+2 oy
309 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (259 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kayınvalidem 4 aylık cocuğumu gördüğünde "seni sürekli yatıyorlar mı, yat yat nereye kadar" deyip alıyor sonra yerde dik ayakta durdurmaya calişiyor iki ayağını birleştip dik yapıyor sizce bu şekilde yapması ne kadar doğru cocuğun kemikleri eklemleri gelişmemiş zararli mi yoksa bi tur aliştırma mi hani emekleme dönemi icin bilemedim? 

10 Cevaplar

+1 oy
(26,023 puan) tarafından

Bize soylemek yerine kayinvalidene söylesen nasil olur canim?

Konu kayınvalide olunca neden her küçük sözü batiyor biz gelinlere ☺️

(259 puan) tarafından

Cocuğun kemikleri eklemleri gelişmemiş cocuğa zarar verir mi onu soruyorum burda kayınvalidem şikayet etmiyorum. 

(26,023 puan) tarafından

Cok fazla koymak oyle zararlidir. 

Ama 2 dakkayla falan birsey olnaz.

(9,081 puan) tarafından

cocuk 4 aylik olmus artik bastirip hafften oturtmaya calisilacak normla bise ki kayinvaldeni. yaptigi. 

(26,023 puan) tarafından

Ben linc yerim diye pek soylemedim. O ayda bizde koyuyorduk oyle ozellikle babasi 

(9,081 puan) tarafından

zaten koulmasi gerekioki ebbegin kaslari gelissin diye. dizden beri otur kalki otur kalk egzersizi yaptirdi dr bize. dizime oturrtrup yere bastirarak kaldirma. sirti bana donuk kaldirirken kendi ayaklarindan destek alarak bel ve bacak kaslari icin bebegin gelizmesi lazim

-Reklam-
+1 oy
(1,510 puan) tarafından

Biz de kucağımıza alıp dik dursun etrafa baksın deriz ne zararı olabilir ki bence kayınvalidene mi sorsan

(259 puan) tarafından

Kucakta tutmuyor koltukta veya yerde dik tutuyor hadi gövdesinden tutup yürütmeye benzerse değil ayaklarını birleştirip dimdik tutuyor kayınbabam öyle yapma dedi oda ona bu iyi dedi ekstira bi acıklaması yok bnce oan ona o şekil yapmak mantıklı geliyor yani zararli mi sizce iyi bi şey mi

0 oy
(2,921 puan) tarafından

Daha oturmaya bile baslamayan bo cocugu ayakta tutmak bilemedjm.canim.zararlj diye biliyorm tabikide doktrlar oyle soyluyor ve amaci neymis kaynananin onu anlayamadm 

(259 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kemik batişması olur sizce.,acıklama yapmıyor iyi diyor. 

0 oy
tarafından

Neden bi zararı olsun ki canım. 4 aylık cocuk yavaş yavaş bastırmalar yapın ayaklarını kesfettikce hevesllenir basmaya öyle biraz dk bastırmakla bisey olmaz. Ben oğlumu 2 yada 2 buçukta ay olarak her sabah 15 er saniye ile 3 er defs kollarından tutup yatakta hafif sallandırma hareketi yapardım esneme gibi düşün. Gelişim için de pediatri onerisidir ama yumuşak ve bilinçli yapılmalı.  Yüzüstü bırakın bir dk iki dk sürünmeyi öğrensin. Böyle şeyler dozunda oldukça bi problem olacağını düşünmüyorum hatta siz de yapın anneniz gibi ara ara bastırın çok kısa ama . Korkmayın bence. Ben 5 aylikta çok heyecanlandım yürütec alıp bian önce ayakta görmek istedim koydum ama nöroloji uzmanı beyin sistemlerine ve fiziksel olarak zarar verir deyince kaldırdım koydum kenara zaten hevesliydi elinden tutup Ben yürütüyordum kaslari ayakları uyarmak lazım tabiki yürümenin bunun dışında beyin komutuna da bağlıdır nezaman yürü komutunu alırsa vücut ozaman o bebisi kimse tutamaz herhangi bir fiziksel psikolojik bi problemi yoksa kim tutar onu diyim sana. 😀 

Benim oğlum 10 aylikti ikinci haftasında felan yürüdü hatta . Ben çok uyarıyordum ayak kaslarini sırt kaslarini.  Kısa kısa egzersizlerin bence sakıncası yok.5,6 gibi duruma göre ek gıdaya da baslicak büyüyor annesi korkma öyle.  ❤️

