+2 oy
338 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (54 puan) tarafından

Kızlar haftasonu iftara misafirim olacak 15 16 kişi olacağız fırında kıymalı pide yaptırsam ayıp olur mu yanına salata meze çorbasını filan yaparım sizce olurmu normal yemek mi yapayım? 

10 Cevaplar

+1 oy
(1,965 puan) tarafından

herkes kıymalı yaptırıyor diye ben sıkıldım. kalabalık olmayan misafirimde tercih etmiyorum. yoksa 30 gün kıymalı yiyeceğiz. sıkılıyor insan bi yerde

(54 puan) tarafından

Yemek daha mı iyi olur diyosunuz

(1,965 puan) tarafından

çevrede bunu yapan çoksa evet yemek daha iyi olur. ama çevrende yapan yoksa değişiklik olur misafirin hoşuna bile gider

(54 puan) tarafından

Bi düşünüyüm o zaman çok teşekkür ederim

(9,080 puan) tarafından

bide ramazanda buyuk risk disaridan soylemek bile . ya sicak gelmez ya iftara yetismez . bence disaridan soylemek heleki kisafir zamani risk yani. girina gidip alacak olsan bile yalap şap ozensiz yaparlar  cunku baska siparisler de olur bi sen degil hepsi yetismeye calisacak neticede iftara. ben olsam cesaret etmem sahsen

(54 puan) tarafından

Genelde önceden verip yetiştiriyorlar ama bakalım

-Reklam-
+1 oy
(540 puan) tarafından

Pide lahmacunu görüp de özensiz yada değersiz hisseden gelmesin zaten. Ramazanın amacı gösterişli sofralar değil bizler maalesef ki bu işi şova çevirdik. Ben zaten sevdiğim ve değer verdiğim insanı çaĝırırım eve amaç da birlikte olmaktır ne yediğimiz önemli olmamalı bence. Bu arada doğuluyum ve maalesef misafir=çeşit çeşit yemek bizde ama bana bu durum saçma geliyor. Eşimin tarafında ise birlikte olalım da varsın yumurta kırıp yiyelim mantığı var ve aşırı hoşuma gidiyor o samimi ortam. Bu arada bende komşularımı çağırcam ve 2 küçük çocuğum var bizde salata çorba lahmacun meze vs düşündük ve bunu komşularıma da söyledim bayıldılar fikre çünkü zaten herkes ev yemeğini yapıyor lahmacun değişiklik olur.

(54 puan) tarafından

Okadar haklısınız ki aynı fikirdeyim

+1 oy
(576 puan) tarafından

Çokta güzel olur.. sen daha yaptırıyorsun davet ediyorsun gelenler begenmezse yemesinler. 

(54 puan) tarafından

Teşekkürler

0 oy
(219 puan) tarafından

Ben gitmiş olsam iftara pide yemek istemezdim ve özenilmiş hissetmezdim 

(54 puan) tarafından

Peki pratik lezzetli önerebileceginiz yemek varmk

0 oy
(18,595 puan) tarafından

Ya ayıptır söylemesi ben bir iftara gitsem önüme sadece çorba pide gelse bu ne yani derim. 

(54 puan) tarafından

Anladım

0 oy
(23,185 puan) tarafından

Ben bayıla bayıla yerim. 

(54 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim bian kendimden tereddüt etmiştim

(23,185 puan) tarafından

Bilmiyorum. Artık toplum olarak pek bişey beğenmez olduk.  Benim önüme etsiz yemek koysalar da afiyetle yer ellerine sağlık çok zahmet etmişsin der kalkarım.  Ayiplamam. Kinamam. Bilmiyorum. Biraz özümüze dönmek gerek. Kıymalı pide de yenir herşey yenir yani bizde. Sen dert etme. Gelenlerin zevkini biliyorsan ona göre yap 

(54 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim bende öyleyim aslında ama insanlar bu işi artık şova döktü tabiki güzel ağırlayalım ama bu yemek işini düşünmekten ramazanın tadını alamıyoruz resmen herkes bi yarış içinde gibi

