+4 oy
726 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4 puan) tarafından

<!--StartFragment-->Merhabalar, evli hanımlar ya da nişanlı olanlar yada herkes yardımcı olsun ne olur. 14 Şubatta, nişanlımı görmeye Bursa'ya gitmiştim. Vakit geçiriyoduk. annesi beraber olduğumuzu bilmesine rağmen tam 4 kez arayıp, "napıyorsunuz neredesiniz, geliyor musunuz" diye soruyordu. Takılmadım, olabilir dedim. Akşam eve geçtik. ailece oturuyoruz, babası eşine çok lakayıt davranıyordu. kadın bisiyler konusuyo " eşim bana çiçek almadı bunca sene diyor". kocası hemen, "ya bı sus be diyip kalk kahve yap bana kaveee diyip durdu. nisanlima bakıyorum sessiz. ben kaynatamın dişiyle sorunu var diye onu sordum. halledemedim dedi, burnumda da sıkıntı var ama estetik falan yapıyolar ya sevmiyorum dedi. bende, "haklısınız bende çok gerekmedikçe istemiyorum" dedim. ilerleyen anlarda, babası bana bisiy dedi bisiy ima etti, nişanlımın annesi, şimdi karışma kıza, dedi.. babası sonrasında, haberde mi duydu hatırlamıyorum ama şunu dedi, "ben makyaj yapılmasını sevmiyorum " dedi. Ben üstüme alınmadım ama, Eşi beni savununca ," kız zaten makyaj yapmıyor diyince" garibime gitti. kadın niye beni savundu, Bunlar ne konusuyo diye düşündüm. nisanlım da izliyor.. sonrasında ben dalmısım birşeye, babası omzumu itip, alooo dedi bana .irkildim. kendi babamdan öyle bişey görmemişim. garip hissettim. Evden çıkarken nişanlımın erkek kardeşiyle tokalastik o anda babası, "ben tokalaşmayi sevmiyorum" dedi gülümseyerek, ama herkes bi gerildi. İçimden afedersiniz, bi sg. demek geldi. Sevmiyo ama eve ilk girdiğimde, hoşgeldiniz denildiğinde, tokalaştığım anda, bisiy demedi. Adama u****oldum. Sabrımla bitti gece. ama evime dönünce ,nişanlımla konuştum. ne saçma seylerdi dedim. Bana, "ya babam patavatsız ama sende çok abarttın.yanlış anlaşılma oldu, sen hep yanlış anlıyosun " Dedi. Ailemle konuştum, yanlış anlamışsın dedi. Ne kadar yanlış anlayabilirim dedim. sustu. "Gecen senede kısa elbise giymiştim senin yanında, baban bana bakıp ,ben karışırım demişti." Bunu diyorum, hala babasının yanlışlarını örtüyo. ama bunu yaparken, beni yoksayıyo. en sonunda sinirden, hasta babanın hasta oğlusun dedim, yok babasına laf edemezmisim, gırtlağına çökermis insanın. Bende konuşmuyorum günlerdir. birde bunlar olmadan önce bana şunu diyodu nisanlım, "ileride evlenince sen pazara gidersin mesela bisiy bulamazsan, babamı ararsın o senle gelir demişti ".bende kızmıştım ne alaka diye. Özetle sorun bu hanımlar. Günlerdir düşünüyorum. Ne olur yardımcı olun. birde geçen sene istanbulda adaya gitmiştik.annesi arayıp, oğluna bagırıyodu, sakın denize girme sen yüzme bilmiyosun, diye bagırıyodu, ben aldım telefonu nasılsınız dedim, kadın hala, demet o denize girmesin yüzme bilmiyo diye panik bi şekilde konuşuyodu. kendimi çok kötü hissetmiştim ya. sanki 8 yaşında bu adam. 32 yaşında<!--EndFragment-->

23 Cevaplar

+16 oy
(5,990 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kaç hemen kaç, yolun başındasın hemen geri dön. Bu ilişkide ne aşk kalır ne sevgi ne saygı. Çok yanlış bir yoldasın nişanlından bir halt olmaz sana. 

tarafından
+1

Okurken felç oldum tovbeee

(5,990 puan) tarafından

Katranı kaynatsan olmaz şeker cinsini sevdiğim cinsine çeker :) rol model ortada oğlunun da dönüleceği yaratık belli. Köy görünüyor klavuza hiç gerek yok