(259 puan) tarafından

Biraksak saatlerce öyle tutar cocuğun ağırlığını bianda gelişmemiş kemiklerine eklemlerin yüklemek ne kadar doğru olur bilemedim tereddüte kaldım yapsada kırmadan bu kadar yeter babaannesi deyip düzeltmesini istiyorum oda bn iş tutuğumda veya yanında olmadığımda hemen öyle yapmaya devam eder yani cok zararlı bi şeyse bi daha öyle yapmamasını söyleyecem Ha yok ekstira bi egzersiz olur derseniz de ara ara kontor eder dozunda yapmasını isterim. 

tarafından

Egzersiz olarak yapılabilir.  Şöyle yapın yere bırakın 5 dk yerde ayakta tutun oyuncaklarla oynatın dk dk pozisyon değiştirin. Yani korkulacak bisey yok canım benim  fiziksel tanımlanmış bi hastaligi yoksa korkma. 

Ara ara ağlamadan yapılıp kesilebilir ki bu onu heveslendirir 

(259 puan) tarafından

Tam cnm icim rahat etti. Tşk ederim ♥️ o zaman sıkıntı yok 5 dakika aralıklarla yapmasını istesem tamdir. 

tarafından

Yapsın dinlendirsin bide kaldırırken bilekten direk elden değil koltuk altlarından tutun öteki türlü eklemler zarar görebilir. Dikkatli olmak lazım.  Ricaxederim canım 

0 oy
(3,415 puan) tarafından

Kayınvalideler o kadar çocuk bakmış büyütmüş emin ol biz ne kadar bilsek onlar kadar bilmeyiz bizim bilgimiz kitaptan videodan ibaret onlar her türlü şeyi yaşayıp deneyimlemis zaarri olsaydı zaten yapmazdı  

(259 puan) tarafından

İki cocğu tek var en son baktiğı cocuk şuan 30 yaşinda 30 yıl önceki bilgiler bnce unutulup gidilmiştir. 

0 oy
(4,208 puan) tarafından

Eğer kendisi basabiliyorsa kucaginizda tutarak yani asıl güç sizde olacak dik tutabilirsiniz ama kendi kendine duramaz 9 aylik oğlum bile su an kendisi duramıyor. 

Ciddi bir zararı olmaz bunun zaten kaç saniye duracak ama dengesini kaybedip düşebilir hemen yakalayamazsaniz 

0 oy
(2,496 puan) tarafından

Yere bastırmak yerıne once kucakta oturtsa daha doğru olur en azından oturmayı öğrenır sonra emekleme sonra yürüme yere bırakıyor sağa sola cevırıyor yüzüstü bırakıyor desen anlarım ama alıp direkt yürütme pozısyonu için bebek uygun mu bılemedim 

(259 puan) tarafından

Dimi farkli farklı pozisyonlar da tutmak veya egzersizler yapmak yerine neden sürekli dik tütmak üstelik iki bacağini birleştirip sertcene öylece durdurmak bilemedim Bi acıklaması da yok. 

0 oy
(1,018 puan) tarafından

Hiç bir şey olmaz merak etme cnm senin eşini de kayınvaliden büyüttü varmı eşinde bir proplemi yok öyle düşün 

(259 puan) tarafından

E tabi orası öyle ama cocuğun dili yok ki söylesin bna bunları yapmayın belki oan zorlanıyordur hani minacık canı var ezyet etmeyelim diye. Ha olmaz diyorsanız o zaman icim rahat eder. 

(1,018 puan) tarafından

Olmaz hiç birşey merak etme bebeğim 7 aylık şuan benim valla doktor iki kolundan tuttu kaldırdı bebeğim dirençli çıktı annesi bu ayakta durmak istiyor dedi sonra oturttu bende oturtmaya devam ettim ayakta tuttum maşallah 7 aya vardık 

0 oy
(3,080 puan) tarafından

Cocuk devamlı yatarmo bende 3 aya giren bebeğimi diklestirip biraz gezdiriyorum etrafı tanıtiyorum onunla konuşuyorum devamlı sen devamlı yaptırıyorsun sanırım 

(259 puan) tarafından

Onun gördüğü kısmı bu, birlikte yaşamıyoruz ki, ne zaman gelse onlara hizmet edecem diye yer pusetine koymak zorunda kalıyorum. Gittiğinde de kucağimda farklı farklı pozisyonlar da gezdirip duruyorum. 

0 oy
(2,642 puan) tarafından

3.5 aylıktı benim oğlum koltuk kenarına tutunup dik duruyordu istiyordu ya yani yatmayı hiç sevmiyor. Ben de korktuğum için az az kaynanan gibi yapıyorum. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 187 göst.
20 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,342 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 106 göst.
0 oy
6 cevap 201 göst.
14 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 199 göst.

Kategoriler