+2 oy
161 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (31 puan) tarafından

Ya kızlar son 2 aydır kabızlığım yüzünden geçmeyen makat çatlağım oluştu 3 kere gittim en sonunvusu anrecta diye bir kkrem verdi şuan onu kullanıyorum iyi gelmesini istiyorum benim çatlak içte 1 işaret parmağımı sokunca hissediyorum yani her neyse şu illetti yaşamış ve geçirmiş var mı ameliyatsız olarak ağlamaktan harap oldum 

5 Cevaplar

+2 oy
(1,321 puan) tarafından

O kadar kurcalarsan iyileşmez ki bacım. 

(31 puan) tarafından

sana olmuş muydu evet takınca resmen geçmiyor

(1,321 puan) tarafından

Hayır canım bana olmadı bebeğime oldu aylar sürdü iyilesmesi. Sen doktorun dediklerini aynen yap zamanla iyileşecek insallah

-Reklam-
+1 oy
(11 puan) tarafından

Bende 1 yıl çektim onu sıcak sular da oturdum kremler kullandım rahatlattı ama tam geçmedi en ufak kabızlık ta sil baştan oluyordu. En son doktora gittim operasyon şart diyince öyle kurtuldum. Çok sancılı bir dönemi kurcalayarak daha da zora sokma bence mikrop kaptırabilirsin bide onunla uğraşıp durursun. Geçmiş olsun 🙏

(11 puan) tarafından

İnşallah krem etkisini göstermeye başlar, geçmiş olsun kısa süre de iyileşmen dileğiyle 
(31 puan) tarafından

çok teşekkürler canım senin canın acıyor muydu çok yanma falan oluyor muydu yani ameliyat derevesini öerak ettim

(11 puan) tarafından

Herkesin acı eşiği farklıdır, ben ilk iki gün oturamadım ama sonrasında rahattım. Ameliyattan sonra bir kaç gün batikonlu su da 15 dk oturmamı söyledi doktorum antibiyotikli kremler ve ağrı kesiciler vermişti bunun yanı sıra diyet listesi verdi çünkü bağırsağın rahat olmaz sa yapılan hiçbir şeyin faydası olmaz. 

(31 puan) tarafından

yok ameliyattan önceki durumu sordum

(11 puan) tarafından

Ameliyattan önce çok ağrım oluyordu tabi tuvalet bana işkence olmuştu hayat kalitem düşmüştü diyebilirim artık dayanamayıp gittim doktora ben 

+1 oy
(111 puan) tarafından

Doğumdan sonra 4 Ay yaşadım bende tuvalete gitmek istemiyordum asla doktora gittim Doğumdan sonra olabilecek şey normal dedi hicbisey vermedi ilaç krem vs.wc sonrası zeytinyağı sürüyordum ben Kendiliğinden geçti beslenmene dikkat et lifli gıdalar tüket ve boll su iç geçmesi için kabızlığın bitmesi gerekiyor canım 

(31 puan) tarafından

ne kadar sürede geçti

(31 puan) tarafından

dmeek ki sende acı yanma olmuyormuş

(111 puan) tarafından

3 4 aydan sonra normale döndü kabızlık ortadan kalkınca yara da iyileşti 

(111 puan) tarafından

Oluyordu wc sonrasi zeytinyağı sürüyordum sabahına acısı geçiyordu 

+1 oy
(264 puan) tarafından

Kız okadar kurcalama 

Ellenmez 

Ben yaklaşık 1 aya kadar büyük abedesimi yapamamıştım  karnım davul gibi olmuştu eczaneden kendine lavma al işe yarar 

10 dk bekle sonra su gibi akar 

Ondan sonra sulu şeyler tüketirsin genellikle zaten Doktorlar da bunu söylüyor sana nasıl söylememiş bence lavmanı kullan 

(31 puan) tarafından

çatlak var bende acı oluyo

(264 puan) tarafından

Anlıyorum seni ozaman kendini tutacaksın büyük abdestini yapmayacaksın ben de o acı nedeniyle diyorum ya bir ay yapamadım orası iyileşene kadar Büyük abdestimi yapmadım o zaman dayanacaksın tutacaksın kendini

(443 puan) tarafından

Yahu doğru düzgün yönlendirirmisin kadını ne demek kendini tut büyük abdestini yapma diye kendin hata yapmışsın bari başkasına yaptirtma bağırsaklara zarar verir üstüne üstlük toksik madde olur uzun süre kalırsa Allah korusun enfeksiyon olur kana bile karışır sağlıklı bir bağırsak için uzun süre tuvalete gitmemesi çok zararlı 

(264 puan) tarafından

Ben antarnatif olarak fikrimi yazdım zorlamadım

Baskı yapmadım yapıp yapmaması ona kalmış 

Neyin ne olduğunu illa kendisi biliyordur 

+1 oy
(443 puan) tarafından

Kremlerini kullan günde üç litre su iç bol bol meyve bol bol yeşillik tüket ekmek poğaça hamuru işi pilav bulgur makarna mantı bunlardan uzak dur ağzına bile sürme sulu yemeklere ağırlık ver bol bol çorba iç lifli gıdalar tüket mercimek nohut fasülye bol bol ye kuru kayısı ye her gün kayısılı meyve suyu benim favorim günde birkaç bardak içmeye çalış birde en en en önemlisi sakın tuvalette ıkınma çünkü ıkınınca çatlağın büyüyor ve maalesef ameliyat gerektirebilecek seviyeye geliyor. Tuvalette uzun durma çömelme pozisyonunda kan akışı sağlanamıyor daha kötü oluyorsun. Tuvalette uzun durma ıkınma sıvı al kayısılı her şey tüket hoşaf iç bunları yap ağrın dayanılmicak gibi olursa sıcak oturma banyosu yap beslenmeni tamamen değiştirmen gerekiyor çünkü bu tek seferlik değil sürekli tekrarlanan bir hastalık maalesef 

(31 puan) tarafından

sana da olmuş muydu

(443 puan) tarafından

Ben normal doğumda yaşadım maalesef doğumda ıkınmaktan olabiliyormuş baya kötü olmuştum kendim geçirdim çünkü öncesinden yaşamıştım ama bu kadar kötü olmamıştı çok şükür bebeğim bir buçuk yaşına girdi doğumdan sonra beslenme alışkanlıklarımı değiştirdim düzeldim tamamen. Ama dikkat etmeyip tekrar kabız olunursa yenileniyor çünkü 

(31 puan) tarafından

ne kadar sürede geçti

(443 puan) tarafından

Bir haftada geçti 

(443 puan) tarafından

Mesela şuan her gün çorba içiyorum mutlaka ekmek yemiyorum pilav bulgur makarna bunları küçük porsiyonlarda yiyorum hemen hemen her yemeğin yanında bol yeşillikli salata yapıyorum karbonhidrattan uzak duruyorum zeytinyağı kullanıyorum akşamları en olmasa iki günde bir sulu yemek yapıyorum emziriyorum diye çok su içiyorum bir sorunum olmuyor çok şükür zorlanacağimi anladığım an kosup kuru kayısı, kayısı suyu veya hoşaf içiyorum anında etki ediyor sana da tavsiye ederim.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 26 göst.
17 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde serpil122 (31 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 66 göst.
17 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde serpil122 (31 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 66 göst.
+1 oy
0 cevap 32 göst.

Kategoriler

1,449,177 soru

23,801,032 cevap

317,378 kullanıcı

...