-Reklam-
+3 oy
(531 puan) tarafından

Kız sen manyak mısın Allah herseyi sana göstermiş kaç diyor kurtul diyor bunlar psik.-opat diyor daha nişanlı mısın sen bununla.  Bakkk bende evliyim babası yatak odama kadar girdi halâ o adamı savundu bana hatalı olsa da savunan birinden sana hayır gelmez bacım kaç kurtar kendini.  Sakınnn sakınnn sakınnn. Evde kal ömür boyu bekar kal ama bununla sakın evlenme.  Benim kocayı anlattın resmen kaç uzaklaş bakkk ben evlendim imkanlarım olsa 1 dk durmam. Senin fırsat kapında yatıyor koşarak uzaklaş.  Ayrildigin zaman da sadaka filan çıkar bakk çok ciddiyim haa bana da haber ver evet ayrıldım diye 

(4 puan) tarafından

ayrıldım dün. ben seninle yapardım ama babanla yapamam idare edemem babanı dedim. bursada onların oraya gelin gidicektim. onlarla görüşmeler gitmeler gelmeler olacaktı ve ben babasının bu abukluğunu tölere edemem diye vazgectim. nişanlım bana destek olsaydı mesela babası omzumu ittirip alo dediğinde bi tepki verseydi, baba napıyosun ya diyebilseydi, belki bu adam evlendiğimizde olası bı durumda beni savunur derdim. ama güvenemedim çünkü hep babasını savundu

(531 puan) tarafından
+1

Aferim sana bakkkk vallahi de billahi de asla pişman olmazsın.  Gelini olacak bir kıza bu tarz el şakası yapması dokunması çok çok çok yanlış.  Kızım daldın mi bakar mısın gibi seslenebilirdi.  Bunu savunan erkek babasının anasının eteğinin altında kalsın aman aman amnnnn evlerden ırakkkk

+2 oy
(6,956 puan) tarafından

Surda bekliyecem gelen yorumları okuyacam

(6,956 puan) tarafından

Yolun başındasin kaç kurtar kendini bursa yada başka şehir fark etmez kurtul ...sen kaç yaşındasın ? 

(4 puan) tarafından

30 yaşındayım

(531 puan) tarafından
+1

Babası neyse oğlu da o olur bakkk yapma etme nolurr bir kızın daha hayatı mahvolmasın erkek mi yok yaaa başkası olur veya evlenme bekar kal çalış ye iç gez yapma canım yapmaaaaaa sakınnn . !!!!! Sakınnnnn.  Nikahına 1 kişiyi alıyorsun resmiyette ama ailesi ile evleniyorsun bu oğlan ailecikli uzaklaşşşş bakk sana herseyi göstermiş ksske benimki de nikah önce böyle gösterseydi evlenir miydim hiçççç 

(976 puan) tarafından

Esra ya katılıyorum koca mı yok aile sorunlu bunlar insanı hasta eder. Canına yazık ayrıl bu adamdan en başta baba sorunlu cıvık şımarık adam belli ki herkesi elinde top gibi çeviriyo. Aynı zamanda dili de sivri bunla geçim olmaz herşeyin sinyali verilmiş aklını başına al ayrıl bu adamdan bunlar senin başını yakar. Düzelir sanma evlenince dahada katmerlenir 

(4 puan) tarafından

rahatsız hissettim kendimi o evde o gün. ve nişanlıma demiştim ailesini babasını savundu. ya bana, haklısın hayatım ama idare et eski kafalı vs demedi. sadece babasını savundu. her dediğine bi kulp buldu. soğudum. 1 ay boyunca kavga ettik ya. anlatmaya çalıştım korkularımı anca yeni yeni evlenince karışmazlar izin vermem dedi. ama neye yarar. onca kavgadan beni suçlamasından sonra neye yarar. sanki babası çok ciddi mantıklı davranan biride ben kulp bulmuşum gibi. güvenemedim. bursada onlarla yaşamaya güvenemedim. nişanlımı idare ederim oda beni idare ederdi. ama ailesiyle görüşmeler olduğunda ben babasından hep nefret edecektim. karısınıda davranışlarının laçkalığından, belki bana. sabremezdim patlardım. bunu göze alamadım. brde ailem yanımda olmayacaktı istanbuldalar. güvenemedim.

