+2 oy
182 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,643 puan) tarafından

Kızlar yarım iftarımızı var görümce gelecek ıclı kofteyı simdi yapsam olurmu. Yarına sıkışmak istemiyorum 

5 Cevaplar

+2 oy
tarafından

İçini hazirla sabah yaparsın canım 

(2,643 puan) tarafından

Tamm abla illa kez yapcm İcim kararsiz kaldım

-Reklam-
+2 oy
(7,502 puan) tarafından

Yap buzluğa at iftara yakın çıkarıp hemen kızgın yağa atabilirsin 

+1 oy
(18,557 puan) tarafından

Hamurunu ve içini bugünden yap. Açmasını yarın yaparsın. Hamurunu bugünden yapıp yarına kadar dinlenirse daha kolay açılır 

(18,557 puan) tarafından

Evet ne kadar çok yogurursan hamuru o kadar iyi özdeşleşmiş olur daha güzel açılır yırtılmaz. Sen büyük ihtimal suyunu çok koydun ıslatırken ya da yogururken. Bulguru ıslatırken su çok koyma kısır yaparken koyduğumuz sudan bir tık daha fazla koy maksat birbirine yapissin sişsin. Sonra yogururken azar azar su ekleyerek yoğur. Ellerini islata ıslata yoğur hamurun üstüne suyu dökerek değil. Bir de kaynar su ile ıslatma bulguru. Ilık su ile ıslat.

Sevdas yok canım taş gibi olmaz. Yoğursun kapaklı bir hamur leğeni varsa kapatsın atsın dolaba. Dışarıda üstü açık bırakırsa üstü kabuk tutar o zaman sertleşir. 

(828 puan) tarafından

Ben kaynar su ile ıslatmistim canım ondan belkide,çok sağol canım birdahakine öyle deneyecem.   Mesela tarifte 1su bardağı ince bulgur 1cay bardağı irmik 3su bardağı su 

(18,557 puan) tarafından

Su çok canım. Bir de ben 1 e 1 yapıyorum. 1 su bardağı ince bulgura 1 su bardağı irmik kullanıyorum. 

(828 puan) tarafından

İnternette öyle yaziyodu tarife göre gittim canım ,şu nekadar kullanıyosun

(18,557 puan) tarafından

Valla canım ben göz kararı dökerim su ama senin tarife göre ortalam mesela 1 e 1 irmik ve köftelik kullanırsan 2 bardak su dök. Zaten ilk aşamada hamur toparlanmaz hemen sen onu ellerini ıslatarak yoğura yoğura toparlayacaksin.

+1 oy
(382 puan) tarafından

Geçen hafta aynen böyle yapmıştım canım. 1 gün önce yaptım şekil verdim, genişçe bir kutunun altına yağlı kağıt serip kapağını kapattım buzdolabinda durdu bir gün. Sonra son 15 dk kala kizarttim hepsini miss gibi oldu. Ben de bekletilir mi bilmiyordum kumar oynamıştım😁

0 oy
(541 puan) tarafından

Kalabalık misafir olunca her zaman birgün önceden yaparız dolaba koyarız hiçbir şeyde olmuyor 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 181 göst.
25 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,980 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 544 göst.
0 oy
5 cevap 167 göst.
26 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,650 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,930 soru

24,117,971 cevap

333,328 kullanıcı

...