+1 oy
117 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,493 puan) tarafından

image

merhabalar kızlar şekerim bı yüksek çıkıyor bı düşük, açlik ve tokluk kan sekerime 1,5 ay önce baktirmistim sonuç iyi demişti doktorum

Şuan bu durumda ne yapmam gerekiyor 

20 haftalık hamileyim 2.5 kilo aldım.

2 Cevaplar

+1 oy
(950 puan) tarafından

Ekmek makarna  hamur isi meyve tatli yemiyecek sin 

Protein agirlikli beslenip bol salata bol yogurt yiyeceksin meyve olarak eksi yesil elma yiyebilirsin maden suyu icebilirsin aclik olunca badem atistir kavrulmamis 

Yemeklerden sonra yarim saat yuru 

Ben dikkat ederek ilacsiz tamamladim hamileligi 

(1,493 puan) tarafından

Endokrinoloji takip etti mi yoksa kendin mi takip ettin, yani şekerim var öyle degilmi.

Dün basım ağrıdı bı suredir olcmuyordum bı bakim dedim 154 çıktı 1 saatlik değer 

(950 puan) tarafından

Ben gunluk takip yapiyordum hastane arayip haftalik not aliyirdu

(1,493 puan) tarafından

Merhabalar. sabah 3dilim Tam buğday ekmeğini kizarttm az tereyağı sürdüm bu yukseltirmi sekeri, ince yarım dilim kaşar peyniri yedim diğer beyaz peynirdende az yedim. Haşlanmış yumurta kahvaltılık yedim, 1saat tokluk 151 çıktı ne yapmm gerekiyor 

(950 puan) tarafından

Tabii ki ekmek her türlü yasak

(950 puan) tarafından

Ben çok güzel bir kahvaltı yapardım 2 yumurta yerdim Peynirimi zeytinimi her şeyimi bol bol yerdim yeşilliğini ama ekmek yemezdim

(1,493 puan) tarafından

Diyetisyenim 4 dilim tam buğday ekmeği yiyebilirsin demişti, 3 dilim yedim sadece. Ben mi yanlış yapıyorum bilmiyorum tabi 

Öğlende 2 dilim t.bugday ekmeği bamya ve salata yedim canım çok tatlı istedi 2 tane küçük hurma yedim 162  çıktı 1 saatlik 

(950 puan) tarafından

Malesef diyetisyen ler ekmek veriyor AMA sekeri cok cikariyor ben destek almadim kendi kemdime ilerledim butun herseyi bol yedim et tavuk balik ciger yumurta yogurt peynir zeytin badem salata corba 

Ama hic ekmek yemedim hic 140 bile görmedim ben diyet ile kac haftalik sizin

(950 puan) tarafından

Daha 20 haftalik cook erken yolun başindasin cok dikkat etmen lazim 28 den sonra falan dengede tutmak cok zor oluyor benim 28 haftadan sonra biraz dengede tutmam zorlasti 

(1,493 puan) tarafından

Akşam ekmeği yemiyerek deniycem artk bende. çok zormuş gerçekten ama çok da korkuyorum kan pıhtılaşmasindan dolayı 2 tanede düşüğüm var benim 

(1,493 puan) tarafından

Yemeklerin porsiyonun da bı sinirlama koydun mu peki, inusulun kullanmayı önermiyor mu doktorlar bu gibi durumlarda

(950 puan) tarafından

Akşam yemeği yemeyerek Kendini aç kalırsın

(950 puan) tarafından

Ben yurt dışındayım kendim diyet yaptığım için normalde hap veriyorlar önce hap tesir etmezse insülin veriyorlar Benim hiçbir şeye gerek kalmadı Allah'a şükür Vallahi ben et yemeği tavuğumu her şeyimi iki kişilik yiyordum Bulgur pilavına 2 kaşık 3 kaşık yiyordum üzerine bolca yoğurt yiyordum ve hemen yürüyüşe çıkıyordum

(1,493 puan) tarafından

Yok akşam ekmek tuketmiycem demek istemiştim, sağlıklı biz şekilde yaptinizmi doğumunuzu ve kaç kilo aldınız yada verdiniz

(950 puan) tarafından

Evet ben 40 hafta 2 günlükken doğum yaptım normal doğum yaptım bebeğim 3 kilo 350 gram doğdu Ben 6 kilo aldım toplam

(950 puan) tarafından

Bu arada yoğurt Ev yoğurdu olması gerekiyor Market yoğurdu bile şekeri dengede Tutmuyor kendin mayalamış olman lazım

(1,493 puan) tarafından

Ev yoğurdu tüketiyoruz evet çoğu şeyler yükseltiyomus şekeri başıma gelince anladım, çok teşekkür ederim cevaplarınız için 

(950 puan) tarafından
+1

Rica ederim aklına takılın olursa tekrar sorabilirsin

-Reklam-
+1 oy
(11,003 puan) tarafından

Şekerin yüksek değil ki. Gebelik te benjm açlık 190 falan oluyor şu tokluk 300 lerde 500 lerde cikiyo ben insülin kullandım ama bu değerler yüksek değil normal

(1,493 puan) tarafından

Nasıl yüksek değil, 1 saat tokluk değerinin 140 altında olması gerekiyor.

Açlık şekerin 190 mı çıkıyordu çok yüksekmiş bebeğinizde sıkıntı olmadı mı 

(11,003 puan) tarafından

İnsülin kullandım hiçbir sıkıntı olmadi suan 3 yaşında. Tokluk şekeri 140 ile 190 arası normal çok evham yapma cano. Yediklerine dikkat et hamur işleri kızartma kuru meyveden uzak dur yersen de ölçülü ye

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 177 göst.
18 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Roza (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 55 göst.
18 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Roza (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 159 göst.
18 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Emneerydmn (223 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 149 göst.
15 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,119 soru

24,026,737 cevap

328,464 kullanıcı

...