+2 oy
(245 puan) tarafından

Daha yolun başında iken bitir bence. Şimdiden böyle ise nişanlın evlendikten sonra fena olur ailesi de kendisi de. Nişanlın tam bir ana kuzusu. Yakma gençliğini bir sevda uğruna

+2 oy
(2,480 puan) tarafından

Açıkca konusmami istersen nişanlın;

Ana baba kuzusu

Pasif

Sümsük biri belliki 

Ve hemennnnn kaç kurtulllllllll o aileden kendine yazık etme değerini bilecek eş ve ailesini bul hayatin mahvolur maydanoz insanlarla 

+2 oy
(3,873 puan) tarafından

Belli ki birbirinize uyum sağlayamayak gibisiniz yani nişanlınla çok iyi olsanız bile ailesiyle de anlasabilmek gerekiyor, zaten burda çoğu arkadaşımızın sorunu eşleri sessiz aileleri sıkıntılı o yüzden çok sıkıntı yaşıyorlar, eğer bana tuhaf geldi diyorsan yol yakınken iyice düşün 

+2 oy
(3,079 puan) tarafından

Ayrıldım yazmışsın,  nasıl kabul etti, ne savunma yaptı ? Geçmiş olsun bu arada, yazdıklarında özellikle omuz dürtmesi ve tepki almamasına takıldım. Efendi bir aileye benzemiyor, yarın öbür gün eşinde herkesin içinde böyle davranırdı sana. Ayrıca arkadaşların dediği gibi ana kuzusu , ailesinden korkan , kendi karakterini ortaya koyamayan birine benziyor 

(4 puan) tarafından

1 aydır bu konuyu konuşup durdum onunla, onca kavgadan sonra, ya tamam evlenice karışmazlar uzak otrururuz falan desede artık o inancım kalmadı. beklediğim anda haklısın hayatım ıdare et bile demedi sonradan dese ne olur ki.hep beni yanlış anlıyosun diye suçladı. şimdi kalkıp evlenice karışamazlar demesi bile bana güven vermedi. ben seni idare ederim, sende beni idare edersin ama ben senin babanı idare edemem. çünkü evlendikten sonra daha garantı olucak herşey. ben ailemi görmeye gelsem diyelim her ay, ona bile laf edecek potpnsiyel var bunlarda.  bunları yazdım oda tamam demiş.gelip alıcak esyalarını

(3,079 puan) tarafından
+1

Hiç diretmemiş, sorgulamamiş. Yıpranmış ve hayal kırıklığına uğramışsındır. Gerçek manada gelmiş geçmiş olsun canım. Ailen ne düşünüyor bu konuda, sana destek oluyorlar mı

(4 puan) tarafından

ablam çok destek oldu. yapamazsın sen bu aile ile dedi.

(976 puan) tarafından
+2

Ben senin yerinde olsam sadaka veririm . Allahın sevgili kuluymuşun kurtuldun. Sakın üzülme inan ilerisi dahada üzücü olacaktı. Aile ve nişanlın fragmanı göstermişler sana. Bi cacık olmaz bunlardan aman sakın uzak dur görüşme düşmanda olma. Ama kesinlikle kendine başka yol çiz. 

+2 oy
(3,337 puan) tarafından

Bırak gitsin. Evlilik filan olmaz o adamla . Kazık kadar adam saçma sapan konuşmuş nişanlı .  Hem şimdiden gırtlağına çökerim senin ne demek . Şiddet eğilimi var. Evlenince sana o değil kayınpederin kocalık yapacak haberin olsun.

(4 puan) tarafından

sürekli babasını savunduğu için, hasta babanın hasta oğlusun dedim. ona delaleten sinirlenip kimse babama laf edemez gırlağına çökerim dedi.ama sonra üzüldüm. ama ne yapayım.özürde dilemiştim. tuttu gecen telefonda bunları konuşup çareler ararken, babasının bu halleriini kafama tAkıldığı için tartşıyoduk, hala, tartışırken babasına gidip baba kız bana bunu diyo hasta bbanın hasta oğlusun diyo dedi. 32 yaşında adam bu, ben babasını arayıp kusura bakmayın bile dedim. siz herşeye karışan biri gibisiniz dedim. babası, yo ben karışmam dedi. halbuki o evde yasadığım konuşmalar tam tersiydi. nişanlıma güvenim kırıldı. babası o gece  omzumu dürtüyo ben irkiliyorum, ses etmedi. adam ortaya laf atıyo, karısı sürekli beni savunuyo. nişanlımın kardeşiyle tokalaştığım an , kaynatam sıranın kendine geleceğini anlayıp, ben tokalaşmayı sevmiyorum diyo gülümseyerek ama herkesi gerdi.

(3,337 puan) tarafından
+1

Aranızda yaşadığınız en ufak bir tartışmayı bile babasına anlatıyorsa sizin hiç özeliniz olmaz. Nisanlindan yüz buldukları için seni her fırsatta her yerde eleştirip karışırlar. Fırsatın varken yol ver gitsin. 

