmadıkça yapmıyor ama yoksam kesin yapar. Ablamın kızı 5 yaşında eniştem banyosunu falan yaptırıyor mesela. Eşimin dayısının kızı var 7 yaşında babası gece çişe falan götürüyor kucağında taşıyıp yaptırıyor. Dini boyutunu bilmiyorum benim annemde çok kızıyor. Biz 3 kızkardeşiz annem hep derki ben sizin altınızı kimseye göstermedim bir kere bile. @alaska canım bi yardım 😅

tarafından

Bende kız çocugu bekliyorum ve eşim altını değiştirebilir demiştim. ama fikir ayrılığında olsak bile bir insana bu kadar ağır ithamda bulunmayın demiştim. hamile bir kadını bu kadar üzmeyin demiştim .namustan vurmayın demiştim. Belki de senden de aynı şeyi bekledim.. Bilemiyorum.. Neyse selametle 

(954 puan) tarafından

Beklentileri karşılamak kimsenin mecburiyeti değil. Ancak o gün bana teferruatlı bir açıklama yaz deseydiniz yazardım. Madem bu kadar önemliydi benim sözüm, esirgemezdim. Lütfen bir daha yazdığım yazmadığım şeyler hususunda hesap sormayın. Kimsenin haddi hududu değil neticede. Allah’a emanet olun. 

tarafından

Burada dini açıdan herkes söylediklerine saygı duyup sözlerini önemsiyor. O günde dan diye gelip günah değil demen her iki tarafın yorumlarını da okuyup diğer tarafa hak vermişsin gibi oldu. Neyse okumadım falan diyosun zaten. 

(954 puan) tarafından

Günah değil demedim. Ne yazdığımı biliyorum. 

tarafından

Minvalinde*

+1 oy
(1,994 puan) tarafından

Kızım 5 yaşında  o an kim müsaitse poposunu siler. Ne var bunda. Gayet normal bir durum bu. Babası sonuçta. Adamın ruhunda pislik varsa Allah korusun da illa popoyu silmesine gerek yok. O pisliği her türlü düşünür. 

(375 puan) tarafından

Kesinlikle cnm ama kayınvalidem de asla yıkayamaz günahtır diyor

(1,994 puan) tarafından

He de geç ya. Amaaan o zaman oğlunun poposunu da kendisi silmeydi temzilemeseydi kucukken

+1 oy
(21,390 puan) tarafından

Çocuk için b.kunda boğulsun diyemeyeceğimize göre tabiki temizleyebilir. Benim oğlum var şu an 3 yaşını 3 ay geçti dokuz aylıkken ben işe döndüm eşimle dönüşümlü baktık. Yarın öbür gün kızımda olsa aynı şey olacak ben işten gelene kadar eşim beni mi bekleyecek. Şükür ki eşim böyle bir şüphe duyacağım biri değil olsa zaten en başta ondan çocuk yapmam. Mahremiyeti öğrettik oğlumun da sadece tuvalet kağıdı ile silme kısmını biz yapıyoruz kızıma da bunu yapması bence sakıncalı değil ama 3 yaş sonrası banyosunu ben yaptırırdım kız olsaydı 

+1 oy
(275 puan) tarafından

Benim kızımda 4 yaşında benim işim olduğunda babası gider yardımcı olur gece tuvaletine falan babası götürür ne var yani bunda elalem değil ki. Hiç kötü düşünmedim ben ama dini boyutu nedir orasını bilemem. 

(375 puan) tarafından

2 aylık bebeğim var bi de mecbur kalınca kayınvalidem kızdığı için bebeği ağlasa bile bırakıp mecbur ben bakıyorum 

(275 puan) tarafından

Kendisi bakarken kendi çocuğuna acaba kaç yaşına kadar kendisi yaptı temizledi poposunu hep mi babası yardım etti Allah aşkına 🤣

+1 oy
(1,368 puan) tarafından

Bence yaptırılmasın hatta anne dahi bakmamali uzun süre mahremiyet çok önemli bir konu babada olsa kendini sakınmalı 

+1 oy
(499 puan) tarafından

Bu kız bi yaştan sonra büyüyecek ve zamanında babasının onun poposunu temizlemiş olmasından utanabilir. Öyle düşün.. Ben babamın beni temizlemiş olmasını istemezdim. Tabi çok zor bir durum varsa o da ayrı

0 oy
(4,835 puan) tarafından

Babası tabikide temizleyebilir . Güvenmediğim birinden zaten çocuk yapmam . 

0 oy
(1,680 puan) tarafından

Eşinizi en iyi siz taniyorsunuzdur..

Benim böyle birseye ihtiyacım.olsa eşime teslim.ederim sonucta benim evladıma onunda evladı.. 

4 yaşındaki bir çocuğa cinsel obje olarak bakan erkek denilecek cahillerle evlenenler varsada onu bilemem..

0 oy
(3,332 puan) tarafından

O duruma gore degisir mesela annem kaynanam ve esim 3u varlar ve cocuk zor durumda ben bu durumda babasının yardim etmesini tercih ederim 

0 oy
(981 puan) tarafından

Eşim karışmadı hiç kızım kendi sildi. ama benim işim varken klozete oturmasına yardım eder. İşim bitince söyler kakasını yaptı kızın altını bide sen temizle der. Eşime güvenirim çocuğu için canını verir ama altını temizlemez çünkü mahremiyeti öğrensin diye. 

0 oy
(53,406 puan) tarafından

temizler tabi niye temizlemesin bizde hep ben yaparim bebekkende simdide ama ihtiyac halinda birkac kez yapmisligi var 

0 oy
(3,356 puan) tarafından

Eşimden başka kime güvenebilirim sonuçta ölümlü dünya be olacağımız belli değil mesela ben ameliyat oldum 4 ay bakamadım çocuklarıma hep eşim ilgilendi kızımla oğlumla mecbur ilgilenecek 

0 oy
(4,625 puan) tarafından

Canım 4 yaşında gayet te aklı basinda oluyorlar kendini temizleyebiliyor benim kızım 4 yaşında üstüne üstlük üstünde zıbınida lsa babasının yannnda giyinmez öyle alıştırdım eşimden suphelendigim için değil kızımın mahrem yeri olduğu için ha bu erkek içinde gercerli mahrem yerini anneden başkasının görmesi doğru gelmiyor bana 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 108 göst.
0 oy
2 cevap 116 göst.
+2 oy
9 cevap 235 göst.

Kategoriler

1,451,552 soru

23,831,614 cevap

318,898 kullanıcı

...