Eşimin arkadaşları iftara gelecek onların geleceği günn ben sabah erkenden kardeşimde olacağım için eşim Bi gün önceden yap yemekleri dedi sadece pilav ve salata kalacak eşime neler yapsam ısıtınca bayatlamış tadı olmaz mercimek çorba yapacam ama başka ne olsun bilmiyorum tatlı da kolay sütlü tatlı yapacam
Corba
Pilav
Kürdan kebabi
Borcam tatlısı
Kürdan kebabı bir gün önceden hazırlasam iftara bir saat kala pişer mi ben evde olmayacam
Evet pişer sosunu en son koyup fırına atabilir
Akşamdan köfteli islim kebabı sar bir gün sonra pişer kıymayı taze alırsın börek sarabilirsin biber dolması yaprak sarması yapabilirsin çorba yoğurt çorbasıda olur bir gün sonra yense bile tadı aynı kalıyor
Bu sene orucun etkisiyle yaptıgım yemekleri unutuyorum yanına ne yapsam dedıgımde aklıma bişey gelmiyo niye böyle oldu anlamadım bigün önceden tatlı yapatsın salata hazırlıgı
İslim kebabı ya da karnıyarık,pilav,tarator yapıp strece sar canın hatta salatanı yap kurut ağzı kapalı şekilde dursun bir şey olmaz. Tatlı şekerpare olabilir şerbeti tam çeker ertesi güne. Sütlü yapacaksan fırın sütlaç olur. Barbunya yapabilirsin zeytinyağlı ortaya isteyen alır o da soğuyunca lezzet alıyor
Ben gecen gun firinda baget yaptim sabah erkenden sosladim strecledim borcamda buzdolabina koydum saat 5 gibi firina verdim 6 da pisti
Sarma yapabilirsin canım pişirmeden dolapta bekletebilirsin gelmelerine yakın pişirirsin
Yani bir gün önceden pişmiş olacak herşey ısıtınca tadı değişmeyecek şeyler lazım bana
@DDG kız gözde her postta bi acıklama yapıyon ya 🤣
Kız anladığımı yazıyorm yalnış anlayanlara ne yapim yazmayımmı😂
Puhahah doğru 🤣🤣🤣
😂😂 bu arada post sahibi arkadaşım mercimek çorbası yap izmir köfte , arap tava , karnı yarık , tavuk sote , kürdan kebabı bunlardan birini ana yemek seç ortayada havuç tarator ve pilaki yap eşinde zaten pilav ve salatayı yaparım demiş zaten
Mercimek ertesi gün rahatsız eder. Köfteli buğday çorbası, zeytinyağlı enginar, Kemalpaşa tatlısı dinlenince güzel olanlardan aklıma gelenler. Ana yemek olarak eli böğründe tarzı bir yemek olursa eşiniz kolayca kendi hazırlayabilir ya da önceden malzemesini doğrayıp dizip bırakabilirsiniz o da fırınlar.
Mercimek çorbası ertesi güne tadı bozulmuyor diye tercih etmiştim ama değişeyim başka çorbayla o zamn
Geceden karnıyarık yap hazırla sadece eşin gündüz fırına atsın
Evet bence de en çok yiyilen yemek o
1,468,296 soru
24,056,347 cevap
329,927 kullanıcı