+2 oy
279 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (159 puan) tarafından

Bel ağrısı sebebiyle 10 gün iğne vurulucam ama oruç 

Bozmuyor diye biliyorum. Doğru dimi 

8 Cevaplar

+3 oy
(11,958 puan) tarafından

Soru sormussun ama bozuyor diyenlere bozmuyor diyorsun 😂 ee o zaman neden sordun. Vucuda giren herşey orucu bozar yani mantıklı düşünursek.

-Reklam-
+2 oy
(11,157 puan) tarafından

İğne orucu bozar. İftardan sonra vurdur iğneni

(159 puan) tarafından

Eşim 7 de işe gidiyor yetisemiyor bende 2 çocukla çıkamıyorum maalesef evden gündüz musaitiz ama sağlık yönünden bozulmuyor ağrı kesici iğne cunki 

Eğer b 12 kan iğnesi yada serum olsaydı bozardi 

(11,157 puan) tarafından
+1

Vücuda giren herşey orucu bozar fetva uydurmayin Allah aşkına 

+2 oy
(1,441 puan) tarafından

İtilaflı konu kimi bozar kimi bozmaz der alimlerin ittifak ettiği bir mevzu değil yani. Ve kişi zaruret varsa iğnesini yaptırır , orucunu bozmadan tutmaya devam eder fakat ramazan sonrası kaza tutması gerekir..  Siz akşam da vurdurabilirdiniiz acilde ve Bel ağrısını bilirim çok şiddetlidir iki fıtığım var aynı iğnenin hap formu var dikloron onu alıp sahurda ve iftarda içebilirsiniz.  Allah kabul eder diyerek hüküm vermeyelim. Ramazandan sonra kazanızı tutarsınız. Bilginiz olsun. Şayet illa 10 gün hap formu kullanmayıp iğne vurdurucam derseniz 10 gün kaza tutmanız gerekiyor. 

+1 oy
(9,082 puan) tarafından

vucuda biraey enjekte ediliyor ilac icmek gibi birsey bozuyor diye biliyorum.

(159 puan) tarafından

Güç verici olmayan b 12 ,serum dışı , iğne ve aşı bozmuyor diye biliyorum ben de 

+1 oy
(9,608 puan) tarafından

Vücuda giren orucu çıkan abdesti bozar mantık basit 

(6,261 puan) tarafından

Esracım birşey sorabilirmiyim kadın hastalıklarından enfeksiyon olmuşum krem ve fitil verdi söylemesi ayıp canm internetten baktım fitil orucu bozmaz diyor bozuyormu kuzum

(159 puan) tarafından

Fitil zaten akşam atılan birşey onu gündüz kullanamazsinki 

(9,608 puan) tarafından

@Hamsikoydumtavaya-  dediğim gibi tercih senin sen soru sormuşsun ben bildiğimi söyledim şimdi tekrar baktım 2005 sonrası bu dediğin açıklanmış benim bunlara güvenim yok gününe gün daha sonra kazasını tutarsın keyfi yemiyorsun sonuçta orucunu bin yıllık bilgiler bozar diyor 

Gözdem Kullanımı neticesinde gelen akıntının ne olduğundan tam emin olunmadığı için oruçlu halde kullanımı kaza gerektirir diye biliyorum canım onlar zaten gece yatarken kullanıldığı için oruca bir zararı dokunmaz 

(6,261 puan) tarafından

Hayır canm günde 3 kere kullanıyorm sabah öğle akşam 

(6,261 puan) tarafından

Esracığım pazartesiye kadar günde üç kere kullanacakmışım çok aşırı derecede enfeksiyonum varmış  Ben de internetten baktım az önce tutulabiliyor yazıyordu kuzum çok saol . Artk ramazandan sonra tutarım inşallah ♥️

+1 oy
(68 puan) tarafından

Bozar tabiki.

(159 puan) tarafından

Ama güc verici bir iğne degilki yada serum 

Ağrı kesici bir iğne vede mecburi olduğundan bozmaz  diye biliyorum ben de 

(68 puan) tarafından

Canım bende iğne yaptırıyorum ama iftardan sonra.

