Neden bi zararı olsun ki canım. 4 aylık cocuk yavaş yavaş bastırmalar yapın ayaklarını kesfettikce hevesllenir basmaya öyle biraz dk bastırmakla bisey olmaz. Ben oğlumu 2 yada 2 buçukta ay olarak her sabah 15 er saniye ile 3 er defs kollarından tutup yatakta hafif sallandırma hareketi yapardım esneme gibi düşün. Gelişim için de pediatri onerisidir ama yumuşak ve bilinçli yapılmalı. Yüzüstü bırakın bir dk iki dk sürünmeyi öğrensin. Böyle şeyler dozunda oldukça bi problem olacağını düşünmüyorum hatta siz de yapın anneniz gibi ara ara bastırın çok kısa ama . Korkmayın bence. Ben 5 aylikta çok heyecanlandım yürütec alıp bian önce ayakta görmek istedim koydum ama nöroloji uzmanı beyin sistemlerine ve fiziksel olarak zarar verir deyince kaldırdım koydum kenara zaten hevesliydi elinden tutup Ben yürütüyordum kaslari ayakları uyarmak lazım tabiki yürümenin bunun dışında beyin komutuna da bağlıdır nezaman yürü komutunu alırsa vücut ozaman o bebisi kimse tutamaz herhangi bir fiziksel psikolojik bi problemi yoksa kim tutar onu diyim sana. 😀
Benim oğlum 10 aylikti ikinci haftasında felan yürüdü hatta . Ben çok uyarıyordum ayak kaslarini sırt kaslarini. Kısa kısa egzersizlerin bence sakıncası yok.5,6 gibi duruma göre ek gıdaya da baslicak büyüyor annesi korkma öyle. ❤️