+2 oy
(1,124 puan) tarafından

Bir de ailenden ayrilip onların olduğu şehire gidecekmissin. Yazık olur sana. Kimse arkanda da durmaz hayatin zehir olur benim midem bulandı tavırlardan 

+1 oy
(1,206 puan) tarafından

Ya her şeyi gectimde gırtlağına çökerim ne demek sana söyleyeyim evlendiğinde bu adamın ilk işi senin gırtlağına çökmek olur nisanliyken her şey belli oluyor gerisi sana kalmış kaç yaşındasın sen 

(4 puan) tarafından

30 yaşındayım

(1,206 puan) tarafından

Küçüksün diye düşündüm mantıklı karar vereceğinden şüphem yok

(4 puan) tarafından

mantığım ve duygularım,evlenip bursaya gidersem bu aile ile özellikle babası ile anlaşamayacağımı söylüyor. eş olacak kişiyede güvenemiyorum. haklı olduğum konuda, hayatım haklısın ailem adına kusura bakma idare et bile demedi. sadece babasını savundu. herşeyine kulp buldu onun. bana sürekli yanlış anladın diyip durdu sanki ben gerizekalıyım. allah aşkına adam ne söylese, karısı beni savundu. madem yanlış anlama, karısı niye beni savundu? omzumdan itiyo alo diyo. herkes susuyo. onların normali bu. ben idare edemeyeceğimi anladım. bi yerde patlarım o kaynataya. gecen yinede nişanlıma babanı versene konuşayım dedim, babam tıraş oluyo ama bi bakayım dedi gitti yanına, demet senle konuşmak istiyo dedi, konuşmak istemiyorum tıraş oluyorum dedi. siniirm bozuldu. hasta babanın hasta oğlusun dememe bağladım konuşmak istememesini. ama napayım. karısına bile çok çektirmiş zamanında, karısıyla dışarı çıkarmış, oraya bakma buraya bakma der dururmuş. böyle bi kaynata yani. ve had bilmiyo. şimdiden abuk sabuk. 

(1,206 puan) tarafından

Çok haklısın ama en çok nişanlınin gırtlağına çökerim lafına takıldım hayatı onla kuracaksın 

+1 oy
tarafından

Bu yazı neden alıntı gibi paylasilmis

(4 puan) tarafından

bende anlamadım ben kendim paylaşırken oldu

(531 puan) tarafından
+1

İki defa paylaşmış galiba ondan böyle. 

+1 oy
(7,061 puan) tarafından

Arkana bile bakmadan kaç lütfen bak kendini seviyorsan kendin için bu büyük iyiliği yap kardeşim 

+1 oy
(114 puan) tarafından

Daha çok ailesinin dedikleriyle muhatap gibi bence bitir gitsin ömür sürdüreceksin sonuçta evlenip boşanmaktansa şimdiden bitsin 

+1 oy
(5,361 puan) tarafından

Acil kac diyorum sana. Bir bebek gibi ailesinin dediginden cikamayan biri nisanlin. Yarin bigun kocan cok afedersin kaynatanmis gibi herseyinize karisacak. Esinde agzini acmayip seni suclayacak. Cok cekersin cok. Bi de diyosun omzuma vurdu var ya ben direk siler atardim terbiyesiz adam sen kimsin bana mudahale ediyosun. Gayet dogru anlamissin herseyi. Bu aileden kurtul diyorum ozetlesi.

(5,361 puan) tarafından

Acikcasi sevindim ama sevdiginden boyle seyler gormene ve destek gormemene de uzuldum. Belki simdi uzulceksin ama ilerde iyi ki diceksin. Ayrilik gecmis hala tras oluyorum vs ne kadar saygisiz bi adammis. Hakkinda en guzeli hayirlisiyla olsun insallah 

