+1 oy
636 göst.
Diğer kategorisinde (885 puan) tarafından

Mrb kızlar. Benim iki kızım var biri 4. Sınıfa gidiyor diğeri 2.5 yaşında. Gün içinde hiç yerimde oturmuyorum. Bebeğimi sürekli hareket halinde ve mecburen arkasında koşuyorum. Bu arada 57 kiloyum ve bünyem aşırı zayıf. Oruç tutunca çok kotu oluyorum açlık susuzluk deil çok bereket etmekten. Bu durumda yine de tutmam gerekir mi. Daha sonra kaza etsem olur mu. Vicdanen hiç rahat deilim ama. Eskiden orucumu tutardım hep bu sene çok zorlanıyorum. Tutsam çok iyi olur ama bebem çok zorluyor. Tutmasam vicdanım el vermiyor arada kaldım .

29 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Bu tamamen bı bahane 😏 benim de küçük bebem var birinci sınıfa giden kızım var bebem gece 727266262626 kere uyanıyor sahursuz tutuyorum uyanigim ama yemek yemeğe fırsat vermiyor gece , gündüzleri tek bı defa 20 dk uyur bı saniye bile yerinde durmaz koltuk tepelerinde ben hep ayaktayım yemin ederim bacaklarım o kadar ağrıyor ki hep ayakta olduğum için eee bende tutmiyim o zaman migrenin 6 gündür tutmuş ama oruç tutmayı aklima bile getirmiyorum oruçtan ölecek değilim herhalde 😏 

-Reklam-
0 oy
(4,776 puan) tarafından

Sanki biz hiç zorlanmıyoruz aksama kadar bi tokluk hali Allah Allah açlıktan bayılacak gibi oluyorum hem işe geliyorum hem eve gidip temizlik yemek yapıyorum hele burda hasta ablalar bile başka ramazan göremem diye tutmak için çabalıyo, bi siz dayanamıyosunuz sanki 

0 oy
(11,473 puan) tarafından

Ya ben ne yapayım 2 çocuğum var biri sabahçı anaokuluna gidiyor sabahın köründe kalk okula götür sonra diğerini okula hazırla sonra yine git küçüğünü al. Yemekti bulasikti temizlikti hergun 2 cuz okuyorum ve üstünede 5 aylık hamileyim kalp çarpıntım çok fazla küçük tansiyonum oynuyor. Sadece 3 tane oruç yedim oda kanamam oldu diye .

Benim yerimde oksaydin ne yapardın ve benimde aşırı bünyem zayıf 

0 oy
(1,309 puan) tarafından

Keşke bende 57 kilo olsam 40 kiloyum ve 4 yaşında ve 1 yaşında iki tane çocuk var küçük olan asla durmaz sürekli mizmiz sürekli ağlar heryeri dağıtır bende hiç oturmuyorum gece belki 50 kere kalkıyorum ama tutuyorum canım sen tutacağım dediğinde Rabbım yardım eder sana sen yeter ki iste ama sen baştan kestirip atıyorsun 

0 oy
tarafından

Bunun kararı sana ait fakat dışardan görünen biraz bahane arıyormuşsun gibi görünüyor mesela benim tıbben oruç tutmam yasak 6 yıldır içimde ukte tutabilme imkanım olsa bahanelere sığınmazdım

0 oy
(2,575 puan) tarafından

Doktor tutma derse tutmazsin benm annem o kadr hastalogi var doktor onermemesine rağmen tutuyor ilaçlarını alarak 

Sen cocouk diyorsun çocuk engel değil ki 

Yinede sana kalmış tutmak tutmamak her koyun kendi bacağından asılır öbür tarafya sen hesap vereceksin sonivta

0 oy
(11,120 puan) tarafından

Çocukların çok küçük değil havalar çok da sıcak değil seni zorlayan ne 

0 oy
(6,086 puan) tarafından

Canm kızın okula gidiyordur zaten yarım gün yok  neredeyse küçük miniğinlede etkinlik yapın sakin durur benim kızımda çok hareketli ben öyle yapıyordum geçen sene bu sene kreşe gidiyor 15 tane çocuğa bakıyor öğretmenide tutuyor orucunu oda çok yoruluyordur her biriyle ilgileniyor sonuçta. Genede sen bilirsin canm 

0 oy
(203 puan) tarafından

Ben 55 kiloyum bebeğim var bebeğim erken kalkıyor diye akşamdan yiyip yatiyorum tutuyorum zorlanmiyorumda güneşte tarlada çalışmıyoruz ve günlerde kısa bence alisirsan zorlanmazsin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 109 göst.
0 oy
3 cevap 204 göst.
1 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 320 göst.
10 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 549 göst.
7 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Nrtb (141 puan) tarafından soruldu