(23,185 puan) tarafından

Boşver dostum sen bildiğin gibi yap. Laf eden etsin. Bı daha da gelmesin o zaman 

0 oy
(6,481 puan) tarafından

Ben ne olsa yerim canm böyle şeyleri sorun etmem ediyolarsada gelmesinler zaten bana . Evinde ne varsa sen ne uygun gördüysen onu yiyip içme taraftarıyım 

(54 puan) tarafından

Bende zaten meze çeşidini biraz bol yapmayı düşünüyordum çok teşekkür ederim 

(6,481 puan) tarafından

Afiyet olsn canm şimdiden hayırlı iftarlar 

(54 puan) tarafından

Hepimize inşallah 😊

0 oy
(3,405 puan) tarafından

Biz doğuda pidede lahmacunda yaptırsak illaki ana yemek olan sulu bir yemek ve yanına pilav yaparız kuru kuru pide koymayız hayatta mesela etli kuru fasülye yanına pilav salata meze olarak tarator köz patlıcan yoğurtlarız yanına da kınalı pide dilimleriz öyle soframızı kurarız yanına da içecekler 

(54 puan) tarafından

Teşekkürler

0 oy
(1,102 puan) tarafından

Yani aslında Amaç zaten açın halinden anlamak fakirin halinden anlamak gösterişsiz sofralar kurabilmek Ama gel gör ki toplumumuz bunu kabul edebilecek seviyede değil yani misafir gelince abartıyoruz Normalde kendimize de abartıyoruz zaten iftar için Keşke böyle olmasak daha iyi olsak daha dikkat edebilsek her şeye çok çok isterdim kesin değil ama ben de birini davet etmek istiyorum gurbetteyim kimse yok eşimin arkadaşının ailesiyle çağırmak istiyorum daha şimdiden menü düşünüyorum Allah bizlere hayırla afiyetle ıslah etsin hepimizi uyandırsın Kendi adıma konuşuyorum canım Yoksa Normalde Pide çorba yeterli Ama bu şartlar altında çok az görülüyor tabii

(1,102 puan) tarafından

Mesela keşke kabullenebilsek Gazze'de insanlar iftarını açmadan vefat ediyorlar sahur vakti vefat ediyorlar uykularında vefat ediyorlar bir çorbayla Türkiye'de dahi iftarını açanlar var Keşke bunları anlayabilsek idrak edebilsek sadece Allah bir ay için bizi oruç tutmakla mükellef kılıyor ama birçok şeyi yapamıyorum Kendi adıma konuşuyorum arkadaşım yanlış anlama lütfen

(54 puan) tarafından

Çok haklısınız bende aynı fikirdeyim evet hepimiz misafirimizi iyi agırlamaya çalışıyoruz memnun olsun istiyoruz ama bu artık şova dönüştü insanlar kendilerini yemek masalarıyla tanıtıyomuş gibiler bunları düşünmekten ramazanın maneviyatını yaşayamıyoruz

(1,102 puan) tarafından

kesinlikle kesinlikle alt tarafı bir ayı Rabbimizlr kendimize ayırmamız lazım onuda beceremedik beceremedim 😞

(54 puan) tarafından

Öyle malesef

0 oy
(846 puan) tarafından

Bence olur bende çok sıkıştığımda yaptriyorum çünkü durmayan bı oğlum var milletin önüne al çorba kıymalı demiyceksin ya canım salatalar mezeler içecek çorba üstünede tatlı bence gayet güzel sarmada yapabilirsin ortaya 

(54 puan) tarafından

Evet Benimkide durmuyor daha önce iftar verdigimde bir çogunu önceki akşamdan yapmıştım çok yorucu oluyor

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 104 göst.
+1 oy
5 cevap 180 göst.
4 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Masal.ak (101 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 95 göst.
21 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,090 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 276 göst.
11 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (6,837 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,796 soru

24,129,873 cevap

333,961 kullanıcı

...