<!--StartFragment-->Merhabalar, evli hanımlar ya da nişanlı olanlar yada herkes yardımcı olsun ne olur. 14 Şubatta, nişanlımı görmeye Bursa'ya gitmiştim. Vakit geçiriyoduk. annesi beraber olduğumuzu bilmesine rağmen tam 4 kez arayıp, "napıyorsunuz neredesiniz, geliyor musunuz" diye soruyordu. Takılmadım, olabilir dedim. Akşam eve geçtik. ailece oturuyoruz, babası eşine çok lakayıt davranıyordu. kadın bisiyler konusuyo " eşim bana çiçek almadı bunca sene diyor". kocası hemen, "ya bı sus be diyip kalk kahve yap bana kaveee diyip durdu. nisanlima bakıyorum sessiz. ben kaynatamın dişiyle sorunu var diye onu sordum. halledemedim dedi, burnumda da sıkıntı var ama estetik falan yapıyolar ya sevmiyorum dedi. bende, "haklısınız bende çok gerekmedikçe istemiyorum" dedim. ilerleyen anlarda, babası bana bisiy dedi bisiy ima etti, nişanlımın annesi, şimdi karışma kıza, dedi.. babası sonrasında, haberde mi duydu hatırlamıyorum ama şunu dedi, "ben makyaj yapılmasını sevmiyorum " dedi. Ben üstüme alınmadım ama, Eşi beni savununca ," kız zaten makyaj yapmıyor diyince" garibime gitti. kadın niye beni savundu, Bunlar ne konusuyo diye düşündüm. nisanlım da izliyor.. sonrasında ben dalmısım birşeye, babası omzumu itip, alooo dedi bana .irkildim. kendi babamdan öyle bişey görmemişim. garip hissettim. Evden çıkarken nişanlımın erkek kardeşiyle tokalastik o anda babası, "ben tokalaşmayi sevmiyorum" dedi gülümseyerek, ama herkes bi gerildi. İçimden afedersiniz, bi sg. demek geldi. Sevmiyo ama eve ilk girdiğimde, hoşgeldiniz denildiğinde, tokalaştığım anda, bisiy demedi. Adama u****oldum. Sabrımla bitti gece. ama evime dönünce ,nişanlımla konuştum. ne saçma seylerdi dedim. Bana, "ya babam patavatsız ama sende çok abarttın.yanlış anlaşılma oldu, sen hep yanlış anlıyosun " Dedi. Ailemle konuştum, yanlış anlamışsın dedi. Ne kadar yanlış anlayabilirim dedim. sustu. "Gecen senede kısa elbise giymiştim senin yanında, baban bana bakıp ,ben karışırım demişti." Bunu diyorum, hala babasının yanlışlarını örtüyo. ama bunu yaparken, beni yoksayıyo. en sonunda sinirden, hasta babanın hasta oğlusun dedim, yok babasına laf edemezmisim, gırtlağına çökermis insanın. Bende konuşmuyorum günlerdir. birde bunlar olmadan önce bana şunu diyodu nisanlım, "ileride evlenince sen pazara gidersin mesela bisiy bulamazsan, babamı ararsın o senle gelir demişti ".bende kızmıştım ne alaka diye. Özetle sorun bu hanımlar. Günlerdir düşünüyorum. Ne olur yardımcı olun. birde geçen sene istanbulda adaya gitmiştik.annesi arayıp, oğluna bagırıyodu, sakın denize girme sen yüzme bilmiyosun, diye bagırıyodu, ben aldım telefonu nasılsınız dedim, kadın hala, demet o denize girmesin yüzme bilmiyo diye panik bi şekilde konuşuyodu. kendimi çok kötü hissetmiştim ya. sanki 8 yaşında bu adam. 32 yaşında<!--EndFragment-->