+1 oy
222 göst.
Diğer kategorisinde (1,343 puan) tarafından

Eşimin arkadaşları iftara gelecek onların geleceği günn ben sabah erkenden kardeşimde olacağım için eşim Bi gün önceden yap yemekleri dedi sadece pilav ve salata kalacak eşime neler yapsam ısıtınca bayatlamış tadı olmaz mercimek çorba yapacam ama başka ne olsun bilmiyorum tatlı da kolay sütlü tatlı yapacam 

8 Cevaplar

+1 oy
(173 puan) tarafından

Corba 

Pilav

Kürdan kebabi

Borcam tatlısı 

(1,343 puan) tarafından

Kürdan kebabı bir gün önceden hazırlasam iftara bir saat kala pişer mi ben evde olmayacam

(173 puan) tarafından

Evet pişer sosunu en son koyup fırına atabilir 

-Reklam-
+1 oy
(6,596 puan) tarafından

Akşamdan köfteli islim kebabı sar bir gün sonra pişer kıymayı taze alırsın börek sarabilirsin biber dolması yaprak sarması yapabilirsin çorba yoğurt çorbasıda olur bir gün sonra yense bile tadı aynı kalıyor

+1 oy
(742 puan) tarafından

Bu sene orucun etkisiyle yaptıgım yemekleri unutuyorum yanına ne yapsam dedıgımde aklıma bişey gelmiyo niye böyle oldu anlamadım bigün önceden tatlı yapatsın salata hazırlıgı 

+1 oy
(15,000 puan) tarafından

İslim kebabı ya da karnıyarık,pilav,tarator yapıp strece sar canın hatta salatanı yap kurut ağzı kapalı şekilde dursun bir şey olmaz. Tatlı şekerpare olabilir şerbeti tam çeker ertesi güne. Sütlü yapacaksan fırın sütlaç olur. Barbunya yapabilirsin zeytinyağlı ortaya isteyen alır o da soğuyunca lezzet alıyor 

+1 oy
(4,832 puan) tarafından

Ben gecen gun firinda baget yaptim sabah erkenden sosladim strecledim borcamda buzdolabina koydum saat 5 gibi firina verdim 6 da pisti 

0 oy
(2,984 puan) tarafından

Sarma yapabilirsin canım pişirmeden dolapta bekletebilirsin gelmelerine yakın pişirirsin

(1,343 puan) tarafından

Yani bir gün önceden pişmiş olacak herşey ısıtınca tadı değişmeyecek şeyler lazım bana 

tarafından

@DDG kız gözde her postta bi acıklama yapıyon ya 🤣

(5,819 puan) tarafından

Kız anladığımı yazıyorm yalnış anlayanlara ne yapim yazmayımmı😂

tarafından

Puhahah doğru 🤣🤣🤣

(5,819 puan) tarafından

😂😂 bu arada post sahibi arkadaşım mercimek çorbası yap izmir köfte , arap tava , karnı yarık , tavuk sote , kürdan kebabı bunlardan birini ana yemek seç ortayada havuç tarator ve pilaki yap eşinde zaten pilav ve salatayı yaparım demiş zaten

0 oy
(714 puan) tarafından

Mercimek ertesi gün rahatsız eder. Köfteli buğday çorbası, zeytinyağlı enginar, Kemalpaşa tatlısı dinlenince güzel olanlardan aklıma gelenler. Ana yemek olarak eli böğründe tarzı bir yemek olursa eşiniz kolayca kendi hazırlayabilir ya da önceden malzemesini doğrayıp dizip bırakabilirsiniz o da fırınlar. 

(1,343 puan) tarafından

Mercimek çorbası ertesi güne tadı bozulmuyor diye tercih etmiştim ama değişeyim başka çorbayla o zamn 

0 oy
tarafından

Geceden karnıyarık yap hazırla sadece eşin gündüz fırına atsın 

(1,343 puan) tarafından

Evet bence de en çok yiyilen yemek o 

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 452 göst.
+1 oy
12 cevap 341 göst.
0 oy
4 cevap 247 göst.