Kızlar esım marketten hazır kadayıf almıs serbetli yapacaktım ama muhallebili canı çekmiş ben daha önce yapmadım bu bimden alınan paketliler le olur mu
Nefis yemek tariflerinde Elif Atalar'ın tarifi var muhallebili kadayıf tatlısı yazınca çıkıyor ondan yaparım sürekli güzel oluyor.
Dıgrudur canım ancak demek istediğim bu kadayıf paketli kızartılmış olan kadayıf mı onu kullanabilir miyim
Evet ondan kullanabilirsin hafif yağ da şeker ile az daha kavur tarife bak anlayacaksın canım
Evet kullanılır zamandan tasarruf etmiş olursun hem kavrulmus olduğu için
Aşkım muhallebili kadayıf yaptığımız kadayıftan bahsetmiyor ki arkadaş hani yuvarlak olarak şerbet dökülen kadayıf var ya şerbetini evde yapıp döküyoruz üzerine ramazan aylarında hazır tatların olduğu bölümde satılıyor Kemalpaşa Şekerpare gibi düşün
Bahsettiği kadayıfın orta tarafları beyaz ya arkadaş o yüzden ikilemde kalmış bu kadayıfı kessem doğrasam muhallebili kadayıf yapabilir miyim diye soruyor
Yanlıs anlayanlar da bugün ben. Ben hazır kavrulmus olanlardan almıs sandım 🤭🤭
Kessem doğrasam yazmamıski
Evet canm arkadaş yazmamış kesip doğramadan yapamaz ya ben ürünü anla diye yazdım 🌸
Yani ben öyle anladım sorulan sorudan inşallah doğru anlamışımdır hahahah😂
Keşke başta atsaydın görseli kafa karışıklığı olmazdı. Şerbetli yapcaktım muhallebili istemiş deyince kavrulmus olanlardan aldı diye düşündüm
Ben yanlıs anlamışım bilmiyorum olur mu
Camım benim kessen ufalasan olur ancak ortası beyaz bunun yeteri kadar kızarmış gbi görünmez üzeri .
Kessinde madem iki dk tavada cevirtsin ozaman 🤭 belki olur
@Lazzkizi54 canm bende ilk senin anladığın gibi anlamıştım sonra ince olan muallebilik kadayıfa şerbet dökülerek tatlımı yapılıyor die düşündüm sonra geldi aklıma bu olduğu :) ortalık karıştı canm beni yalnış anladıysan kusura bakma oluyorsa bizimde başımıza gelirse bizde yapalım tatlıyı belki bizde bu şekilde kurtarırız diye yazdım sana🌸
Kız yok ben öyle anladım belki öyle anlatmıştır ama uykusuzum bide oruç kafası insanlık hali nolcak ☺
Aynen bizede fikir olur hem ☺
Evet kızlar olay su ben gördüm muhallebilik olan kadayıfta kavruluyor tavada bunu kavursamda olmazmı
2 . Yazdığın yorumda sanki seni uyarıyormuşum gbi cavp yazmışsn ya dedim heralde yalnış anladın beni 🌸 orucunu allah kabul etsin canm iftardan sonrada bol bol dinlenşrsin inşallah🤍
Canm tavada kavurduğunda olurmu bilmiyorm dene istersen . Tavana biraz tereyağ ve şeker koy ama diğer türlü yanar kadayıfların bence
Yok yok işte klavyede olunca yanlıs anlaşılıyo:)
Dinlenirim de benim bücür cadı salmıyo oturduğum an bişey istemeye kaldırıyor. Gündüz uyandı gece 3te zor uyudu sahur yaptı bizle uyumak istemiyomus sahuru hazırlarken sürekli babasını uyandırıyor
Ne kadar koyayım sırası nasıl ya yag seker sonra kadayıf mı
@DDG bacı sen honki ponki toninok gözde misin post açmışlar senmi dye etiket yapmıslar merak ettim:)
@Lazzkizi54 yok cnm ben değilim bahsettiğin . Benimde adım gözde ben 3 4 senedir buradayım eski nickim 10082012 diye başlıyorfu
Hee seni etiket etmişler de ondan canım bende melike memnun oldum
Bana gelmemiş kuzum bildirim hangi posttann bahsediyorsun bilmiyorm görsem yazardım kuzum ben değilim diye . Bende memnun oldum kuzum
Honki ponki diye post
https://annelertoplandik.com/forum/16644760/honki-ponki-tok-nerede-kaybolan-kisi-hakkinda-bilgiler-neler
Bu post canım
Buldum kuzum post kapanmış ya dikkatimi çekmemişti . Yazdım kuzum oraya ben değilim diye sanırım onlar meryem durumun annesinden bahsediyorlar izmirli kırklarelinde oturuyordu van a taşındı ondan bahsediyolar sanırım
Bilmiyorum ki
Bıçakla doğra cnm iki dilimi yetiyor ben geçen kalmayınca yaptım
Peki seker yag falan ne katılıyor canım
Nasıl yapican borcam da mı kup mu
Denemedim ama olur sanırım . Çünkü bahsettiğin kadayıfın orta kısımları beyaz canım muhallebinin üzerine koyacağın için kızarmış olarak görünmez Kare kutu içinde muallebilik kadayıfta satılıyor kuzum bir sonraki gttiğnde ondanda al çok güzel oluyor biminki 🌸
Yapılır canım kadayiflari parçala tavada biraz çevir her yeri kızarsın ortası beyaz oluyor ya onları kavuşmuş olursun Ben yapiyorum
Yapılır internette çok güzel tarifler var
Bence o daha iyi geçen kavırdum şeker yanıyo zor oluyor kavurması bence kır iyice
1,468,604 soru
24,061,065 cevap
330,148 kullanıcı