(4 puan) tarafından

normalde konuşurlardı bence. ama nişanlımla bu konular hakkında çok kavga ettik ve istediğim şey sadece içimi rahatlatmasıydı. babasının sacmalıklarını savunmasaydı, hayatım idare et eski kafa ben anlıyorum seni deseydi gine idare ederdim. bu adam evlenince yanımda olur derdim. ama öyle yapmadı. ne varmış bunlarda, abartmışım yanlış anlamaşım, madem ben yanlış anladım, babası ne dese karısını beni savundu? bu neden oldu ozaman. gecen sene kısa elbise giydim oğlu bişey demedi, adam bana bakıp ben karışırım demişti, bu damı yanlış anlamaydı.. bunların kavgasını yaptım oda sinirlendi babasının yanına giidip, demet senin için hasta babanın hasta oğlusun diyo dedi. adamı aradım kusura bakmayın dedim. siz herşeye karışıyo gibisiniz ondan dedim, yok ben karışmıyorum diye gevelemişti. şimdi 2 hafta sonra dün ayrılmayı henüz karar vermeden önce babanı versene bi konuşayım dedim,adama söyledi,konuşmak istemiyorum tıraş oluyorum dedi. bende sabah kalktım cekemem bunları dedim. nişanlıma da üzüldüm.hala da kıyamıyorum. ama kaynata olarak saygı duyamıyorum.yapamazdım. ben nişalımla evlenince iyi gecinsem bile babası beni tedirgin ederdi. mesela istanbula ailemi görmeye gidip gelsem, ona bile bi laf ederlerdi diye düşündüm. nişanlıma üzüldüm ne olursa olsun onu bırakmamak için 1 ay boyunca kendimle korkularımla mücadele verdim. ama babasına ve babası konusunda nişanlıma güvenmedim. birde bursada onlarla yasayacaktım uzakta otursak bile . ailem yanımda olmayacaktı. içim rahat etmedi.

(531 puan) tarafından

Bakkk sen daha eski nişanlına diyeyim de alış :))) halâ ona acıyorsun.  ACIMAAAAA!!! O sebep.oldu böyle olmasına.  Tavrını yerli yerinde koysaydi böyle olmayacaktı. Hcte acıma giden gitmiştir salla yeni aşklara yelken aç hemen hiç durmaaaaa valla 

(531 puan) tarafından

Ayrıca eşyalarını da kargo ile gönder.  gelmesin yanına sen yumuşarsın geri döner hayatını mahvedersin.  

(5,361 puan) tarafından

Esraya katiliyorum yuzyuze gelirseniz yine cozulmeden ort bas olur. Yani adam basindan belli etmis kendini tum dusunduklerinde dogrusun. Burda uzulmesi gereken karsindaki insan. Ben ailem icin neden yuvami kuramadim diye dusunmeli. Malesef boyle anaci babaci veya pasif adamlar evliliklerde kadini somuruyo ve mutsuz ediyo.

+1 oy
(3,608 puan) tarafından

Kizim kac kurtar kendini ben aldim boyle bi bela basima 3 yasindaki cocugum babasindan daha akilli biraz once kavga ettik yazmaya baslarsam destan dokerim zaten sinirliyim bunu soyluyorum sadece kac kurtar kendini nerden donersen kar ilerde agzina edecekler senin 

0 oy
(976 puan) tarafından

Hiçbiri düzelmez hastalıklı aile kaçarak uzaklaş. Nişanlında babasıda anasıda resmen sana gösteriyolar ne halt olduklarını. Allah aikına koca mı yok bırak ayrıl yakma kendini şimdiden sana kötü hissettiriyolar.evlenince sürekli bunlar olacak hatta dahada beteri olur o yüzden kaaaaçç

0 oy
(394 puan) tarafından

Evlenince sıkıntı çıkmaz inşallah. Ne bilim belki onların huyumu öyle yada ne bilim ya pek gözüm tutmadı

0 oy
(21,853 puan) tarafından

Rabbimin şanslı kulları evlenmeden gerçek yüzünü görüyor bazıları çok aşığım diyor bazıları ben onu değiştiririm diyor ama sonuç hep hüsran ey şanslı kul bu işaretleri takip et 

0 oy
(1,811 puan) tarafından

Eminim evlenince anne ve babası yüzünden sürekli kavga edeceksiniz, seni sürekli ezdirecek ailesine karşı, yine sen herşeyi abartıyorsun diyecek. Evden tek başına dışarı bile göndermek istemeyecek, kıyafetine karışacak. Sen kurtul en iyisi.

0 oy
(14,466 puan) tarafından

Evlilik olmamış en azından buna şükret başta göstermişler gerçek yüzlerini tekmeyi bas gitsin aileci erkekle bir ömür zor geçer şuan onlara laf ettirmeyen evlendiğin zaman onların sana her lafı söylemesine izin verecek seni ezecek bol bol iyi düşün yolun başındasın

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 334 göst.
16 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde cicobella94 (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 511 göst.
0 oy
10 cevap 770 göst.
24 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Gizemmm12 (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 788 göst.
20 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Yusuf Eymenin annesi (148 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,455,639 soru

23,886,655 cevap

321,577 kullanıcı

...