Doktor bile sordu iğne yapacaktı orucmusun diye.Cok ağrın varsa dayanamayacak yaptırabilirsin iğne. orucunu iyileşince tutarsın gününe gün tutman lazım.

(159 puan) tarafından

Eşim emniyet personeli canım yetisemiyor gündüz mecburum yani yoksa inan hiccc sorun olmicak ta işte . Ama bu iğne mecburi sana güç vermiyor ki ağrı kesiyo sadece serum falanda değil . Bozulmuyo mecburi durumda benim bildiğim 

(68 puan) tarafından

Mecburide olsa bozar.

+1 oy
(4,963 puan) tarafından

Olur mu canim nasil bozmuyo @Nur_Ay

tarafından
+1

Önemli olan niyet lafını yanlış yerde kullanıyorsunuz. Bazı şeylerin kuralları vardır nettir biz yorum katamayız. Ha siz internete güveniyorsanız kendi kararınız buraya sorduğunuz için biz uyarmak zorundayız. İnsan üzülüyor kimsenin ibadeti boşa gitsin istemez. Tabi ki yaptığımız ibadetlerde Allah kabul eder diye ümitli olmalıyız ama önce ibadetleri tastamam yapıp sonra Allaha emanet ederiz. Oruçluyken gıybetsiz günahsız Kuran tilavetiyle zikirle boş işlere dalmadan muntazam bir gün geçirebiliyor muyuz? Maalesef hayır. Eğer doktor çok acil demiyorsa 9 gün kaldı zaten ramazandan sonra yapılabilir ama acil dediyse de doğru bir hocadan bilgi alıp ona göre kazası yapılabilir. 

(1,441 puan) tarafından

İtilaflı konu kimi bozar kimi bozmaz der alimlerin ittifak ettiği bir mevzu değil yani. Ve kişi zaruret varsa iğnesini yaptırır , orucunu bozmadan tutmayandevam eder fakat ramazan sonrası kaza tutması gerekir.. 

Siz akşam da vurdurabilirdiniiz acilde ve Bel ağrısını bilirim çok şiddetlidir iki fıtığım var aynı iğnenin hap formu var dikloron onu alıp sahurda ve iftarda içebilirsiniz.

Allah kabul eder diyerek hüküm vermeyelim. Ramazandan sonra kazanızı tutarsınız. Bilginiz olsun. Şayet illa 10 gün hap formu kullanmayıp iğne vurdurucam derseniz 10 gün kaza tutmanız gerekiyor. 

(159 puan) tarafından

İğne mecburi maalesef ilaçlar fayda etmedi akşam eşim evde olmuyor eşim emniyet personeli gündüz evde olduğu için mecbur gündüz vurdurmak zorunda kalıyorum ama benn yinede iyice araştırayım 

(1,441 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin. 

(159 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim aminnn inşallah 

0 oy
(4,210 puan) tarafından

Bu çok ihtilafli bir konu imam-i azama göre bozuyor ama imameyne ve safi mezhebine göre bozmuyor. Her ramazan da sakız orucu bozar mı kadar sorulan bir soru. 

Ben olsam ramazandan sonraya erteler ya da iftardan sonra yaptırırdım size de bunu tavsiye ederim

Ama erteleme şansınız yoksa ağrıdan da duramiyorsaniz yani başka çareniz yoksa yaptırabilirsiniz. 

(159 puan) tarafından

Erteleme imkanım olsa keşke de ertelesem mecburum yani başka türlü ağrı dinmiyo 

Ama bu iğne konusunu iyice bı araştırmam lazımm

(4,210 puan) tarafından

Diyanetin alofetva hatti var onu arayın isterseniz bir de

(159 puan) tarafından

Aynen öyle yapicam sağolasınn 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 234 göst.
0 oy
6 cevap 187 göst.
27 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fkolgun (6,332 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 80 göst.
+1 oy
1 cevap 81 göst.
24 Mart 2025 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,933 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,367 soru

24,085,050 cevap

331,426 kullanıcı

...